
تحريکات امريکا عليه کرهشمالي که باعث آزمايشهاي موشكي پيونگيانگ شده تنشها در شبهجزيره كره را به شكل بيسابقهاي تشديد كرده است. مردم كرهجنوبي و مقامات اين كشور از وقوع جنگ اتمي در منطقه نگران هستند و براي ايجاد موازنه در برابر همسايه شمالي از ساخت جنگافزار هستهاي حمايت ميکنند.
به گزارش «جوان»، زورآزمايي امريكا با كرهشمالي در شبهجزيره كره نگرانيها را در بين مردم و مقامات كرهجنوبي افزايش داده است. در شرايطي كه امريكا براي حمايت از كرهجنوبي در مقابل تهديدات اتمي پيونگ يانگ حضور قدرتمندي در منطقه دارد، اما مردم و مقامات كرهجنوبي درصدد هستند توان دفاعي خود را در مقابل همسايه شمالي افزايش دهند. به گفته يکي از مشاوران امنيتي كرهجنوبي، بر اساس نظرسنجي از شهروندان اين کشور، بيش از نيمي از مردم کرهجنوبي از دستيابي به جنگافزار هستهاي حمايت ميکنند.
به گزارش ساندياكسپرس، مون چونگ اون، يكي از مشاوران رئيسجمهور كره گفت كه شعار «اول امريكا»ي دونالد ترامپ، رئيسجمهور امريكا سبب برانگيخته شدن اين احساسات عمومي شده است. يون يانگ سئوک، نماينده پارلمان حزب آزادي کره نيز روز شنبه در سخناني با تأكيد بر اينكه كرهجنوبي بايد توان تسليحاتي خود را افزايش دهد، گفت: «مردم ميخواهند توازن قدرت بين جنوب و کرهشمالي را به دست بياورند و من نيز از اين موضع حمايت ميکنم.» لي جونگ كول، نماينده پارلمان ملي كرهجنوبي هفته پيش در سخناني گفته بود مؤثرترين بازدارندگي در مقابل سلاح هستهاي، خود سلاحهاي هستهاي است. او در جمع تعدادي از مستمعين در واشنگتن گفت: «ما نيازمند يك استراتژي مرحلهبندي شده براي دستيابي به سلاحهاي هستهاي هستيم كه در فاز نهايي آن، ما بايد تسليحات مختص خودمان را توسعه دهيم.»
به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس اينترنشنال، لي گفته است: ما در مرحله اول دنبال گفتوگو با كرهشمالي هستيم كه بر سر از بين بردن تسليحات اتمي است، اگر به نتيجه نرسد، ما ساخت سلاح اتمي را در دستور كار قرار خواهيم داد. سئول بر اين باور است که سامانههاي دفاع موشکي امريکا از جمله سامانه «تاد» كه اخيراً در خاك كرهجنوبي مستقر شده، براي مقابله با تهديدهاي نظامي کرهشمالي کافي نيستند و به همين دليل به دنبال افزايش توان نظامي و تسليحاتي خود است. گفته ميشود يكي از گزينههايي كه سئول در نظر دارد، انتقال تسليحات تاكتيكي امريكا به كرهجنوبي است كه در ماه آوريل توسط شوراي امنيت كرهجنوبي به دولت امريكا پيشنهاد شده است. امريكا تا سال 2001 سلاحهاي تاكتيكي در كرهجنوبي داشته كه پس از آن طي توافق «مشترك» اين سلاحها از كرهجنوبي خارج شدند. طبق اين توافق دو كره توافق كردند كه به دنبال دستيابي، توليد و استفاده از اين سلاحها نباشند و بازفرآوري اورانيوم و پلوتونيوم را كاهش دهند.
قرارداد تاكتيكي با امريكا
کرهجنوبي به دنبال انجام اقداماتي براي افزايش سايز و برد موشکهاي بالستيک خود در پي افزايش آزمايشهاي تسليحاتي کرهشمالي است. به گزارش خبرگزاري اسپوتنيك، واشنگتن به عنوان متحد اصلي سئول به صورت تاکتيکي موافقت کرده تا مذاکراتي را با کرهجنوبي به منظور افزايش دسترسي اين کشور به زرادخانه اتمي انجام دهد. براساس توافق موشکي دوجانبه ميان سئول و واشنگتن در سال ۲۰۱۲ کرهجنوبي بايد پيش از افزايش زرادخانه اتمي خود از واشنگتن اجازه دريافت کند. ژنرال هربرت ريموند مکمستر، مشاور امنيت ملي امريکا شنبه اعلام کرد: «واشنگتن و سئول در حال انجام مذاکراتي هستند تا به اين ترتيب به سئول اجازه داده شود زرادخانه موشکي و اتمي خود را افزايش دهد.» امريكا به عنوان متحد اصلي كره تلاش ميكند در مقابل تهديدات اتمي كرهشمالي از اين كشور دفاع كند و دونالد ترامپ در ماههاي اخير بارها هشدار داده است تمام تلاش خود را براي از بين بردن تهديدات موشكي كرهشمالي انجام خواهد داد. امريكا در ماههاي گذشته براي اينكه نشان دهد براي مقابله با برنامههاي موشكي پيونگ يانگ جدي است، تعدادي از كشتيهاي جنگي و هزاران نفر از نيروهاي نظامي خود را به شبهجزيره كره اعزام كرد و همين مسئله نگرانيها را نسبت به احتمال جنگ اتمي بين كره و امريكا بالا برده و بسياري از كارشناسان نسبت به تحركات امريكا در منطقه هشدار دادهاند.