کد خبر: 1211994
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۰
با تصمیم امروز نمایندگان مجلس، مالیات ارزش افزوده در راستای همسان سازی حقوق بازنشستگان از سال آینده از ۹ درصد به ۱۰ درصد افزایش می‌یابد. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که به گفته مخالفان، گره زدن موضوع همسان سازی بازنشستگان با این مساله از اساس غلط است و برای تامین منابع افزایش حقوق و همسان سازی بازنشستگان راهکار‌های بهتری وجود داشت.

جوان آنلاین: افزایش مالیات ارزش افزوده پیش از این در برنامه هفتم توسعه نیز مورد تاکید دولت و البته مخالفت بسیاری از نمایندگان مجلس قرار گرفته بود. بر این اساس دولت پیشنهاد افزایش ۵ درصدی مالیات ارزش افزوده در طول ۵سال اجرای برنامه هفتم را داشت که مجلس به آن رای مثبت داد. اما با تصمیم امروز مجلس به نظر می‌رسد چالش‌هایی در تامین منابع همسان سازی حقوق بازنشستگان وجود داشته که مجلس ترجیح داده که این مشکلات از مسیر آسان‌تر مالیات بر ارزش افزوده برطرف شود.

موافقان چه می‌گویند؟
موافقان با افزایش یک درصدی مالیات ارزش افزوده معتقدند این اقدامات بار تورمی نخواهد داشت. دلیل این اظهارات نیز این است که افزایش مالیات ارزش افزوده شامل ۷۰ درصد کالا‌ها از جمله کالا‌های اساسی نمی‌شود و بر این اساس این موضوع تورمی قابل توجهی را تحمیل نمی‌کند. پیش از این نیز مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرده بود که با افزایش یک درصد مالیات ارزش افزوده ۳۳صدم درصد به تورم اضافه خواهد شد که رقم ناچیزی است. موافقان معتقدند که افزایش یک واحد درصدی مالیات ارزش افزوده فشاری بر مردم عادی وارد نمی‌کند، بلکه مشمول ثروتمندان و پرمصرف‌های جامعه می‌شود. همچنین به گفته آن‌ها افزایش ندادن مالیات ارزش افزوده با توجه به محدودیت دولت برای افزایش منابع، همسان سازی حقوق بازنشستگان را با چالش رو به رو می‌کند. به خصوص آنکه افزایش درآمد‌های نفتی و مالیاتی بیش از این امکان‌پذیر نیست.

مخالفان چه می‌گویند؟
خلاصه اظهارات مخالفان بر این مساله تاکید دارد که حتی اگر این اقدام اثرات تورمی قابل توجهی نداشته باشد نفس این موضوع به انتظارات تورمی دامن می‌زند. همچنین به گفته مخالفان، راهکار‌های بهتری برای تامین منابع افزایش حقوق و همسان سازی بازنشستگان از جمله مولدسازی، واگذاری شرکت‌ها، جلوگیری از حقوق‌های نجومی و ریخت‌وپاش‌ها وجود دارد که بهتر بود این روش‌ها دنبال می‌شد. از سویی دیگر مخالفان، افزایش مالیات ارزش افزوده را عاملی دیگر برای تعمیق رکود می‌دانند.


ذکر این نکته ضروری است که هر منبعی که دولت تعریف می‌کند، منابع آن بر تورم تاثیر دارند؛ بنابراین باید منبعی را انتخاب کنیم که کمترین تاثیر را بر تورم داشته باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار