کد خبر: 1203660
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۴:۰۰
پیرانشهر یکی از شهر‌های مرزی استان آذربایجا‌ن‌غربی است. اهالی این شهرستان مرزی عمدتاً کولبر هستند، یعنی در طول سال بار‌های سنگین را روی دوش خود حمل می‌کنند و از آن سوی مرز که کردستان عراق یا ترکیه است، به ایران می‌آورند

جوان آنلاین: پیرانشهر یکی از شهر‌های مرزی استان آذربایجا‌ن‌غربی است. اهالی این شهرستان مرزی عمدتاً کولبر هستند، یعنی در طول سال بار‌های سنگین را روی دوش خود حمل می‌کنند و از آن سوی مرز که کردستان عراق یا ترکیه است، به ایران می‌آورند. سال‌های سال است مسئولان کشور به دنبال راهکاری می‌گردند تا کمی از مشقت زندگی کولبران بکاهند، اما تاکنون هیچ طرح و برنامه عملی و درستی ارائه نشده است، به همین دلیل برخی از اهالی این شهرستان تصمیم گرفتند خودشان به فکر بیفتند، به طوری که در شهریور ماه سال ۱۳۹۷ اهالی مسجد جامع پیرانشهر دور هم جمع شدند و صندوق قرض‌الحسنه‌ای به نام این مسجد راه‌اندازی کردند تا بتوانند به متقاضیان وام‌های قرض‌الحسنه پرداخت کنند.

سختی کار کولبری را فقط کولبران می‌دانند و بس، هرچند سال‌هاست عنوان می‌شود باید برای آن‌ها کاری کرد تا دیگر مجبور به ادامه این روند نباشند، اما گویی هنوز عزمی برای این کار جزم نشده است، با این حال حرکت‌های کوچکی صورت گرفته است که در صورت حمایت می‌توان به آن‌ها امیدوار بود، مثل صندوقی که در پیرانشهر راه‌اندازی شده است.
خانم محمدی، مسئول صندوق قرض‌الحسنه مسجد جامع پیرانشهر است و در این باره می‌گوید: وقتی در پنج سال پیش دور هم جمع شدیم، فقط توانستیم با ۱۰نفر این صندوق را راه‌اندازی کنیم، اما خوشبختانه به حدود ۱۰۰ عضو ثابت رسیده‌ایم.
وی ادامه می‌دهد: منابع مالی این صندوق از اعضا تأمین شده است و در طول این مدت به هر دری زدیم تا بتوانیم از نهاد‌های دولتی کمک بگیریم، متأسفانه به در بسته خوردیم.
این جهادگر تصریح می‌کند: هیچ یک از نهاد‌های دولتی به ما اعتماد نکردند، به همین دلیل با بودجه محدودی که داشتیم، در طول این مدت فقط توانستیم ۳۰۰‌میلیون تومان وام قرض‌الحسنه با مبالغ ۵ تا ۱۰‌میلیون تومانی به متقاضیان پرداخت کنیم.
به گفته مسئول صندوق قرض‌الحسنه مسجد جامع پیرانشهر این وام‌ها بیشتر به کولبران و در زمینه اشتغال‌زایی یا تعمیر و اجاره مسکن تخصیص می‌یابد.
محمدی ادامه می‌دهد: نامه‌نگاری‌های متعددی حتی با تهران نیز انجام دادیم که بتوانیم از کمک‌های دولتی استفاده کنیم، ولی متأسفانه هیچ کمکی تاکنون از هیچ نهاد و بخشی به این صندوق صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان می‌کند: بیشترین مشاغل ایجادشده از این وام‌ها مربوط به مشاغل خانگی است و عمدتاً کسانی که این وام‌ها را برای اشتغال استفاده می‌کنند، فقط می‌توانند برای اهل خانه خود شغل ایجاد کنند که این شغل‌ها نیز کوچک است و نباید انتظار داشت با ۱۰‌میلیون تومان کسب و کار‌های گسترده‌ای راه انداخت.
به گفته خانم محمدی، وقتی بسیج به هر کاری ورود می‌کند سبب خیر و برکت است، با حمایت‌های این نیرو در سال جاری قدرت گرفتیم و هم داشته صندوق بالا رفت و هم تعداد وام‌ها زیاد شد، اما بسیج تا حدودی می‌تواند یاری‌رسان باشد و ما از دولت انتظار بیشتری داریم.
این خانم حامی کارآفرینان می‌گوید: این صندوق با ۱۰۰ عضو اگر می‌توانست منابع مالی جدیدی را به دست آورد، قطعاً هم تعداد اعضا بیشتر می‌شد و هم اینکه ارقام وام‌های پرداختی افزایش پیدا می‌کرد. تنها درخواست ما این است که به این منطقه مرزی کمک‌رسانی شود تا بتوان مشابه این صندوق‌ها بیشتر راه‌اندازی شود، اگر هم حامیان مالی و خیرین ورود کنند، حاضریم صندوق را توسعه و میزان وام‌ها را که قرض‌الحسنه است، افزایش دهیم.
مسئول صندوق قرض‌الحسنه پیرانشهر تأکید می‌کند که وقتی این وام‌ها می‌تواند اشتغال ایجاد کند و کولبران را از خطراتی که تهدیدشان می‌کند، نجات دهد، واقعاً احساس خوبی دارم و تنها تقاضای من این است که بتوانیم حجم وام‌ها را افزایش و کولبران را از این مشغله سخت و طاقت‌فرسا نجات دهیم.
وی می‌گوید: بسیج اعلام کرده است از همه کارآفرینان به صورت ویژه حمایت می‌کند و بعد از این خبر بود که تعدادی از کولبران کار‌هایی مثل تولید قارچ و پرورش انواع پرندگان را شروع کردند. بعد از آن با حمایت بسیج سازندگی امروز توانسته‌اند چندین نفر را به کار مشغول و برای خود درآمد پایداری ایجاد کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار