کد خبر: 662903
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۴
در عصر مدرنيته مردم مدت زمان زيادي را جلوي تلويزيون، رايانه، لپ‌تاپ و غيره سپري مي‌كنند اما...
مترجم: عليرضا نظري‌اسفنگره
در عصر مدرنيته مردم مدت زمان زيادي را جلوي تلويزيون، رايانه، لپ‌تاپ و غيره سپري مي‌كنند اما بسياري از اشخاص تمايلي به زدن عينك ندارند. برخي اشخاص كه به مدت طولاني با كامپيوتر سر و كار دارند، ممكن است دچار اختلال تطابقي شوند كه سرخي چشم بارزترين نشانه آن است. اين افراد بدون آن كه استراحت كافي به چشمشان داده باشند و شرايط مناسبي را براي كار خود فراهم كرده باشند، از صفحات نمايشي استفاده مي‌كنند.
 
 
بررسي‌هاي تطابقي اين اختلالات را مشخص مي‌كند. استفاده از عينك پريزماتيك و تمرينات بينايي در رفع اين مشكل تأثير بسزايي دارد. محققان با اختراع جديد خود تحولي را در عرصه بينايي به وجود آورده‌اند كه مي‌تواند مسيري به سوي حذف استفاده هميشگي از عينك باشد. افراد مبتلا به اختلالات چشمي نيز كه براي تماشاي تلويزيون يا استفاده از تبلت و لپ‌تاپ نيازمند استفاده از عينك طبي هستند، از اين پس بدون عينك و با چشمان خود قادر به مشاهده تصاوير مختلف خواهند بود.
 
 
گوردون وتز ‌اشتاين سرپرست اين تيم تحقيقاتي مي‌گويد بينايي مهم‌ترين حس آدمي است زيرا بيش از 80 درصد اطلاعاتي كه از محيط اطراف حاصل مي‌آوريم، از راه چشم است. چشم انسان اندامي كروي به قطر 5/2 سانتيمتر است كه به‌وسيله تعدادي رباط در حدقه استخواني آويزان است. شش ماهيچه بيروني حركت كرده چشم را به عهده دارند. غده اشكي به‌طور مرتب سطح جلويي چشم را مرطوب نگه‌مي‌دارد.
 
اعصاب و رگ‌هاي خوني چشم و بافت چربي و بافت پيوندي قسمت‌هاي ديگر حدقه چشم است. پلك‌ها روي چشم را مي‌پوشانند و يك سيستم مجرايي به‌طور مداوم ترشحات غدد اشكي را به درون حفره بيني مي‌ريزد. تماشاي مداوم صفحات نمايشي موجب بروز اختلالات تطابقي چشم مي‌شود. سرخي مزمن چشم، يكي از مهم‌ترين نشانه‌هاي ابتلا به اختلال تطابقي چشم و هرگونه اشكال در بينايي نشانگر ضعف در عملكرد اين سيستم است. عيوب انكساري نيز در رديف شايع‌ترين مشكلات بينايي قرار دارند و بخشي از مشكلات بينايي نيز ناشي از اختلالات ساختاري و بيماري‌هاي چشم است.
 
 
تيم تحقيقاتي دانشگاه ماساچوست به دنبال راه‌حلي بود تا بتواند خطاي چشم در ديدن تصاوير مختلف را اصلاح و استفاده از عينك را حذف كند. اكنون اين عينك از روي چشمان اشخاص به صفحه نمايش منتقل مي‌شود. اين اختراع جديد مي‌تواند آسايش و اطمينان خاطر مضاعفي را براي افرادي كه به مشكلات بينايي مانند نزديك‌بيني يا دور‌بيني مبتلا هستند را فراهم كند زيرا بسياري از اشخاص براي تماشاي تلويزيون نيازمند استفاده از عينك بوده و بدون آن قادر به ديدن تصاوير تلويزيون نخواهند بود و بايد از فاصله خود با تلويزيون بكاهند تا چشمانشان قادر به مشاهده تصاوير باشد اما گاهي اوقات با كاهش فاصله نيز تصاوير وضوح لازم را ندارند.
 
 
اين تيم تحقيقاتي الگوريتمي را طراحي كرده‌اند كه مي‌تواند با اضافه شدن يك صفحه نمايش شفاف روي صفحه نمايش اصلي تلويزيون، لپ تاپ و موبايل قرار گرفته و با تصحيح بينايي جايگزين ساده و مناسبي براي عينك مي‌باشد. به گفته دكتر گوردون وتز اشتاين آسيب‌هاي چشمي ناشي از تماشاي صفحات نمايش، به سه بخش تقسيم مي‌شوند. بخشي از اين آسيب‌ها مربوط به پرتوهاي ساطع شده از صفحات نمايشي هستند، البته اين مشكل در صفحات جديد نمايشي كمتر شده است. با اين حال براي رفع عارضه‌هاي ناشي از تابش اين اشعه‌ها عينك‌هايي با عنوان كاهش‌دهنده گلر تجويز مي‌شوند كه مي‌توانند سطح روشنايي و درخشندگي را در حد مناسب چشم ايجاد كنند.
 
 
دومين آسيب احتمالي به چشم ناشي از نگاه كردن طولاني به صفحات نمايشي است اين مورد باعث بروز اختلال تطابقي يا حركتي چشم شده و با سردرد، خستگي چشم، آبريزش، سرخي و درد كره چشم همراه است.
 
 
نمونه اوليه اين طرح با قيمتي نازل براي تلفن‌هاي همراه ساخته شده است. نصب اين صفحه نمايش روي تلفن‌هاي همراه مي‌تواند اختلال بينايي را تصحيح كند تا فرد بدون كوچك‌ترين مشكلي قادر به ديدن باشد. اين اختراع تنها براي افرادي طراحي شده كه از مشكلاتي مانند دوربيني يا نزديك بيني رنج مي‌برند اما محققان اميدوارند تا با توسعه اين اختراع اشخاصي كه داراي مشكلات بينايي خاص‌تري نيز هستند از مزاياي اين اختراع بهره‌مند شوند. يكي از مشكلات اين عينك اختراعي اين است كه تنها يك نفر مي‌تواند از تكنولوژي نهفته در اين صفحه نمايش استفاده كند و صفحه نمايش به اصلاح مشكلات بينايي يك نفر و بازتاب آن در پيكسل‌هاي صفحه نمايش مي‌پردازد.
 منبع: medicalnewstoday.com
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار