جوان آنلاین: کانال تلگرامی «آکادمی مدیریت» نوشت: عواملی متعددی میتواند به ما در عمل پیوسته به یک تصمیم کمک کند. این عوامل از مرحله تصمیمگیری بر یک کار تا پایان عمل به آن را در برمیگیرند. برخی از مهمترین این عوامل عبارتاند از:
۱) واقعبینی در تصمیمگیری: اولین نکته در این زمینه که باید در زمان تصمیمگیری حتماً به آن توجه داشته باشید، توجه به واقعیتهای زندگی خودتان است. هر فردی تواناییها، منابع و نقاط ضعف و قوت خود را دارد و باید در زمان تصمیمگیری به این واقعیتها توجه داشته باشد و برای خود برنامهریزی کند. درباره داشتههای خود واقعبین باشید. اگر تلاشتان را برای نشدنیها صرف کنید، شکست خواهید خورد. از خودتان بپرسید چه چیزی برای شما ممکن است؟
۲) مدیریت زمان: یکی از دلایل مهم که به اختلاف در عملکردها منجر میشود، مدیریت زمان است. یک نفر بهدرستی کارها را از نظر اهمیت آنها درجهبندی میکند و زمان خود را بر طبق آن مدیریت میکند، درحالیکه فرد دیگری بهطور اتفاقی با آنها برخورد میکند. عمر ما از دقیقهها و ثانیهها تشکیلشده، پس میتوان گفت کسی که از این دقایق و ثانیهها خوب استفاده کند، از عمر خود بهخوبی بهره برده است.
۳) تقویت اراده: برای رسیدن به هدف علاوه بر تصمیمگیری صحیح، اصل دیگری که باید رعایت شود، اصل مقاومت است که از آن به اراده یا «اصل تسلیمناپذیری» یاد میشود. معنای این اصل آن است که انسان در برابر سختیهای راه، شکستها و ناکامیها مقاومت کند.
۴) تبدیل تصمیم به یک سبک پایدار در زندگی: این امر ممکن است در ابتدای کار وقت بیشتری از شما بگیرد، اما اگر شما بهگونهای عمل کنید که یک تصمیم جای خود را در زندگی شما باز کند، پس از مدتی بدون صرف انرژی بیشتر و با سهولت بیشتری عملی میشود. به عبارتی در اوایل عمل به تصمیم، شما باید مراقبت بیشتری داشته باشید تا با رفع موانع احتمالی و تقویت انگیزه خود بهجایی برسید که آن تصمیم به یک رفتار عادی در زندگی شما تبدیل شود.