کد خبر: 1283086
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
همزمان با روز کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی ۵۷ طرح مردمی در۲۲ استان کشور افتتاح شد
گروه اقتصاد مردمی بر اساس مصوبه قرارگاه اقتصاد مقاومتی طراحی هفت‌زنجیره ملی برای رفع هفت‌مسئله گلوگاهی در کشور را در دستور کار قرار داده است
محمدرضا هادیلو

جوان آنلاین: همزمان با روز کارآفرینی و اقتصاد مقاومتی، آیین افتتاح طرح‌های مردمی گروه اقتصاد مردمی بنیاد تعاون بسیج برگزار و همزمان ۵۷ طرح مردمی در ۲۲ استان کشور افتتاح شد. با توجه به اینکه سال گذشته و در اولین برنامه گروه اقتصاد مردمی که ۱۴طرح مردمی در ۱۲استان ایران به بهره‌برداری رسیده بود، می‌توان متوجه شد در عرض یک سال گروه اقتصاد مردمی بنیاد تعاون بسیج با یک جهش و پیشرفت چند برابری توانسته دست به تحولی بزرگ در عرصه همراهی و کمک به مردم و تسهیلگری در امور بزند. 
 
با حضور سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار حمیدرضا تقی‌زاده، رئیس بنیاد تعاون بسیج، دکتر میرمهیار میرصالح‌پور، مدیرعامل هلدینگ اقتصاد مردمی بنیاد تعاون و جمعی از مسئولان که به صورت ویدئو کنفرانس با سپاه ۲۲ استان در ارتباط بودند، ۵۷ طرح مردمی که با کمک و همراهی شرکت‌های زیر مجموعه گروه اقتصاد مردمی در سراسر کشور به نتیجه رسیده بودند، افتتاح و خدمات‌رسانی آنها به مردم آغاز شد. 
گروه اقتصاد مردمی بر اساس مصوبه قرارگاه اقتصاد مقاومتی طراحی هفت‌زنجیره ملی برای رفع هفت‌مسئله گلوگاهی در کشور را در دستور کار قرار داده است. در همین راستا برای اینکه راهکارها، شکل عملی و قابلیت اجرایی به خود گرفته و مردم به این باور برسند که می‌توانند آنها را در جهت سود و بالابردن بهره‌وری خود بپذیرند، این مجموعه، مدل‌های متفاوتی را طراحی کرده و همه آنها را حداقل یکبار امتحان کرده و نتایج را می‌بیند. 
در واقع مدل گروه اقتصاد مردمی، مدل الگو و انتشار است و با ۵۷ پروژه‌ای که برای این هفت گلوگاه قرار است اجرا کند، نشان دهد می‌توان تصمیمات درستی گرفت. 
به گفته مدیر عامل گروه اقتصاد مردمی، «ما به عنوان تسهیلگر و کمک‌رسان و همراه مردم هستیم و ادعای حل مشکلات کشور را نداریم.»

 افق ۴۰۰ طرح برای سال آینده
در آیین بهره‌برداری همزمان از ۵۷طرح مردمی بنیاد تعاون در مناطق مختلف کشور رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: برای تحقق ایران قوی باید اقتصاد بسیار مقاومی داشته باشیم. 
سردار غلامرضا سلیمانی ادامه داد: خدا را شاکر هستیم که در روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی، این توفیق در عرصه اقتصاد مقاومتی نصیب شما جهادگران شد و ۲۲‌استان توانستند افتخار‌آفرینی کنند و به کمک مردم بشتابند و برخی از گره‌های امنیت غذایی، کارآفرینی و تولید ثروت گشوده شد. 
وی ضمن تشکر از همه فرماندهان سپاهی و استانی و مسئولان نهاد‌ها و ادارات و سازمان‌های دولتی و نیز بانک‌ها و سرمایه‌گذاران اظهار کرد: از مسئولان بنیاد تعاون در استان‌ها به نمایندگان بسیج در استان‌ها و کسانی که در میدان نقش آفرینی آمدند، تشکر می‌کنم. اهمیت اقتصاد برای همگان روشن است زیرا دشمن فشارش را در محور‌های اقتصادی متمرکز کرده است. البته همیشه با شدت مواجه شده و منجر به تقویت و قوت ما شده است. 
سردار سلیمانی خاطرنشان کرد: برای آن که در چشم‌انداز گام دوم انقلاب اسلامی به تحقق ایران قوی برسیم و از سوی ملت ایران محقق شود، باید اقتصاد بسیار مقاوم و قوی داشته باشیم. باید تولیدات افزایش پیدا کند و در جا‌هایی که ناترازی داریم آنها را شناسایی کرده و برطرف کنیم. 
رئیس سازمان بسیج مستضعفین تأکید کرد: باید بهره‌وری را افزایش دهیم، خلأ عملکردی را پر کنیم، از دانش‌بنیان‌ها و از جوانان دانش‌بنیان حداکثر استفاده را ببریم. همچنین از ابداعات، نوآوری‌ها و اختراعات در هر عرصه‌ای پشتیبانی کرده و استفاده ببریم. در گروه اقتصاد مردمی بنیاد تعاون راه همین است که ان‌شاءالله این مسیر را پیگیری و دنبال کند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی آن را به صورت جدی پیگیر باشد. 
سردار سلیمانی با اشاره به افتتاحیه‌های صورت گرفته بیان کرد: این افتتاح‌ها و بهره‌برداری‌ها برای آن بود که همه عزیزان در استان‌های دیگر از تجربیات، ظرفیت‌ها و عملکرد‌های یکدیگر اطلاع پیدا کنند و این انگیزه ایجاد شود و این باور به وجود آید که شما و همه ما می‌توانیم این مسیر را با قدرت اعتلا بخشیده و ادامه دهیم. 
وی گفت: در واقع مسیری گشوده شده است و سردار تقی‌زاده در یادداشتی به بنده گفتند، در سال آینده ۴۰۰درصد طرح‌ها را رشد خواهند داد. از سویی اگر خود استان‌ها انگیزه داشته باشند و بستر‌ها و ظرفیت‌ها را رشد داده و از میزان ظرفیت‌های استانی و محلی استفاده بیشتری کنند، قطعاً شما می‌توانید بیش از چشم‌انداز ۴۰۰درصدی رشد و اعتلا را در بخش‌های مختلف و اقتصاد مقاومتی که عمدتاً تولیدی است، رشد دهید و محقق کنید. 
سردار سلیمانی افزود: ان‌شاءالله رشد‌های ۱۰برابری را محقق کنیم. استان‌ها ظرفیت‌های خیلی خوبی دارند، کما این‌که در گزارشات دوستان هم این موضوع وجود داشت، لذا تأکید همه بر این است که پشتیبانی‌ها افزایش یابد و حتماً هم اینگونه خواهد شد و با مجموعه و دستگاه‌ها هم‌افزایی خواهیم داشت و از ظرفیت همه مؤسسات دولتی و غیر دولتی اقتصادی و غیر اقتصادی استفاده خواهیم کرد. 
وی عنوان کرد: روند توانمندسازی را در کانون توجه قرار خواهیم داد و ان‌شاءالله امیدوار هستیم، ملت بزرگ ایران بتواند از مسیر فعالیت‌های شما عزیزان در استان‌ها و مجموعه خدماتی که بنیاد تعاون بسیج آن را توسعه خواهد داد، استفاده کند زیرا پوشش این خدمات شامل همه مردم می‌شود. 
سردار سلیمانی با اشاره به تلاش‌ها برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاران گفت: ممکن است تصور شود سرمایه‌گذاری‌ها ریسک خواهد داشت، ولی باید این اطمینان را به سرمایه‌گذاران بدهیم که ما کنار آنها هستیم و نمی‌گذاریم خدایی ناکرده کسی در این مسیر دچار شکست شود و ریسک‌ها را به صفر خواهیم رساند. 

 مردم ستون اقتصاد مقاومتی هستند
در این برنامه مدیرعامل گروه اقتصاد مردمی با بیان اینکه مدل‌های ارائه شده از طرف این گروه و شرکت‌های آن چند ویژگی خاص دارد، گفت: اول اینکه تمام مدل‌هایی که اجرایی می‌کنیم، اقتصادی هستند، یعنی هیچ پروژه غیر اقتصادی و یارانه‌ای نداریم. دوم اینکه، پروژه‌ها مختص و مربوط به یک استان و یک منطقه و یک حالت و اتفاقی نیستند و قابلیت تکرار دارند و مورد سوم که بسیار مهم است به تشکیل یک پیکره کلان و استوار و پایدارسازی مشاغل مربوط می‌شود. 
میرمهیار میرصالح‌پور ادامه داد: بسیاری از سازمان‌ها با پرداخت وام به ایجاد اشتغال می‌پردازند. مثلاً ۱۰ وام می‌دهند و ۱۰ شغل ایجاد می‌کنند. ولی، چون ما اعتبار و بودجه‌ای برای وام دادن نداریم، سعی می‌کنیم از تعطیل شدن این مشاغل جلوگیری کنیم، بنابراین به پایدارسازی آنها می‌پردازیم. 
شاید کار ما ده‌ها برابر نسبت به ایجاد اشتغال سخت‌تر باشد. چون نهالی که امروز کاشته می‌شود، احتمال دارد در شرایط سخت قرار بگیرد و از بین برود. ما در دورانی که آنها نمی‌توانند روی پای خود بماند، وظیفه داریم کنارشان باشیم تا از خشک‌شدن‌ها جلوگیری کنیم. 
مأموریت هلدینگ «اقتصاد مردمی»، مردمی کردن کار اقتصاد است. شرکت‌های این گروه، هیچ مسئولیت اجرایی ندارند، بلکه آنها طراح مدل و تسهیلگر هستند و تمام امور اجرایی برعهده مردم قرار دارد. 
در این میان انتظار داریم این مدل از کار را با کمک رسانه‌ها در بین مردم انتشار داده و به آنها اطمینان بدهیم، حتماً به موفقیت‌های خوبی دست پیدا می‌کنند. مدیرعامل گروه اقتصاد مردمی تصریح کرد: دستاورد افتتاحیه پارسال را امسال می‌توانیم ببینیم، چون ۱۴‌طرح، تبدیل به ۵۷ طرح شده است. 
گروه اقتصاد مردمی یک سند پنج‌ساله دارد که بر اساس برنامه‌ریزی‌های آن، میزان پیشرفت‌ها قابل سنجش است. ما با برگزاری رویداد‌ها می‌خواهیم به استان‌های دیگر نشان دهیم این الگو‌ها قابلیت اجرایی دارند و نتایج آنها به مراتب بسیار بهتر از رفتار‌های قبلی و سنتی است. 
هر چقدر استان‌ها به این باور برسند که طرح‌ها و پروژه‌ها و الگو‌های ما از روی کاغذ خارج و قابلیت اجرایی شدن روی زمین دارند، مدل‌ها هم مورد توجه قرار گرفته و تکثیر می‌شوند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار