کد خبر: 1245616
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۲۰
توصیه‌هایی برای سفر آسان‌تر مسافران کوچک کربلا
نمی‌توان گفت این سفر به برکت معنویتی که دارد سختی ندارد آن هم با دو فرزند. باید تمهیداتی قبل از سفر در نظر گرفت. من یک ماه قبل از سفر همه دستورات و لوازمی را که برای فرزندان، شوهرم و خودم لازم است مهیا می‌کنم تا سفر بی‌خطر و بی‌دغدغه‌ای داشته باشیم و به اندازه کافی از برکات آن بهره‌مند شویم

جوان آنلاین: مقابل باب‌القبله حرم امام حسین (ع) ایستاده بودم. زن جوانی با کالسکه کنارم ایستاد و در حالی‌که دو فرزندش را در کالسکه خوابانده بود دست روی سینه گذاشت و سلامی به ارباب کرد و گفت آقا! همین کم را بپذیر! همانطور که مروارید‌های روی گونه‌اش را پاک می‌کرد نگاهم به کالسکه افتاد. یکی از پسرانش مرا یاد فرزندم انداخت که خیلی شبیه بود. دل را گره به شش گوشه امام حسین (ع) زدم و از ته دل همه کودکان سرزمینم و پسر پنج ساله‌ام را دعا کردم و آن‌ها را به باب‌الحوائج علی‌اصغر (ع) سپردم. زیارت قبولی گفتم و پرسیدم در این گرمای هوا همراه پسران خردسالتان راهی سفر شده‌اید، سخت نیست؟ اشکش را پاک کرد و گفت به یک نگاه به این گنبد می‌ارزد! بعد کودکانش را جابه‌جا کرد تا راحت‌تر استراحت کنند. سپس گفت البته نباید احساسی تصمیم گرفت. نمی‌توان گفت این سفر به برکت معنویتی که دارد سختی ندارد آن هم با دو فرزند. باید تمهیداتی قبل از سفر در نظر گرفت. من یک ماه قبل از سفر همه دستورات و لوازمی را که برای فرزندان، شوهرم و خودم لازم است مهیا می‌کنم تا سفر بی‌خطر و بی‌دغدغه‌ای داشته باشیم و به اندازه کافی از برکات آن بهره‌مند شویم. دوست ندارم در این سفر معطل دکتر و درمان و دچار اضطراب و استرس شوم. اگر هم با کاروان باشیم قطعاً دیگر کاروانی‌ها را معطل می‌کنیم. به او گفتم خبرنگار هستم. اجازه دارم این نکات و تمهیداتی را که تجربه و رعایت کرده‌اید یادداشت کنم تا به اطلاع مخاطبانی مثل شما برسانم؟ با استقبال و قبول این پیشنهاد باب صحبت باز شد. 
این چندمین سفری است که مشرف می‌شوید؟
سفر پنجم. 

در هر سفر فرزندانتان همراه بودند؟
سال ۹۰ ازدواج کردم. قبل از ازدواج دو بار سفر اربعین دانشجویی داشتم. بعد از ازدواج همراه شوهرم دو بار راهی کربلا شدیم تا اینکه سال ۹۴ باردار شدم. بعد از به دنیا آمدن محمد اولین سفر سه نفره ما در سال ۹۶ رقم خورد. حسین سال ۹۸ به دنیا آمد. بعد از تولد حسین به خاطر شرایط کرونا سفری نداشتیم تا اینکه سال ۱۴۰۰ چهارنفره عازم این سفر شدیم. 

در این چند سفر کودکانتان با مشکل خاصی روبه‌رو نشدند که شما را به سختی بیندازند؟
خیر. فقط سال اول محمد سرما خورد. همان سال هم همه اطلاعات پزشکی را از پزشکان و اطرافیانی که تجربه این سفر را داشتند گرفته بودم، به همین دلیل بیماری او خیلی طول نکشید. ابتدا او را به یک درمانگاه بردم و پزشک او را معاینه کرد. بعد با تجویز دارو و دارو‌های کمکی که همراه داشتم محمد خیلی زود مداوا و سرحال شد. 

پس با مقدمه چینی و تدارکات لازم راهی سفر می‌شوید؟
بله. همانطور که گفتم به شرط برنامه‌ریزی قبلی می‌توان سفر راحت و بی‌دردسری داشت. 

فرزندان شما سن کمی دارند. فکر می‌کنید این سفر می‌تواند تأثیرات روحی و تربیتی روی آن‌ها داشته باشد؟
قطعاً. شاید باورتان نشود محمد هشت ساله‌ام با شروع محرم برای سفر اربعین روزشماری می‌کند. محمد پسری عجول و در بعضی موارد کم طاقت بود. بعد از سفر دوم اربعین احساس کردم او خیلی صبور و با استقامت شده است. شوهرم نیز کمی وسواس داشت. این سفر باعث شد این رفتار از او دور شود. خلاصه بگویم هر قدم، هر کار و هر نیتی برای امام حسین (ع) محال است بی‌دستاورد باشد، حتی برای طفل در شکم مادر. مگر می‌شود مادری فرزند یا فرزندانش را همراهش بیاورد و دست خالی برگردد. البته یک شرط دارد و آن هم نیت خالص اول برای خدا و دوم برای امام حسین (ع). البته این را هم بگویم که باید والدین در این سفر صبور باشند. عصبانی نشوند و با حوصله همگام با فرزندانشان شوند. 
در ادامه او چند مورد از موارد مهمی را که در این سفر تجربه کرده بود، به صورت توصیه گفت: 
۱- سختگیر نباشید و غر نزنید. با خونسردی در این سفر صبر و استقامت خود را محک بزنید. 
۲- وقتی کودک یا کودکانی همراه دارید خیلی لباس اضافه برندارید. بار اضافه شما را خسته می‌کند. 
۳- مشخصات خود و فرزندتان را همراه با شماره تماس روی یک برگه بنویسید و آن را آویز گردن فرزند یا فرزندانتان کنید. 
۴- برای فرزندان زیر شش سال حتماً کالسکه همراه داشته باشید. فکر نکنید کالسکه فقط برای کودکانی است که راه نمی‌روند. به هرحال آن‌ها در طول پیاده‌روی خسته می‌شوند و بغل گرفتن آن‌ها سخت است. کالسکه حتی برای حمل بار هم خوب، راحت و آسان است. 
۵- باید سبکبار بروید ولی لازم است اسباب بازی یا وسایل سرگرم کننده برای فرزندان به همراه داشته باشید. 
۶- روغن کرچک همراه داشته باشید و دست و پای خود و فرزندانتان را با آن چرب کنید. این کار برای گرفتگی عضلات مفید است. 
۷- به خاطر شلوغی و ازدحام جمعیت گاهی دسترسی به آب سخت یا طولانی است. از طرفی بعضی کودکان به دستمال مرطوب حساسیت دارند. می‌توانید تکه‌های پنبه و دستکش‌های یکبار مصرف همراه داشته باشید و در مواقع لازم تکه‌ها پنبه را با آب کم خیس کنید و سپس با پوشیدن دستکش یک‌بار مصرف کودک را نظافت کنید. 
۸- از قبل برای زیارت در شهر‌های مختلف عراق برنامه‌ریزی داشته باشید. امسال تصمیم گرفتیم در نجف و کربلا به خاطر ازدحام جمعیت توقفی نداشته باشیم. فکر کنید اگر هر فرد یا خانواده‌ای بخواهد دو یا سه روز در کربلا بماند چه ازدحام جمعیتی شهر را بر می‌دارد. این است که می‌گویم باید منطق و عقل را جایگزین احساسات کرد تا از برکات این سفر  بی‌بهره نماند. 
۹- بعضی از افراد یا کم سواد هستند یا به این سفر آشنایی ندارند. خب لازم است با کاروان راهی شوند، اما خانواده‌هایی که با یک یا چند فرزند تصمیم به سفر دارند بهتر است در اختیار خودشان باشند تا اگر به خاطر فرزندشان در مسیر معطل ماندند دیگران معطل نمانند. فقط لازم است نسبت به همه موارد این سفر، شهرها، مسیرها، موکب‌ها، نرخ کرایه‌ها و... اشراف 
داشته باشند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار