کد خبر: 652184
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۸
نقاط قوت و ضعف دولت در گفت‌و‌گوي دكتر خباز با «جوان‌آنلاين»
برداشت ما اين است كه دولت در ثبات اقتصادي و در ايجاد اميد در دل مردم براي سرمايه‌گذاري تا حدود زيادي موفق بوده و اميدواريم تداوم كارها و اقدامات، زمينه را براي اعتمادسازي بيشتر فراهم كند و فعالان اقتصادي به صحنه آيند و كارهايي كه در توان بخش خصوصي است، انجام دهند و به كمك دولت بشتابند.
ضعف در نوع توزيع سبد كالا زمينه برخي نارضايتي‌ها را فراهم كردجوان‌آنلاين: محمدرضا خباز، معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور در گفت‌و‌گو با «جوان‌آنلاين» با اشاره به عملكرد دولت در حوزه سياست خارجي و مذاكرات ژنو اظهار داشت: دولت يازدهم در ماه‌هاي اوليه‌ي رياست جمهوري در سفر به نيويورك اولين كاري كه انجام داد، حربه استكبار جهاني را از او گرفت.

 
وي ادامه داد: در گذشته سياست خارجي ما با تحريم مواجه بود، به طوري كه وقتي نفت كشور را مي‌فروختيم، درآمد نفت به كشور ما برگشت داده نمي‌شد و از آنجا كه متاسفانه هنوز اقتصاد ما اقتصاد نفتي است و كشور بيشتر با درآمد نفتي اداره مي‌شود، در اين زمينه با مشكل مواجه مي‌شديم.

 
خباز افزود: استكبار جهاني ظرف هفت سال گذشته عليه ايران تبليغ مي‌كرد كه ايران اهل گفت‌وگو و مذاكره نيست بلكه قلدري مي‌كند و به دنبال سلاح هسته‌اي است و جوي عليه جمهوري اسلامي ايران به وجود آورده بودند تا تحريم‌هاي سنگين عليه كشور انجام دهند، اما زماني كه جمهوري اسلامي وارد مذاكره شد با استدلال و بياني محكم حقانيت جمهوري اسلامي ايران را مطرح كردند.

 
معاون امور تقنيني معاونت پارلماني رئيس جمهور در خصوص ادبيات ديپلماسي دولت يازدهم اظهار داشت: ادبيات دولت يازدهم از بعد ديپلماسي قابل قبول است و ادبياتي  كه با زباني لين و بياني شيواست، البته به گونه‌اي كه باز هم دشمنان از آن سوءاستفاده نكنند. خوشبختانه اين ادبيات جاي خود را در دنيا پيدا كرد. پس از آن بي‌اعتمادي عليه جمهوري اسلامي ايران مطرح ‌كردند كه خوشبختانه آن نيز كم‌كم خنثي شد.

 
وي اضافه كرد: طبق تعبير خوب رهبر عزيزمان كه فرمودند مذاكرات را با قدرت ادامه مي‌دهيم؛ اگر به نتيجه رسيد كه چه بهتر اگر به نتيجه نرسيد حداقل حربه دشمن را از او مي‌گيريم و ديگر نمي‌تواند عليه ما تبليغ كند كه ايرانيان اهل مذاكره و گفت‌و‌گو نيستند و قوانين بين‌المللي را رعايت نمي‌كند. اين كار باعث شد زمينه براي گفت‌و‌گوهاي بعدي فراهم شود.

 
خباز با بيان اينكه كار وزير خارجه و ديپلماسي كارستان بود كه با 6 كشور دنيا سر ميز مذاكره نشست، گفت: در اين مذاكرات تيم ايران توانست حقانيت جمهوري اسلامي ايران را به اثبات برساند و به نظر بنده اين از دستاوردهاي دولت تدبير و اميد بود. دولت يازدهم دفاع از حقوق مردم را اصل قرار داد و ادبيات اين دفاع را تغيير داد تنها كار خاصي كه آنها انجام دادند اين است كه با زبان ديپلماسي و زبان دنيا پسند حقانيت خود را ثابت كرديم.
 
وي با اشاره به عملكرد دولت در حوزه اقتصادي عنوان كرد: طبيعتا براي ارزيابي عملكرد دولت در زمينه اقتصادي بايد ديد دولت در چه شرايطي و با چه امكاناتي كشور را تحويل گرفت و وظيفه دولت قبل در قبال سند چشم‌انداز 20 ساله و قانون برنامه پنج ساله پنجم و قانون سياست‌هاي اصل 44 چه بوده است در اين صورت ممكن ما به يك مقايسه‌ي نسبي دست پيدا كنيم.

 
خباز ادامه داد: دولت نهم و دهم در شرايطي كشور را تحويل گرفت كه هر دلار در ايران 800 تومان قيمت داشت و در شرايطي تحويل داد كه هر دلار حدود 4 هزار تومان بود. از نظر تورم، تورم كشور در سال 84 حدود 11/5 درصد بود و در سال 92 وقتي دولت را تحويل مي‌دادند 43 درصد بود. از نظر رشد اقتصادي طبق سند چشم‌انداز بايد رشد اقتصادي به 8 درصد مي‌رسيد، در صورتي كه نزديك به 7/6 درصد رشد اقتصادي منفي بود. دو بيماري سنگين تورم و ركود بر كشور حاكم بود و اقتصاد ما داراي اقتصادي با ركود تورمي بود و دولت يازدهم در چنين شرايطي كشور را تحويل گرفت.

 
وي اضافه كرد: اولين كاري كه دولت يازدهم طبق قولي قبلي، انجام داد اين بود كه براي نجات از اين همه شرايط بغرنج بايد كشور از نظر اقتصادي، قيمت ارز و دلار ثبات پيدا مي‌كرد. چون اگر ثبات اقتصادي پيدا نكند هيچ سرمايه‌گذاري، سرمايه‌گذاري نخواهد كرد و زماني هم كه سرمايه‌گذاري اتفاق نيفتد طبيعتا نه رشد اقتصادي به وجود خواهد آمد و نه توليد و اشتغال. بنابراين ابتدا و اولين كاري كه بايد دولت انجام مي‌داد ثبات اقتصادي بود.

 
معاون امور تقنيني معاونت پارلماني رئيس جمهور با بيان اينكه در حال حاضر دلار در حدود 3 هزار تومان مي‌چرخد، تاكيد كرد: ثبات نسبي مي‌تواند زمينه را براي جلب و جذب سرمايه‌هاي داخلي و خارجي فراهم كند چون اگر سرمايه‌گذاري اتفاق نيفتد هيچ اتفاقي رخ نخواهد داد و شرايط كشور روز به روز بدتر خواهد شد. نمي‌توان كشور را با معجزه اداره كرد، حتما بايد با تدبير، برنامه‌ريزي و استفاده از خرد جمعي در نظر گرفته شود. بنابراين برداشت ما اين است كه دولت در ثبات اقتصادي و در ايجاد اميد در دل مردم براي سرمايه‌گذاري تا حدود زيادي موفق بوده و  اميدواريم تداوم كارها و اقدامات، زمينه را براي اعتمادسازي بيشتر فراهم كند و فعالان اقتصادي به صحنه آيند و كارهايي كه در توان بخش خصوصي است، انجام دهند و به كمك دولت بشتابند.
 
خباز همچنين با اشاره به نقطه ضعف دولت يازدهم گفت: يكي از نقطه‌ضعف‌هاي دولت كه البته خوشبختانه رئيس جمهور رسما از مردم عذرخواهي كرد، سبد كالا بود. زمان توزيع سبد كالا به دليل عجله‌اي كه براي خدمت رساني وجود داشت، زمينه نارضايتي برخي از مردم به وجود آمد. 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار