جوان آنلاین: هیئت علمای ارشد الازهر مصر در واکنش به آمارهای رو به رشد کشتار غیرنظامیان در باریکه غزه، با اعلام اینکه کشتن غیرنظامیان به منزله لکه ننگی بر پیشانی حامیان مالی و تسلیحاتی رژیم تلآویو است، تأکید کرد که تاریخ هرگز نام کشورهای حامی این رژیم را فراموش نخواهد کرد.
طبق آخرین آمار وزارت بهداشت فلسطین در غزه در پی حملات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر تاکنون، ۲۱ هزار و ۳۲۰ نفر شهید و ۵۵ هزار و ۶۰۳ نفر نیز زخمی شدهاند که بالغ بر ۷۰ درصد آنها زنان و کودکان هستند. هیئت علمای ارشد الازهر مصر در بیانیهای تأکید کردند که کشتارهای غزه، لکه ننگی بر پیشانی همه حامیان مالی و تسلیحاتی و رژیم صهیونیستی است و تاریخ این کشورها را فراموش نخواهد کرد. آژانس امداد و کار آوارگان فلسطینی (آنروا) وابسته به سازمان ملل در بیانیهای اعلام کرد، دستور تخلیهای که اخیراً مقامات رژیم صهیونیستی صادر کردهاند، ادامه کوچاندن اجباری ساکنان مناطق مرکزی نوار غزه است. بیش از ۱۵۰ هزار نفر از جمله جوانان، کودکان، زنان، افراد مسن و معلولان جایی برای رفتن ندارند. بیشتر این آوارگان برای دومین بار طی جنگ مجبور به کوچ شدهاند. آنروا درباره مشکلاتی که ساکنان غزه با آن مواجه هستند، اعلام کرد: «تنها امید مردم غزه آتشبس انسانی است.» فرانچسکا آلبانیز، نماینده حقوق بشری سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین، گفت که اسرائیل به بهانه نابودی حماس، ارزشی برای جان مردم غزه قائل نیست. او گفت: «اسرائیل به بهانه نابودی حماس بیش از ۲۰ هزار نفر را تاکنون در غزه کشته است، چرا اسرائیل هیچ توجهی به جان فلسطینیها نمیکند؟» وی در ادامه، اقدامات و رفتار رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینیها، به ویژه در غزه را وحشیگری قرن توصیف کرد و با مخاطب قرار دادن کشورهای غربی گفت: سکوت غرب در قبال آنچه بر سر فلسطینیها میگذرد، به مرحله همراهی [با اسرائیل]رسیده است. به گفته فرانچسکا آلبانیز، نبود دارو موجب قطع عضو بسیاری از کودکان مجروح در غزه شده است و رژیم صهیونیستی اجازه ورود مقدار کافی دارو و ملزومات بیهوشی به غزه را نمیدهد.
پیامدهای جنایتهای صهیونیستها، هم اکنون هم دامنگیر آنها شده است. متخصصان روانپزشکی و سلامت روان رژیم صهیونیستی میگویند که آمار خودکشی نظامیان و شهرکنشینان به دنبال تداوم جنایات اشغالگران علیه فلسطینیان و حملات مکرر آنها به مسجدالاقصی افزایش پیدا کرده است. آنها از کمیته بهداشت کنست خواستند بودجه لازم را برای کمک به کسانی که در حوادث جنگ اکتبر زندگی کردهاند، تأمین کند، چرا که میانگین خودکشی در میان آنها به طور قابلتوجهی افزایش یافته است. تسفیا سلیگمان، رئیس مرکز روانپزشکی لوتیم در بیمارستان ایخیلوف گفت، بسیاری از مردم به طور غیرعادی تمایل به خودکشی دارند و این شرایط موارد اقدام به خودکشی را افزایش داده است. وی افزود: «به بودجه و منابع بیشتری برای مبارزه با این رویکرد از طریق ارائه درمان به افراد متقاضی نیاز داریم از جمله افرادی که در معرض حادثه قرار گرفتهاند. ما بودجه لازم را برای این امر در اختیار نداریم و به افتتاح مراکز درمانی بیشتری نیازمند هستیم.»