جوان آنلاین: نخستین دوره مسابقات جهانی ورزشهای زورخانهای از ۳۰ خرداد ماه با حضور ۱۳۰ ورزشکار از ۲۱ کشور به همراه باستانیکاران ایران در دو بخش انفرادی و تیمی در اصفهان آغاز میشود.
نشست خبری این مسابقات صبح دیروز در محل فدراسیون ورزشهای زورخانهای کشتی پهلوانی با حضور مهرعلی باران چشمه، رئیس فدراسیون برگزار شد. در ابتدای این نشست یک چهره آشنا برای اهالی ورزش از طرف باران چشمه به عنوان مدیر روابط بینالملل فدراسیون ورزشهای زورخانهای معرفی شد.
فرهاد نفرزاده، چهره خوشنامی که عادت کرده بودیم او را به عنوان مربی، کارشناس و پیشکسوت والیبال بشناسیم عهدهدار این سمت مهم شده تا به نوعی بازوی اجرایی توسعه ورزش باستانی ایران در جهان باشد.
رئیس فدراسیون ورزشهای زورخانهای در ابتدای این نشست با اشاره به دیدار سال گذشته ورزشکاران با رهبر معظم انقلاب اسلامی و تأکید ایشان به رشد و توسعه ورزش باستانی گفت: «رهبر انقلاب اسلامی گلهمند بودند از اینکه این ورزش در داخل و خارج از کشور توسعه نداشته است. ما با هماهنگی وزارت ورزش شروع به فعالیت در عرصه بینالمللی کردیم. ابتدا نشست تخصصی را با عنوان بررسی چالشها در راه توسعه این رشته با حضور ۴۵ کشور برگزار کردیم. در این جلسه عنوان شد، چون فدراسیون جهانی ورزشهای زورخانهای (IZSF) توانایی اداره این ورزش را ندارد، فدراسیون جدیدی با عنوان فدراسیون جهانی ورزش پهلوانی راهاندازی شد و وزیر ورزش ایران به عنوان رئیس و رؤسای فدراسیونهای ایران و آذربایجان نیز به عنوان نواب رئیس انتخاب شدند. اساسنامه هم به تأیید رسید و در حال طی کردن ثبت آن هستیم.»
باران چشمه در ادامه به وقفه هفت ساله برگزاری این مسابقات و فاصله گرفتن ورزشکاران کشورهای دیگر از میدان رقابت اشاره کرد و افزود: «سال گذشته مسابقات جهانی کشتی پهلوانی را با حضور ۱۲ کشور در تبریز برگزار کردیم. باید اواخر سال گذشته مسابقات جهانی زورخانهای را هم برگزار میکردیم که به دلیل مشکلات مالی نتوانستیم، اما در سال جدید با همکاری بخشهای مؤثر، استارت کار زده شد. ۲۱ کشور در این رقابتها حاضر میشوند که تاکنون ۱۲ کشور وارد ایران شدهاند. این مسابقات پس از هفت سال وقفه و به میزبانی اصفهان برگزار میشود. در این دوره از مسابقات به تیم اول ۳ هزار، تیم دوم ۲ و تیم سوم یک هزار دلار جایزه نقدی تعلق میگیرد. برای نفرات برتر هم جوایز نقدی در نظر گرفته شده است.»
تفاوتهای موجود میان نوع نگرش کشورهای مختلف به ورزش زورخانهای چالش جدی این روزهای فدراسیون برای برگزاری درست مسابقات این رشته است، موضوعی که بارانچشمه در پاسخ به سؤال «جوان» اینگونه پاسخ داد: «قوانین و مقررات با یکسری تغییرات جزئی نسبت به قهرمانی کشور اجرا میشود. برای اینکه بهتر بتوانیم این ورزش را توسعه دهیم اردوهای آمادگی را برای برخی کشورهای مختلف در ایران برگزار کردیم و به برخی از کشورها مرشد و تجهیزات فرستادیم. البته برخی از کارها نظیر آنچه در استرالیا و کانادا انجام شده مورد تأیید ما نیست و سعی داریم حقیقت این ورزش را توسعه دهیم.»
باران چشمه در ادامه درباره انتقادها نسبت به هزینههای زیاد برای میزبانی مسابقات بینالمللی و اینکه بهتر است این هزینه صرف توسعه داخلی این رشته شود، گفت: «همه فدراسیونها مسابقات بینالمللی دارند و عمده هزینهها از سوی حامیان مالی پرداخت میشود. ورزشهای زورخانهای ما در سالهای گذشته با وجود هزینههای زیاد بینالمللی نشده است و اگر میخواهیم این ورزش جهانی شود باید مسابقات بینالمللی را برگزار کنیم. مجلس بودجه خوبی را امسال برای مرمت زورخانهها تعیین کرده و در داخل کشور نیز فعالیتهای خوبی برای رشد این رشته صورت گرفته است.»
بارانچشمه با بیان اینکه قصد داریم نام فدراسیون ورزشهای زورخانهای را به ورزش باستانی و کشتی پهلوانی تغییر دهیم، گفت: «مقام معظم رهبری همواره از واژه ورزش باستانی برای این رشته استفاده میکنند. بر همین اساس نیز ما پیشنهاد تغییر نام فدراسیون را به وزیر ورزش ارائه کردیم و قرار شد تا هفته آینده در مجمع مطرح شود و به تصویب برسد.»
در ادامه این نشست، فرهاد نفرزاده، مدیر روابط بینالملل فدراسیون زورخانهای نیز با اشاره به قطعی شدن حضور ۲۱ کشور در مسابقات جهانی اصفهان، گفت: «تاجیکستان، هند، سوریه، لیتوانی، سریلانکا، عراق، بلاروس، لبنان، افغانستان، تانزانیا، فلسطین و آذربایجان وارد ایران شدهاند و کشورهای اندونزی، لهستان، پاکستان، بروندی، ازبکستان، نپال، استونی، رواندا و کنیا نیز قرار است وارد ایران شوند.»
نفرزاده در پاسخ به سؤال «جوان» درباره نحوه آشنایی شرکتکنندگان با فضای زورخانه با توجه به برگزاری مسابقات در سالن ورزشی که گود زورخانه وجود ندارد چگونه خواهد بود، گفت: «برای آشنایی بیشتر ورزشکاران کشورهای دیگر با محیط و جو زورخانه ترتیبی دادهایم تا اردوهای آمادگی و تمرینات آنها پیش از شروع مسابقات در زورخانههای اصفهان و چند شهر دیگر برگزار شود تا به این ترتیب آنها با فضای زورخانه آشنا شوند.»