حزبالله در اوج ناامیدی اعراب منطقه و در سختترین شرایط ممکن در لبنان متولد شده و پا به عرصه مقاومت گذاشت: «اتحاد جماهیر شوروی به عنوان بزرگترین حامی کشورهای عرب منطقه در برابر غرب فروپاشیده بود»، «کشورهای عرب منطقه با این باور قطعی که جنگ با رژیم صهیونیستی غیرممکن است، راه سازش به غرب و رژیم صهیونیستی را در پیش گرفته بودند»، «مبارزان فلسطینی تن به گفتوگوهای سازش در اسلو داده بودند»، «لبنان در کوره جنگهای داخلی در حال سوختن و متلاشی شدن بود»، «رژیم صهیونیستی با دکترین چهاروجهی بنگوریون (جنگ در بیرون از خانه) و به بهانه تخلیه لبنان از گروههای چریکی فلسطینی، یک روزه تا بیروت پایتخت لبنان پیشروی کرده بود و قصد الحاق لبنان به سرزمینهای اشغالی را داشت». در چنین شرایط پیچیده و بغرنج، پرچم ایستادگی و مقاومت در برابر متجاوزان صهیونیست توسط جمعی از بچههای شیعه لبنانی با محوریت سید عباس موسوی و سید حسن نصرالله به اهتزاز درآمده و راه تصرف بیروت بر متجاوزان صهیونیست بسته شد.
گروه جوانان حزبالله لبنان در کمتر از ۱۰ سال ضربات سنگینی به نظام سلطه در لبنان وارد ساخته ارتش امریکا و فرانسه را از لبنان بیرون راندند و بالاخره در سال ۲۰۰۰ رژیم صهیونیستی را با ذلیلانهترین و خفت بارترین شکست تاریخ عمرآن رژیم از لبنان بیرون راندند؛ و سرانجام در تابستان سال ۱۳۸۵ (ژوئیه ۲۰۰۶ میلادی) در جنگ موسوم به وعده صادق (حرب تموز) یا جنگ ۳۳ روزه، افسانه شکست ناپذیری رژیم خونخوار صهیونیستی نابود شد و از این تاریخ حزبالله لبنان به فرماندهی علامه شهید سید حسن نصرالله، به عنوان اثر گذارترین نیروی مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست مطرح شد و به عنوان محبوبترین رهبر عربی تبدیل شد. اینک سید حسن نصرالله در جهان عرب، جای جمال عبدالناصر را گرفت.
سید حسن نصرالله پس از عملیات وعده صادق در کنار یارانی همچون «عماد مغنیه»، «فواد شکر»، «مصطفی بدرالدین» و «سید هاشم صفی الدین» در نقش فرماندهی محور مقاومت از بوسنی تا یمن، عراق، افغانستان و... ظاهر شد. پیروزی و موفقیت سید حسن نصرالله مرهون «ویژگیهای ممتاز و کم نظیر شخصیتی او در لبنان»، «ترکیب حلم و شجاعت وی»، «نگاه محبت آمیز وی به همه گروهها و مذاهب هجدهگانه لبنانی»، «به اهتزاز درآوردن پرچم وحدت در لبنان»، «هوشمندی و نگاه استراتژیک وی» و... است. سید و سالار مقاومت طی ۳ دهه فرماندهی خود، دستاوردهای بیبدیل را برای جهان اسلام و منطقه غرب آسیا به ارمغان آورد:
۱ـ روح مقاومت و ایستادگی جوانان را به سایر کشورها در محور مقاومت (عراق، یمن و...) دمید.
۲ـ در جایگاه فرمانده محور مقاومت به عنوان نخ تسبیح همه گروههای مقاومت مطرح شد.
۳ـ مقاومت اسلامی را جایگزین مقاومت عربی ساخته و به این ترتیب حلقه مقاومت را بسیار گسترده ساخت.
۴ـ با همکاری و همراهی با جهاد اسلامی فلسطین، ضمن تقویت روحیه مقاومت در مردم فلسطین، طرحهای نفاق افکنانه بین شیعه و سنی را عملاً خنثی و نابود ساخت.
۵ـ در شرایطی که نظام سلطه به رهبری امریکا در صدد تجزیه کشورهای اسلامی بود سید حسن نصرالله سبب پیدایش و زایش (اصطلاحاً) خاورمیانه اسلامی شد.
۶ـ در حالی که تقریباً همه کشورهای عرب منطقه ناامید از ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی شده و به این باور رسیده بودند که با توجه به قدرت ارتش صهیونیستی، راهی جز سازش ندارند، شهید نصرالله با شکست دشمن در جنگ ۳۳ روزه وعده صادق، معادله کشورهای عربی را به طور کامل به هم ریخت.
۷ـ الگوی نبرد نامتقارن را در محور مقاومت فراگیر ساخت به طوریکه همگان به چشم دیدند که شهادت افراد مؤثری همچون عماد مغنیه و مصطفی بدرالدین تأثیری در تاب آوری و انعطاف پذیری حزبالله نداشت.
۸ـ تابوی رجوع به امریکا در مسائل و مشکلات منطقه (به عنوان کدخدا) در منطقه را نابود کرد.
۹ـ افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی را متلاشی ساخت.
۱۰ـ الگوی مقاومت را به فراتر از مرزهای جغرافیایی منطقه گسترش داده و به مقاومت جهانی مستضعفین تبدیل ساخت.
۱۱ـ حاکمیت بیچون و چرای امریکا در منطقه غرب آسیا را دستخوش تلاطم جدی ساخت به طوریکه هماینک امریکا بیش از ۸۰ درصد نفوذ خود در منطقه را از دست داده است.
۱۲ـ در داخل لبنان به عنوان نخ تسبیح وحدت و یکپارچگی لبنان مطرح شد تا جایی که بعد از شهادت وی هنوز نام آن شهید عزیز عامل وحدت و یکپارچگی لبنان است.
۱۳ـ شهید نصرالله فراتر از یک رهبر نظامی، با تأسیس نهادهای متعدد اجتماعی و خدماتی (نظیر جهاد البناء)، به توسعه مناطق محروم لبنان (اعم از مناطق شیعهنشین، مسیحی نشین و...) کمک کرد و الگوی مردمی سازندگی (بازسازی خانهها، پلها، جادهها و...) را در سرزمین لبنان پیریزی کرد.
شهید نصرالله شخصیتی چند وجهی و عالمی عارف بود که ایفای نقش در عرصههای نظامی، سیاسی، اجتماعی و... در عرصه وحدت لبنان، وحدت جهان اسلام، در اندیشه تکثیر محور مقاومت، تلاش برای کمک به جهاد اسلامی فلسطین، تفکر ایجاد ساختارهایی برای کمک به مستمندان و مستضعفین لبنان و حتی سوریه و فلسطین از او شخصیتی بینظیر ساخته بود. روحش شاد و راهش پررهرو باد.