جوان آنلاین: وضعیت شاخص داراییها در آغاز به کار دولت چهاردهم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این بررسیها نشان میدهد که سپردههای بانکی بیشترین بازدهی را در ۵ ماه نخست امسال داشتند. دلیل این مساله هم سود بالای سپردهها نسبت به سایر بازارها هست. وضعیت بازار سرمایه که در سایه ابهامات و نگرانی سهامداران در شرایط رکودی قرار دارد و البته چشم اندازی نیز برای خروج از این رکود وجود ندارد و تداوم این وضعیت بازار سرمایه را به کوره پول سوزی تبدیل کرده است.
از سویی دیگر بهرههای ۳۳ و ۳۴ درصد بانکی نیز اساسا توان رقابت بورس با بانکها را از بین برده و همه این موارد شرایط را به نفع بانکها تمام کرده است.
بر این اساس بازدهی رتبه نخست در اختیار نرخ سود سپرده بانکی با حدود ۱۲.۵ درصد و رتبه دوم در اختیار گرم طلای ۱۸ عیار با حدود ۱۰.۲۹ درصد رشد است و در مقابل بازار سهام با رشد منفی ۷.۱۹ درصدی بوده است.
به نظر میرسد در صورت تداوم و آرامش بازار دلار این وضعیت ادامه دار باشد. نوسانات بازار ارز در ۵ ماه نخست سال به خوبی کنترل شده است. بررسی روند معاملات ارزی در ۵ ماه نخست ۱۴۰۳ نشان میدهد که بازه نوسان ارزهای خارجی کوچک شدهاست.
رفتار بازار ارز غیررسمی در سالهای اخیر به گونهای بوده که با انتشار یک خبر منفی نرخ شاخصهای این بازار نوسانات چشمگیری را رقم میزدند، اما در ماهها سپریشده از سالجاری بهرغم وجود برخی ریسکهای سیاسی، نوسانات بازار غیررسمی کنترل شدهاست.
برخی از تحلیلگران عامل اصلی این اتفاق را در بهبود فرآیند ارزآوری کشور جستوجو میکنند. بر اساس گزارش ها، میزان صادرات نفت کشور در یک سالاخیر افزایش چشمگیری داشتهاست. درنتیجه این امر ذخایر ارزی بانک مرکزی نیز در شرایط مساعدی قرارگرفته و بازارساز توانایی مقابله با نوسانات بازار را دارد.
سعید راد، تحلیلگر بازارهای مالی نیز دلیل ثبات شاخص داراییها را در آستانه روی کار آمدن دولت چهاردهم افزایش صادرات نفت و ثبات ارزی دانست و گفت: علی رغم تکانههایی که در فضای سیاسی در ۵ ماه اول امسال در فضای بین المللی شاهد بودیم، اما انتظارات تورمی در بازار ارز افزایش پایداری نداشت و ثبات نرخ دلار منجر به ثبات و آرامش در بازار داراییها شد.
وی با اشاره به سود بدون ریسک سرمایه گذاری در بانکها و صندوقهای بورسی گفت: در این شرایط شاهد جذب سرمایهها در این بخش بودیم و پیش بینی میشود سپردههای بانکی همچنان پیش تاز باشند.