جوان آنلاین: حسینی گفت: اوتیسم جزو معلولیتهایی است که بر خلاف سایر معلولیت ها، روند افزایشی دارد و با توجه به اینکه یک درصد از جمعیت هر جامعهای را افراد دارای اوتیسم تشکیل میدهند، ۸۰۰ هزار نفر دارای اوتیسم در کشور وجود دارد که ۳۰ هزار نفر آنها را شناسایی کردیم.
سیدجواد حسینی از افتتاح هزارو۴۴۲ واحد مسکونی در دهه فجر و ایجاد ۶ هزارو۶۱۱ فرصت شغلی برای مددجویان این سازمان خبر داد و گفت: در مجموع ۴ هزارو۲۰ میلیارد تومان برای حوزه مسکن و اشتغال مددجویان هزینه شده است.
وی افزود: با اقدامات انجام شده، همزمان با دهه مبارک فجر در حوزه مسکن هزارو۴۴۲ واحد مسکونی در ۲۳ استان با صرف بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات به افراد تحت پوشش این سازمان تحویل داده میشود.
سالانه ۶۵ هزار تصادف منجر به معلولیت میشود
رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا درباره اختصاص سهم بهزیستی از محل جرایم رانندگی گفت: سالانه ۶۵ هزار تصادف منجر به معلولیت داریم و با توجه به اینکه بار این افراد به دوش بهزیستی است، لازم است که از محل جرایم رانندگی، سهمی به بهزیستی اختصاص یابد.
حسینی افزود: یکی از مواردی که بهزیستی به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد دادهاست، اختصاص سهمی از محل جرایم رانندگی به این سازمان است که متأسفانه به تصویب نرسید و باز هم پیگیر خواهیم شد و امید است، محقق شود. وی خاطر نشان کرد: اگر سازمانهای دولتی و خصوصی و حتی مردمی نتوانند خدمات خود را در حوزه تصادفات، با کیفیت ارائه دهند به تعداد مددجویان افزوده خواهد شد.
قتلهای برنامهریزی شده کمتر از ۱۵ درصد است
رئیس سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به سؤالی در رابطه با قتلهای ناموسی گفت: بیش از ۸۰ درصد قتلهای خانوادگی، قتلهای انعکاسی است؛ یعنی فرد قصد کشتن نداشته، اما در لحظه تعادل ذهنی به هم میریزد. قتلهای برنامهریزی شده کمتر از ۱۵ درصد است.
حسینی به سامانه اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ اشاره کرد و گفت: امسال بیش از ۳۰۰ هزار مورد تماس منجر به مداخله صورت گرفته است که از جمله آنها میتوان به مداخله درباره زنان مورد خشونت اشاره کرد.
وی ادامه داد: سامانه صدای مشاور با شماره ۱۴۸۰ نیز تاکنون یک میلیون و ۷۰۰ هزار مورد تماس داشته است.
افتتاح ۱۰ پروژه اورژانس اجتماعی در کشور
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۳۰ پروژه حوزه توانبخشی در ۱۶استان کشور با اعتبار ۱۳۰ میلیارد تومان و ۴۱ پروژه حوزه اجتماعی در ۱۷ استان به ارزش هزارو۹۲۶ میلیارد تومان در دهه فجر افتتاح شده یا به بهرهبرداری خواهد رسید. حسینی با بیان اینکه همچنین ۱۰ پروژه اورژانس اجتماعی به ارزش ۱۲ میلیارد تومان در دهه فجر افتتاح میشود، به افتتاح پردیس توانمندسازی شوق زندگی کودکان و نوجوانان در پارک بعثت حوالی میدان شوش طی فردا اشاره کرد و گفت: این پردیس در زمینی به وسعت ۲/۱ هکتار و هزارو۳۰۰ متر زیربنا احداث شده که ۷ میلیارد تومان برای آن هزینه شدهاست.
وی اضافه کرد: به ازای هر کودک که در این پردیس تحت پوشش قرار میگیرد، ۵ میلیون تومان سرانه تخصیص پیدا میکند.
قانون جامع حمایت از معلولان باعث افزایش یارانهها شد
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در برخی قوانین، فاصلهای بین مرحله تدوین، تصویب و اجرا وجود دارد، اما همین قوانین باعث شده میزان خدمات در حوزه کیفی و کمی روز به روز گسترش پیدا کند.
حسینی افزود: قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت باعث افزایش ۸۰ درصدی یارانهها و افزایش اختصاص سهم ۳ درصدی اشتغال معلولان شدهاست. وی یادآور شد: در بودجه امسال، ۴۰ درصد مستمری مددجویان بهزیستی افزایش یافتهاست.
پیشبینی ۲هزارو۲۰۰ میلیارد تومان برای اجرای قانون حمایت از معلولان
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: بر اساس ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان، دولت مکلف است کمک هزینه معیشت افراد دارای معلولیت بسیار شدید یا شدید فاقد شغل و درآمد را به میزان حداقل دستمزد سالانه تعیین و اعتبارات لازم را در قوانین بودجه سنواتی کشور منظور کند که بر این اساس توانستهایم حداقل دستمزد برای معلولان را به ۱۱ میلیون و ۵۰۰هزار تومان برسانیم.
حسینی افزود: برای اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان در سال ۱۴۰۳، ۴۰ همت درنظر گرفته شدهاست، اما در قانون ۲هزارو۲۰۰میلیارد تومان پیشبینی شده و معلوم نیست تا پایان سال چه مقدار آن اختصاص پیدا کند.
وی ادامه داد: همچنین برای اجرای این ماده در سال ۱۴۰۴، ۴۸ همت اعتبار مورد نیاز است و برای آن در حال رایزنی هستیم.
ابتلا به اوتیسم روند افزایشی دارد
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: اوتیسم جزو معلولیتهایی است که بر خلاف سایر معلولیتها، روند افزایشی دارد و با توجه به اینکه یک درصد از جمعیت هر جامعهای را افراد دارای اوتیسم تشکیل میدهند، ۸۰۰ هزار نفر دارای اوتیسم در کشور وجود دارد که ۳۰ هزار نفر آنها را شناسایی کردیم.
حسینی با اشاره به اینکه نزدیک به ۶ هزار نفر از افراد دارای اوتیسم در ۱۵۷ مرکز، خدمت دریافت میکنند، اضافه کرد: اختلال اوتیسم، یک اختلال مادرزادی است که از دو تا سه سالگی، علائم خود را نشان میدهد.
فعالیت ۷۲ پایگاه تشخیص اوتیسم در سراسر کشور
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به راه اندازی سامانه غربالگری اوتیسم گفت: خانوادهها با مراجعه به این سامانه از علائم اوتیسم مطلع میشوند و در صورت ابتلای کودک به اوتیسم، سامانه هشدار میدهد.
حسینی افزود: ۷۲ پایگاه تشخیص اوتیسم در سراسر کشور وجود دارد که در صورت هشدار سامانه غربالگری اوتیسم به خانواده، کودک به این پایگاهها ارجاع داده میشود و در صورت تشخیص نهایی به کمیسیون مربوطه در بهزیستی معرفی میشود تا در مراکز یا درون خانواده، خدمت بگیرند. وی یادآور شد: اوتیسم تا سال ۱۳۸۴ در ایران شناخته شده نبود و کودکان دارای اوتیسم در مدرسه، کودک هنجارشکن و شلوغ شناخته میشدند.
نگارش شیوهنامه دبیرخانه ملی توانمندسازی و مشارکت اولیا در اوتیسم
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: هزارو۵۰۰ مربی در ۱۵۷ مرکز اوتیسم باید هر روز توانمند شوند، بنابراین برای آنها بسته آموزشی «بتا بهزیست» و برای خانوادههای آنها بسته آموزشی «روزنه» طراحی شدهاست. حسینی با اشاره به اینکه ۵۴۹ مرکز حرفهآموزی و تولیدی برای بازگشت افراد دارای اوتیسم به جامعه فعالیت میکنند، یادآورشد: شیوهنامه دبیرخانه ملی توانمندسازی و مشارکت اولیا در اوتیسم درحال نگارش است. همچنین برنامههای مداخله در عمل برای اوتیسم طراحی شدهاست.