جوان آنلاین: روزهای پر مشغله استانهای غربی خبر از فرا رسیدن اربعین و آغاز راهپیمایی عظیم دارد. علاوه بر مرزهای ششگانه که هر سال مسئولیت خدماترسانی به زائران را بر عهده دارند موکبهای زیادی هم از استانهای مختلف اعلام آمادگی کردهاند که با حضور در مرزها و مسیرهای منتهی به کربلا در خدمت عاشقان اباعبداللهالحسین باشند. ضمن اینکه بر اساس آمارها تا به امروز از ۶۰۰ هزارنفر زائر ثبت نامی در سامانه سماح بیش از ۶۰ درصد مرز بینالمللی مهران را برای تردد انتخاب کردهاند.
از همان سالهای اولی که راهپیمایی اربعین به شکل گسترده انجام شد، مرز مهران به دلیل نزدیکی به شهرهای عراق اولین گزینه از طرف زائران برای تردد بود و هر سال پذیرای عاشقان حسین (ع) از بیشتر استانهای کشور است. حالا و در شرایطی که چند میلیون ایرانی و خارجی از ابتدای ماه صفر راهی شهرهای مقدس عراق خواهند شد، مهران روزهای شلوغ و پر ازدحامی را تجربه خواهد کرد.
این در حالی است که برخی عاشقان اباعبدالله با خدمترسانی به زائران ارادت خود را به سرور و سالار شهیدان نشان میدهند و مردم شهر مرزی مهران هم با تبدیل منازل خود به زائرسرا و پذیرایی از آنان سعی میکنند قدمی در جهت خدمت به زائران بردارند، همچنین دستگاههای متولی نیز اقدامات لازم را برای ایجاد زیرساختها برای تسهیل تردد زائران در مرز مهران انجام دادهاند.
به گفته مدیر حج و زیارت استان ایلام حدود ۶۰ درصد زائران ثبت نام شده اربعین امسال مرز مهران را برای تردد انتخاب کردهاند.
سجاد رحمانی میگوید: «زائرانی که قصد تشرف به عتبات عالیات دارند میتوانند با ثبتنام در سامانه سماح از خدمات بیمهای و ارز اربعین بهرهمند شوند. سه بسته بیمهای ۸۰، ۹۰ و ۱۰۰ هزار تومانی وجود دارد که زائران میتوانند انتخاب و در صورت بروز حادثه از این خدمات بیمهای استفاده کنند.» وی میافزاید: «۲۰۰ هزار دینار ارز مسافرتی به زائران تعلق میگیرد و هفت بانک عامل مشخص شده که میتوانند با مراجعه به این بانکها ارز خود را دریافت کنند.»
ارتش و خدمات امنیتی، درمانی و فرهنگی
مرزهای چذابه و شلمچه دو گذرگاه مرزی استان خوزستان هستند که همواره در ایام اربعین حسینی هزاران زائر از سراسر کشور از این دو پایانه عبور میکنند. ارتش جمهوری اسلامی در جنوب غرب در کنار سایر نیروهای مسلح در ایام اربعین حسینی با حداکثر ظرفیت برای حراست از مرزهای استان و خدمت رسانی به زائران وارد میدان شده و در زمینه برپایی بیمارستان صحرایی و خدمات درمانی نیز در مرزهای مختلف پای کار هستند. طی سالهای اخیر و در مناسبت اربعین خدمات رسانی نیروهای نظامی به زائران در عرصههای مختلف بسیار چشمگیر بوده و برای امسال هم فرمانده قرارگاه منطقهای جنوب غرب ارتش از آمادگی کامل ارتش برای خدمت به عاشقان اباعبدالله الحسین در مرزهای خوزستان خبر داده است.
امیر سرتیپ حمزه بیدادی با بیان اینکه ارتش در چهار محور امنیت، خدمات درمانی، مواکب و فرهنگی به زائران در مرز چذابه و شلمچه خدمت رسانی میکند، گفته: «بر اساس قانون اساسی، ارتش مسئولیت اصلی حفظ امنیت مرزها را بر عهده دارد و در ایام اربعین با تقویت مرزها در حوزههای مختلف، امنیت کامل زائران برقرار میشود.»
وی با بیان اینکه در حوزه درمانی ارتش هر ساله در پایانههای مرزی چذابه و شلمچه خدماترسانی میکند، ادامه میدهد: «در مرز چذابه بیمارستان صحرایی نیروی زمینی ارتش و در مرز شلمچه اورژانس پایگاه نیروی دریایی خرمشهر مستقر میشوند که علاوه بر آن اورژانس هوایی هوانیروز در اهواز و دزفول نیز آمادگی دارند در صورت نیاز در خدمت زائران باشند. همچنین موکبهای ارتش در هر دو پایانه مرزی در استان خوزستان جهت اسکان، برپایی نماز جماعت، میز پاسخگویی به سؤالات شرعی و پذیرایی تا بعد از اربعین حسینی و بازگشت زائران به کشور برپاست.»
۶۲ پرواز ویژه اربعین از گیلان به عراق
گیلانیها برای رفاه حال زائران اربعین پروازهای ویژهای تدارک دیدهاند که در شهرهای مختلف عراق فرود خواهند آمد. برقراری و انجام پروازهای فوق العاده ویژه اربعین با دستور استاندار گیلان و ستاد اربعین صورت گرفته است. در همین راستا مدیرکل فرودگاه گیلان از انجام ۶۲ پرواز ویژه اربعین از این استان به عراق خبر میدهد و میگوید: «این پروازها از ۲۰ مرداد لغایت ۱۰ شهریور انجام میگیرد.»
سید محسن میرحسینی ادامه میدهد: «در سال گذشته فقط یک نوبت در هفته پرواز رشت به عراق برقرار بود که اکنون جز روزهای یک شنبه هر روز پرواز مستقیم به عراق صورت میگیرد.»
به گفته این مسئول، از ۶۲ پرواز ویژه اربعین ۴۴ پرواز به مقصد بغداد و ۱۸ پرواز به مقصد نجف اشرف انجام میگیرد. وی با اشاره به نرخ گذاری تعرفه بلیت پرواز رشت به عراق میگوید: «تعرفه بلیت رشت به عراق از سوی شرکتهای هواپیمایی داخلی ۱۲ میلیون تومان تعیین شده است و با توجه به شرایط خاص پروازهای خارجی، زواری که قصد سفر به صورت پروازی را دارند باید حداقل سه ساعت مانده به پرواز در محل فرودگاه حاضر شوند تا تشریفات اولیه صورت گیرد.»
اعزام نخستین موکب از سمنان
سمنانیها با بسیج کردن تمام نیروهایشان درصددند تا نقش مؤثری در مراسم اربعین امسال داشته باشند. آنها امسال موکبهای فرهنگی، رسانهای، اسکان، تغذیه و... خواهند داشت و بنا بر اعلام، ۲۷ محرم زمان اعزام نخستین موکب از سمنان به سمت مهران و همچنین کشور عراق در نظر گرفته شده است. در همین راستا دبیر ستاد اربعین استان از آمادگی برای اعزام موکبهای اربعین به مرز مهران و کشور عراق خبر میدهد و میگوید: «۹۵ درصد از توان سمنان تاکنون پای کار آمده و اقدامات لازم برای اعزام موکبها با همکاری هیئتهای مذهبی و دستگاههای ذی ربط صورت پذیرفته است.»
محمود قدرتی با بیان اینکه اعزام کادر درمانی دانشگاههای علوم پزشکی سمنان و شاهرود آخرین تمهیداتی است که در واپسین نشست ستاد اربعین استان میسر شد، ادامه میدهد: «ترتیب اعزام تیمهای درمانی و پشتیبانی به موکبها داده شده است.»
وی با تأکید بر اینکه تعیین تکلیف وضعیت انتقال زائران و تجهیزات موکبها به مرز مهران و عراق در برنامه قرار دارد، میگوید: «توان استان برای حمل و نقل و جابهجایی مسافران و تجهیزات موکبها محدود است، بنابراین باید از ظرفیت دیگر استانها بهرهگیری شود که نیازمندیهای کمیته اسکان و اعزام لوازم و تجهیزات انجام شود.»
دبیر ستاد اربعین استان سمنان با بیان اینکه این استان در اربعین امسال ۳۵ موکب دارد که ۳۲ موکب در کشور عراق برپا خواهد شد، تأکید میکند: «دو موکب نیز در مرز مهران حضور خواهد داشت تا به زائران اربعین در داخل کشور خدماترسانی کند.»