جوان آنلاین: بامداد روز جمعه ۲۴ آذر مرکز فرماندهی انتظامی شهرستان راسک در استان سیستان و بلوچستان مورد حمله تروریسی گروهگ جیش الظلم قرار گرفت و متأسفانه در این حادثه تلخ ۱۱ نفر از پرسنل نیروی انتظامی به شهادت رسیدند و هفت نفر هم زخمی شدند. این حادثه تروریستی در حالی کام مردم را تلخ کرده که در یک سال اخیر حوادث تروریستی پراکندهای در این استان به وقوع پیوسته است. از این رو مردم منتظر اتخاذ تصمیمات و اقدامات جدیتر برای کنترل و مقابله با اقدامات تروریستی دارند.
فداحسین مالکی، نماینده مردم زاهدان در مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفتگو با خبرنگار جوان، ضعف دولت پاکستان در مدیریت و اشراف بر مناطق مرزی را دلیل بروز اتفاق تلخ راسک میداند و میگوید پیداست که اتفاق اخیر و حمله به پاسگاه راسک با برنامهریزی طولانیمدت و پیشین و با هدایت یک اتاق فکر پیچیده انجام شده و بعید هم نیست که سرویسهای امنیتی دشمن در هدایت این عملیات نقش داشته باشند.
نماینده مردم زاهدان با بیان اینکه بنده با نیروهایی که در این عملیات زخمی شدند و مسئولان دستاندرکار این مسئله گفتگو کردم، ادامه داد: در این زمینه انگشت اتهام و اهمال کاری به سمت کشور پاکستان است. پشتیبانی و طراحی عملیات برای حمله به پاسگاه راسک در خاک پاکستان انجام شده است. مالکی با اشاره به انجام حملات تروریستی در خاک پاکستان میگوید که هر دو کشور قربانی تروریسم هستند و تأکید میکند: در چند ماه اخیر دو حمله تروریستی در پاکستان انجام شد که ۳۰ نفر از کادر نظامی این کشور و ۵۰ نفر از علمای این کشور کشته شدند. این امر نشان میدهد که هر دو کشور قربانی تروریسم هستند و این جریان برای هر دو کشور خطرناک است. بنابراین، انجام اقدامات مشترک باید در دستور کار دو کشور قرار گیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این نکته که باید کنترل دولت پاکستان بر مرزهای مشترک افزایش پیدا کند، گفت: چند ماه پیش در سفری که مقامات عالی امنیتی کشور به پاکستان داشتند و بنده هم در این سفر حضور داشتم ابعاد این مسائل با طرف پاکستانی بحث شد و این کشور پذیرفت که جریانات تروریستی در استان سیستان و بلوچستان از خاک این کشور انجام میشود. بنابراین، قرار شد که برخوردهای لازم انجام شود و توافقاتی صورت گرفت که بخشی از این توافقات عملیاتی شد و بخشی هم متأسفانه انجام نشد.
مالکی هدف قرار دادن وحدت شیعه و سنی و انسجام مردم در استان سیستان و بلوچستان را هدف اقدامات تروریستی جیش الظلم میداند و میگوید: ما از وزارت امور خارجه انتظار داریم هر چه سریعتر این موضوع را از طریق مقامات پاکستانی دنبال کنند تا ما شاهد اینگونه اتفاقات تلخ نباشیم. همچنین در کنار وزارت امور خارجه، ستاد کل نیروهای مسلح هم باید مذاکراتی را با مقامات امنیتی و نظامی پاکستان انجام دهند چراکه در ساختار امنیتی و حتی سیاسی پاکستان ارتش نفوذ بسیار زیادی دارد.
نماینده مردم زاهدان در پاسخ به این سؤال که برای جلوگیری از تکرار این اتفاقات تلخ تروریستی در استان سیستان و بلوچستان چه اقداماتی باید صورت گیرد، بیان داشت: در زمان عمران خان نخست وزیر وقت پاکستان، سردار باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان سفری به این کشور داشتند و در این سفر یکی از موضوعات مهم همین مسئله امنیت مرزها بود. در آن سفر تعهداتی دو طرف پذیرفتند که انجام دهند. ارتش پاکستان هم باید اقداماتی انجام میداد، مثل استفاده از سیم خاردار و انسداد مرز که بخشی از این اقدامات انجام شد که مؤثر هم بود. ولی همانطور که اشاره کردم بخشی از تعهدات عملیاتی نشد.
وی در پاسخ به این سؤال که تعهدات انجام نشده ارتش و دولت پاکستان چیست، گفت: قرار بود قسمتی از مرز را مسدود کنند که این قسمت هنوز مسدود نشده است. همچنین ما معتقد هستیم با توجه به اشرافی که سرویس امنیتی پاکستان بر گروههای تروریستی مناطق مرزی دارد باید با این گروهها برخورد کنند که فعلاً برخوردهای لازم انجام نشده است. جمهوری اسلامی اعلام آمادگی میکند که در این برخوردها مشارکت داشته باشد و اقدامات امنیتی و نظامی مشترک علیه این گروههای تروریستی طراحی شود.