کد خبر: 1233077
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۶
کارشناس پروژه آبرسانی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اقدامات انجام شده، مسئله آب شرب در سیستان و بلوچستان از حقابه جدا شده و این مسئله هدف اصلی ما در این پروژه بوده است.

جوان آنلاین: نشست فنی سلسله پروژه آبرسانی سیستان عصر امروز برگزار شد.

به گزارش فارس، در ابتدای این نشست، محمد مسلمی، کارشناس پروژه با اشاره به ابعاد این طرح گفت: طرح‌های آبرسانی سیستان در شرایطی به پیش رفت که واقعا پیدا کردن یک قطره آب در گستره شمال استان کار بسیار دشواری بود.

این کارشناس پروژه تاکید کرد: چاه‌نیمه‌ها به عنوان مهمترین منبع تامین‌کننده آب شمال سیستان و بلوچستان روبه پایان بود و چشم‌اندازی از ورود حقابه هم نبود، با این شرایط از ابتدای تابستان یک قطره برای تامین حداقل آب شرب هم نداشتیم.

وی ادامه داد: در صورتیکه منطقه بی آب می‌شد، با یک بحران امنیتی مواجه بودیم، زیرا از مرز شرقی تا دشت سمنان دیگر شهر و روستایی وجود ندارد.

مسلمی بیان کرد: در این شرایط کار مطالعاتی برای پیداکردن راهکار پیگیری و زون‌های آب‌دار منطقه شناسایی شد، توجه کنید که هر آب با هر کیفیتی از هدف طرح‌های خارج نمی‌شد.

وی افزود: فلسفه اینکه در خشکی آب شیرین کن بزنیم، این بود که آب شور منطقه نیز یک ماده ارزشمند بود و چون هیچ راهکاری برای تامین آب شرب نیست، مجبوریم با هر اقدامی کیفیت آب را ارتقا داده و برای تامین به منطقه بفرستیم.

این کارشناس تاکید کرد: خوشبختانه با همکاری مجموعه همکارانمان در سیستان و بلوچستان و جمع بندی و شناسایی منابع آب زیرزمینی در دشت های حرمک، هامون و شیله کار بسیار فشرده را برای حفر و تجهیز چاه‌ها شروع کردیم، حدود ۷۳ حلقه چاه حفاری و همزمان با آن خطوط برق‌رسانی، نیرو رسانی و خطوط فشار قوی و متوسط در دستورکار قرار گرفت.

وی تاکید کرد: پس از آن به منظور کیفی سازی آب از طریق سامانه‌های آب شیرین کن اقدام و از تیر ماه سال گذشته مطالعات طرح آب شیرین کن شروع شد تا در بازه هشت ماهه این طرح به همت دستگاه‌های اجرایی و مهندسی کشور و با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی، پیمانکاران، مهندسان و مشاوران کشور توانستیم به مرحله اجرا در بیاوریم و این آب شیرین کن را به مردم منطقه سیستان و زاهدان هدیه کنیم.

مسلمی گفت: با وجود اعتبارات محدود؛ اما با توجه به نگاه ویژه رئیس جمهور شهید که جهادی و شبانه روز پای کار بودند طرح آب شیرین کن به طور مستمر از طریق وزیر نیرو پیگیری و اعتبارات خاص برای تمامی طرح‌های آبی از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شد؛ که تنها برای طرح آب شیرین کن ۴۰ هزار میلیارد ریال هزینه شد.

وی اظهار کرد: از این میزان اعتبار ۲۸ هزار میلیارد ریال برای مجموعه آب شیرین کن و ۱۲ هزار میلیارد ریال برای حفر، تجهیز و نیرو رسانی به چاه‌ها در این منطقه هزینه شد.

این مقام مسئول بیان کرد: آب شیرین کن در خشکی با این ابعاد در دنیا نظیر ندارد.

مسلمی در پایان گفت: با توجه به اقدامات انجام شده، مسئله آب شرب در سیستان از حقابه جدا شده و این مسئله تارگت اصلی ما در این پروژه بوده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار