کد خبر: 1268506
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۰
با فراخوانی که صورت گرفت به راحتی بودجه لازم برای خرید مصالح و مواد اولیه از سوی خیرین فراهم شد. بچه‌های جوشکار و متخصص را از پایگاه‌های مختلف دعوت کردیم و یک روزه راه پله خانه هموطن معلول مناسب‌سازی و ریل گذاری شد
محمد‌رضا هادیلو

جوان آنلاین: حضور در اردو‌های جهادی، آرزوی هر جهادگر است. اما وقتی در روز‌های نخست راه‌اندازی این اردو‌ها اعلام شد که افراد باید چند روز در یک منطقه مستقر شوند، گروهی به خاطر موقعیت کاری و مشغله‌ای که داشتند، نمی‌توانستند خود را به اردو‌ها برسانند. به همین دلیل اردو‌های یک روزه تعریف شد و به اجرا در آمد. اردو‌هایی که متخصصان زیادی را به خود جذب و مشکلات و گرفتاری‌های بیشماری از مناطق محروم و خانواده‌های کم‌برخوردار را مرتفع ساخت. حالا جهادگران صاحب فن، با حضور در اردو‌های یک روزه، می‌توانند به افراد نیازمند کمک کنند و کار‌هایی که به تخصص احتیاج دارد را انجام دهند. 


به طور طبیعی ایام تعطیلات تابستان و عید، بهترین موسم برای برگزاری اردو‌های جهادی از سوی جوانان، دانشجویان و دانش‌آموزان است. آنها با استفاده از ایام فراغت از تحصیل، راهی مناطق محروم می‌شوند تا به مردم مستضعف خدمات عمرانی، فرهنگی و درمانی ارائه کنند. جهادگران بسیجی در اردو‌های جهادی بعضاً تا یک ماه در مناطق محروم می‌مانند. اما این روش از برگزاری اردوی جهادی در عین اینکه بسیار مفید است، محدودیت‌هایی را نیز با خود به همراه دارد. از جمله اینکه فقط در ایام تعطیلات تابستان و عید قابل انجام است و دیگر اینکه سایر اقشار مردم از حضور در آن باز می‌مانند. هجرت از خانه، برای مدت طولانی برای جوانان و دانشجویان کاری جذاب و در عین حال آسان است، اما برای یک جوشکار، یک بنا، یک مهندس برق، یک کارمند و... که سرپرستی خانواده و انجام وظایف مشخصی را بر عهده دارد، حضور در این اردو‌ها به میزان قابل توجهی سخت است و او را با چالش مواجه می‌کند. آن دسته از بسیجیانی که علاقه‌مندی بیشتری به خدمت‌رسانی اجتماعی و کمک به مردم محروم از خود نشان می‌دهند و این مسئله جزء اولویت‌هایشان است، برای این موضوع چاره‌ای اندیشیده‌اند. آن هم برگزاری اردو‌های جهادی یک روزه و کوتاه مدت در مناطق محروم نزدیک محل زندگی خودشان است. 


 تعریف جدید از بسیج سازندگی
عباس نوابی، مسئول بسیج سازندگی حوزه مقاومت بسیج شهید ابراهیمی قم، از جمله جهادگرانی است که تجربیات زیادی در برگزاری اردوی جهادی کوتاه مدت دارد. 
همین چند هفته پیش، او به همراه بسیجیان حوزه شهید ابراهیمی به صورت رایگان راه‌پله منزل یک فرد معلول را ریل‌گذاری و مناسب‌سازی کرده تا تردد این هموطن راحت انجام شود. 
وی در مورد فعالیت‌های جهادی و سازندگی‌ها می‌گوید: «در گذشته فضای ذهنی فرماندهان پایگاه‌های بسیج شهری به این صورت بود که بسیج سازندگی کار خاصی نمی‌کند و فقط مثل یک دکور است. بسیاری از فرماندهان پایگاه، صرفاً برای پر کردن جای خالی مسئول سازندگی در شورای خود کسی را منصوب می‌کردند و مسئله سازندگی را جدی نمی‌گرفتند. اما چند وقتی است این نگاه نادرست اصلاح شده است. فرماندهان پایگاه، دیگر توجیه شده‌اند مسئول سازندگی پایگاه مقاومت بسیج باید فعال‌ترین و با انگیزه‌ترین بسیجی عضو پایگاه باشد.»
نوابی درباره چگونگی تمهید زمینه‌های لازم برای برگزاری اردوی جهادی یک روزه خاطرنشان می‌کند: «من به عنوان مسئول سازندگی حوزه مقاومت، قبل از برنامه‌ریزی برای اردوی جهادی کوتاه مدت، فرم‌هایی تهیه و در میان بسیجیان پایگاه‌ها توزیع کردم. این فرم‌ها نشان می‌داد، بسیجیان چه تخصص‌هایی دارند و تحت چه شرایطی می‌توانند خدمت‌رسانی داوطلبانه و رایگان به مستضعفان منطقه ارائه کنند. با بررسی فرم‌ها تعداد زیادی بسیجی نجار، بنا، مهندس برق و مکانیک، جوشکار و... پیدا کردیم که آماده بودند حداقل یک روز در هفته برای محرومین رایگان کار کنند.»

 فراخوان برای کمک به محرومان
مسئول بسیج سازندگی حوزه مقاومت بسیج شهید ابراهیمی قم می‌گوید: «علاوه بر بسیجیان متخصص و داوطلب که آماده‌اند برای کمک به هموطنان نیازمندشان وارد میدان شوند، تعداد زیادی بانی هم پیدا کردیم. یعنی کسانی که مستقیماً نمی‌توانند در اردوی کوتاه مدت حضور پیدا کنند، اما از تمکن مالی برخوردارند و می‌توانند هزینه تهیه لوازم و مواد اولیه و مصالح و دیگر چیز‌های مورد نیاز را تأمین کنند. در این مدل حوزه مقاومت حلقه وصل و نخ تسبیحی است میان نیرو‌های جهادی متخصصی که در مجموعه پایگاه‌های زیر مجموعه پخش هستند و از وجود یکدیگر بی‌خبرند.»
نوابی گریزی به اردو‌های جهادی کوتاه مدت اجرا شده از سوی بسیجیان حوزه شهید ابراهیمی می‌زند و توضیح می‌دهد: «مسئولان بسیج سازندگی پایگاه‌ها موظف هستند تا در جغرافیای تعیین شده پایگاهی خود جست‌وجو کنند و خانواده‌های محروم، مستضعف و نیازمند به کمک را بیابند. چندی پیش یکی از بسیجی‌ها به ما خبر داد، یکی از نمازگزاران مسجد‌المصطفی به علت معلولیت و ویلچرنشین بودن با مشکلات و زحمات زیادی برای عبور از پله‌های منزلش روبه‌روست و پولی هم برای مناسب‌سازی راه پله منزلش ندارد.»
او اضافه می‌کند: «با فراخوانی که انجام داده‌ایم به راحتی بودجه لازم برای خرید مصالح و مواد اولیه از سوی خیرین فراهم شد. بچه‌های جوشکار و متخصص را از پایگاه‌های مختلف دعوت کردیم و یک روزه راه پله خانه این فرد معلول، مناسب‌سازی و ریل گذاری شد؛ به نوعی که حالا به راحتی با ویلچر رفت و آمد می‌کند.»
مسئول بسیج سازندگی حوزه مقاومت بسیج شهید ابراهیمی قم معتقد است، اردوی جهادی بلند مدت و خارج از محدوده استان، اقدامی ارزشمند برای خدمت‌رسانی به محرومان است، اما خدمت در این شیوه خلاصه نمی‌شود. 
او با تأکید بر اینکه همین دور‌و‌بر‌ها هم می‌توان مستضعفانی را یافت که نیازمند خدمت‌رسانی جهادی بسیجیان هستند، می‌گوید: «سال گذشته ۲۰۰ نفر از بسیجیان یکی از پایگاه‌ها، در کرمانشاه اردوی جهادی برگزار کردند و مسجد ساختند. با این وجود از محرومان و مستضعفان منطقه خودمان غفلت نمی‌کنیم. پروژه جدیدمان بازسازی سردر در حال ریزش منزل یک پیرزن است که کسی را ندارد و اوضاع مالی‌اش هم مناسب نیست.»
نوابی درباره فعالیت‌هایشان در عرصه اقتصاد مقاومتی هم خاطرنشان می‌کند: «ما بسیجیان واجد شرایط را برای وارد شدن به عرصه تولید در زمینه‌هایی مثل پرورش بلدرچین، شترمرغ، قارچ، مرغ بومی و... به ناحیه مقاومت معرفی می‌کنیم. در کنار آن فعالیت تبلیغی برای اقتصاد مقاومتی را دنبال می‌کنیم. یکی از کار‌های ما تولید پوستر و بروشور درباره اهمیت خرید کالای ایرانی و اثر آن بر اشتغالزایی است. ما این پوستر‌ها و بروشور‌ها را در میان مغازه‌داران منطقه توزیع می‌کنیم. مغازه‌داران از این پوستر‌ها خیلی استقبال می‌کنند و آنها را در جای مناسبی که توجه خریداران را جلب می‌کند، نصب می‌کنند.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار