جوان آنلاین: علیرضا زاکانی شهردار تهران در آیین افتتاح این تقاطع سه سطحی گفت: بزرگترین مشکل شهر آلودگی هوا و ترافیک است که باعث شده شاهد تعطیلی تهران باشیم؛ در تهران سالانه هفت هزار مرگ به واسطه آلودگی هوا داریم که یک مورد آن هم قابل چشمپوشی نیست.
وی افزود: حل این مشکل نیاز به چاره اندیشی درست است لذا با همت شورای شهر بیشترین سرمایهگذاری ها در حوزه حمل و نقل انجام شد و امسال نیز ۴۹ درصد بودجه به این حوزه اختصاص پیدا کرد و در اصلاحیه جدید شورا این رقم به بالای ۵۰ درصد میرسد.
به گفته زاکانی، همچنین با اجرای پروژه های اصلاح تقاطعی در دست اقدام، ۳۳۰ کیلومتر مسیر مردم کاهش پیدا میکند.
زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حوزه حمل و نقل عمومی پنج گام را طراحی کردیم که نخست مناسب سازی امکانات با هدف کاهش سفر بود؛ به عنوان مثال هفته گذشته ۱۰ میدان میوه و تره بار افتتاح شد که به کاهش سفرهای شهری کمک می کند.
وی افزود: سطح دوم، ایجاد مطلوبیت برای حمل و نقل عمومی است تا در نتیجه آن ۷۰ درصد رفتوآمد های شهری به واسطه حمل و نقل عمومی باشد؛ از ۸۳ درصد آلودگی گازی متحرک، ۳۷ درصد مربوط به خودروهای شخصی و ۲۱ درصد موتور است که با ایجاد مطلوبیت در حمل و نقل عمومی شاهد کاهش آلودگی ۵۸ درصدی خواهیم بود.
زاکانی تاکید کرد: با تکمیل خطوط مترو در ۴۱ ماه گذشته ۱۷ ایستگاه جدید به ناوگان حمل و نقل مترویی تهران اضافه کردیم و به زودی نیز چهار ایستگاه جدید افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین برای افزایش مطلوبیت استفاده از مترو یک هزار و ۱۸۴ واگن که رقمی بیش از واگنهای مترو تهران در ۲۵ سال گذشته است را خریداری کردیم که به زودی نخستین رام هفت واگن آن وارد ناوگان میشود.
رونمایی از ناوگان حمل و نقل برقی با حضور رییس جمهور
شهردار تهران اظهار کرد: اکنون پایتخت سه هزار و ۳۰۰ اتوبوس دارد که ۲هزار و ۳۰۰ دستگاه آن در گردش است و به زودی با قراردادهای منعقد شده این رقم به پنج هزار و ۵۰۰ اتوبوس میرسد که از این آمار تعداد قابل توجه آن اتوبوس برقی است و به زودی در مراسمی با حضور رییس جمهور از آن رونمایی خواهد شد.
ویبا بیان اینکه لایه سوم اقدامات مدیریت شهری در بخش حمل و نقل عمومی مربوط به برقی سازی و لایه چهارم وضع قوانین و پنجم هم هوشمندسازی است، تاکید کرد: در معاونت فنی عمرانی نیز پروژههای خوبی با هدف تسهیل رفت و آمد شهری در جریان است؛ به عنوان نمونه آزادراه شهید شوشتری به طول ۹.۲ کیلومتر بهار سال آینده به همراه فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی افتتاح میشود و یال غربی بزرگراه یادگار امام(ره) نیز پس از رفع انسداد میدان فتح نیمه اول سال آینده تکمیل خواهد شد.
افتتاح ۲ کارخانه تولید آسفالت
معاون فنی و عمران شهرداری تهران هم در این آئین اظهار کرد: در این دوره تشخیص این بود که زیرساخت های شهر تکمیل شود، از فرسودگی فاصله بگیریم و به حمل و نقل عمومی توجه کنیم.
عباس شعبانی با بیان اینکه کاهش یک میلیون لیتر بنزین و کاهش مسافت طی شده از برنامه های معاونت فنی و عمران شهرداری تهران بود، ادامه داد: این چیزی نبود که با تعویض افراد و معاونان به تعویق بیفتد.
وی این را هم گفت: اکنون بیش از یک هزار و ۲۰۰ کیلومتر نهر و جدول در تهران ایجاد شده و ۲ کارخانه آسفالت افتتاح شده و کارخانه بعدی در دست اقدام است.
تا بهار سال آینده تعداد پروژههای عمرانی به ۶۰ پروژه میرسد
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران نیز با بیان اینکه پروژه بهرهبرداری از تقاطع سه سطحی بزرگراههای نواب - تندگویان سی و نهمین پروژه تکمیل شده در این دوره از مدیریت شهری است، بیان کرد: تا بهار سال آینده ۲۱ پروژه دیگر تکمیل خواهد شد و تعداد پروژهها به ۶۰ پروژه خواهد رسید.
مهدی صداقتی با بیان اینکه این پروژه با شروع این دوره مدیریت شهری و مبتنی بر دستور معاونت فنی برای از سرگیری تکمیل آن انجام شد، اضافه کرد: این پروژه سه سال به طول انجامید و بزرگراههای بعثت، نواب صفوی و تندگویان بخشهای پیوسته این پروژه هستند که با وجود معارضین متفاوت تاسیساتی، تغییرات بسیار در طرح انجام شد و اقدام ترافیکی که باعث انجام هفت مرحله انحراف ترافیکی شد، صورت گرفت؛ با توجه به بار ترافیک قابل ملاحظه در محل اجرای پروژه، با هماهنگی پلیس راهور، انحراف ترافیکی پیرامون پروژه اعمال شد.
وی با اشاره به اینکه در ایام پایانی سال جاری در حال برنامه ریزی برای سال آینده هستیم، یادآور شد: ۲ سال با رکورد بیش از یک میلیون و پانصد هزار تن آسفالت ریزی گذرانده شد و برای سال آینده برنامه داریم که این مهم را محقق کنیم و بگوییم که حداقل بزرگراههای تهران به یک کیفیت قابل قبول رسیده است.