کد خبر: 1213262
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۰
فلفل از ۶۶میلیون سال پیش د ر طبیعت وجود د اشته است، اما اولین گونه تند و آتشین که به آن کپسایسین (capsaicin) می‌گوییم از اواسط د وره میوسن و ۲۰ تا ۲۵ میلیون سال پیش به وجود آمد

 جوان آنلاین: کانال تلگرامی «Modern Cogitation» نوشت: فلفل از ۶۶میلیون سال پیش د ر طبیعت وجود د اشته است، اما اولین گونه تند و آتشین که به آن کپسایسین (capsaicin) می‌گوییم از اواسط د وره میوسن و ۲۰ تا ۲۵ میلیون سال پیش به وجود آمد. حد س می‌زنیم ژن‌های آن‌ها د ر یک د وره طولانی، بازآرایی ژنتیکی و حواد ث تکراری را تجربه کرد ه‌اند، اما این ترکیب برای گیاه هزینه و مزایا د ارد. هزینه شامل نیاز گیاه به یک مولکول بزرگ به نام نیتروژن است که گیاه را به‌شد ت وابسته به آب فراوان می‌کند. از این‌رو فلفل قرمز د ر قیاس با فلفل شیرین به‌شد ت نسبت به خشک‌سالی آسیب‌پذیر است و، اما مزایا که به نظر می‌رسد به هزینه‌ها می‌چربد : ترکیب جد ید از گیاه د ر برابر آفات، حشرات، باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کند. احتمالاً خاصیت ضد باکتریایی فلفل تند باعث علاقه انسان به این گیاه شد ه باشد. نوعی قارچ که بزرگ‌ترین آفت فلفل شیرین است به د لیل خاصیت آنزیمی فلفل تند کمتر موجب نابود‌ی کپسایسین می‌شود. یکی د یگر از مزایای تند‌ی د ور نگهد اشتن موجود ات ارگانیک د ند ان‌د ار از خورد ن گیاه است. فلفل مانند باقی گیاهان از حیوانات برای انتقال د انه‌های خود بهره می‌برد، به این شکل که حیوان با خورد ن فلفل و د فع د انه‌های آن به پراکند گی گیاه کمک می‌کند، اما حیوانات د ند ان‌د ار با آسیاب‌کرد ن د انه‌ها به تولید مثل گیاه خیانت می‌کنند. پرند گان مهم‌ترین و بهترین نامزد برای پراکند گی د انه‌های فلفل هستند. د ر فلفل‌های تند نوعی آنزیم وجود د ارد که با گذشت میلیون‌ها سال د ر اینگونه فرگشت پید ا کرد ه است. این آنزیم به‌محض ورود به بد ن مهره‌د اران به یک گیرند ه حسی به نام TRPV۱ که از ۴۰۰ میلیون سال پیش د ر اکثر مهره‌د اران به وجود آمد ه متصل می‌شود. این گیرند ه با انتقال احساس سوختگی و آتش به سیستم د رد شناسی گرمای بد ن را بالا می‌برد که یک سیستم هشد ارد هند ه به موجود ات است. د ر واقع گیاه فلفل تند یک مسیر د رد باستانی را که د ر بسیاری از گونه‌ها مشترک است، هک می‌کند و جالب است که این هک عصبی د ر پرند گان ایجاد احساس لذت می‌کند. ما با خورد ن فلفل، لذت می‌بریم، اما این لذت از کجا می‌آید؟ بد ن برای د فع و تسکین د رد اقد ام به ترشح د وپامین و اند روفین می‌کند. همین موجب ایجاد میزان کمی نئشگی د ر انسان می‌شود، نوعی اعتیاد. ما و سنجاب شیطانی جنگل‌های جنوب شرق آسیا تنها پستاند ارانی هستیم که از خورد ن فلفل تند وحشت ند اریم. تحقیقات نشان می‌د هد گیرند ه TRPV۱ د ر این‌گونه سنجاب فعال نمی‌باشد. این سنجاب فلفل خوارترین موجود زمین است.

برچسب ها: باکتری ، فلفل ، لذت بخش
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار