جوان آنلاین: دولت شهید رئیسی توانست با استفاده هوشمندانه از منابع مالیاتی، هزینههای امور جاری کشور را تأمین کند. این دولت موفق شد حقوق معلمان، آتشنشانان، پرستاران و سایر کارکنان دولتی را بموقع پرداخت کند، بدون اینکه نیاز به افزایش بدهی یا چاپ پول داشته باشد.
استفاده از درآمدهای مالیاتی پایدار، امکان پرداخت بموقع این هزینهها را فراهم کرد و موجب حفظ و بهبود رفاه عمومی شد. تأمین مالی پروژههای محرومیتزدایی در کنار برنامههای حمایتی حوزه بهداشت و آموزش به پشتوانه سهم مشخص این بخشها از مصارف مالیات نیز از دیگر کارکردهای راهبردی اصلاحات ساختاری بودجه در جهت مصارف تخصصی و توسعهای مالیات است.
یکی از دستاوردهای بزرگ دولت سیزدهم، مقابله مؤثر با فرار مالیاتی بود. با اجرای روشهای نوین مالیاتی مانند تقاطعگیری دادهها و بررسی پرداختهای الکترونیک، دولت توانست از فرار مالیاتی دانهدرشتها جلوگیری کند و عدالت مالیاتی را افزایش دهد.
این اقدامات موجب شد درآمدهای مالیاتی به طور چشمگیری افزایش یابد و فشار مالیاتی بر دوش اقشار ضعیف جامعه کاهش یابد. این درآمدهای مالیاتی به دولت امکان دادهاند برنامههای بلندمدت و پایدار را طراحی و اجرا کند، کشور را در برابر نوسانات قیمت نفت مقاومتر سازد و برنامههای حمایتی اجتماعی را تقویت کند. با افزایش سهم مالیات در تأمین مالی، دولت میتواند سرمایهگذاری در زیرساختها، بهبود خدمات عمومی، تقویت نظام آموزشی و بهداشتی و حمایت از نوآوری را افزایش دهد که به رشد و توسعه پایدار کشور در بلندمدت کمک خواهد کرد. علاوه بر اینها در دولت سیزدهم، درآمدهای مالیاتی از درآمدهای نفتی پیشی گرفتند و توانستند بخش قابل توجهی از هزینههای زیرساختی کشور را تأمین کنند که این موضوع نشاندهنده تلاش دولت برای کاهش وابستگی به منابع ناپایدار نفتی و تمرکز بر درآمدهای پایدارتر است. مالیاتها نقش کلیدی در تأمین مالی پروژههای عمرانی، خدمات عمومی و برنامههای توسعهای در دولت سیزدهم داشتهاند، به ویژه ۸۰۷مؤدی بزرگ ۳۰درصد از کل مالیات سال گذشته را پرداخت و یکدرصد از مؤدیان بخش اصناف، ۵۰درصد از کل مالیات پرداختی این بخش را تأمین کردهاند. این تمرکز بر جمعآوری مالیات از دانهدرشتها به تحقق عدالت مالیاتی و کاهش نابرابریهای اقتصادی کمک کرده است.