سرویس جامعه جوان آنلاین: محمدرضا شانهساز در نشست خبری دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی فرآوردههای آرایشی، بهداشتی، شوینده، سلولوزی و صنایع وابسته، با اشاره به اقدامات بسیجیان طی سالهای انقلاب گفت: در حالی که دشمنان زیادی در اطراف ما میخواستند آرامش و امنیت کشور را بر هم زنند، اما امروز میتوانیم در آرامش فعالیتهایمان را انجام دهیم.
وی افزود: باید توجه کرد که مهمترین گروه هدف سازمان غذا و دارو تأمین سلامت مردم است و مهمترین هدفمان هم افزایش سواد سلامت است که در این راستا مهمترین ابزارمان اصحاب رسانه هستند.
شانهساز ادامه داد: اقلام آرایشی و بهداشتی یکی از بخشهای مهم مصرفی آحاد جامعه ما محسوب میشوند. همچنین میزان مصرف اقلام آرایشی و بهداشتی در کشور از میانگین جهانی بالاتر است.
وی با بیان اینکه زمینه تولید داخل را برای محصولات آرایشی بهداشتی در کشور فراهم میکنیم، گفت: در حال حاضر سرانه مصرف این اقلام در خانوادههای ایرانی ۲ تا ۵/ ۲ برابر متوسط جهانی است. همچنین متوسط جهانی میزان مصرف اقلام آرایشی بهداشتی و عمدتاً اقلام آرایشی در خانوارهای ایرانی بین ۴ تا ۵/ ۴ درصد از هزینههای خانوار را تشکیل میدهد.
به گزارش ایسنا، وی درباره لزوم برچسبگذاری فرآوردههای آرایشی بهداشتی نیز گفت: همواره در دنیا مجموعههای متقلب بسیار جلو هستند و بر همین اساس گاهی آرم سازمان را در بخشی از فرآوردههای تقلبیشان جعل میکنند. به همین خاطر باید کاری کرد تا مردم از اصالت فرآوردهها مطمئن شوند و برچسبگذاری در این راستا انجام میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره کیفیت محصولات آرایشی و بهداشتی تولید داخل نیز گفت: مشکل ما این است که خودمان را باور نداریم. متأسفانه برخی از تولیدکنندگان که محصولاتشان در بازار کشور بسیار پرمصرف است، از ما میخواهند که روی محصولاتشان فارسینویس نداشته باشند و لاتین ویژگیهای محصول را درج کنند. محصولات داخلی کیفیت دارند، اما ما آنها را باور نداریم. در حال حاضر برخی شرکتهای تولید داخل از آنجا که از دانش فنی فلان کشور امریکایی یا اروپایی استفاده میکنند، میخواهند که پرچم آن کشور را روی محصولشان بزنند که ما این کار را ممنوع کردیم، اما تولیدکننده میگوید در غیر این صورت محصولشان فروش نمیرود. ما باید به کیفیت محصولاتمان باور داشته باشیم.
شانه ساز ادامه داد: سهم قاچاق در حوزه محصولات آرایشی بهداشتی بسیار بالاست و حدود ۶/ ۱ میلیارد دلار قاچاق در این حوزه داریم.
شانهساز تأکید کرد: بحث اصلی ما منطقی شدن و مصرف درست محصولات آرایشی بهداشتی است. باید توجه کرد که سلامت این محصولات از بعد آلایندهها، فلزات سنگین، آلایندههای میکروبی و... بسیار مهم است؛ چراکه این محصولات مستقیماً با پوست در تماس هستند. بنابراین تلاش میکنیم که تولید داخلی این محصولات را افزایش داده و رویکردمان هم افزایش تولید داخلی فرآوردههای آرایشی بهداشتی است.
وی با بیان اینکه چالش عمده ما در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی بحث قاچاق است، گفت: متأسفانه در سالهای گذشته توجهی به تولید داخلی این محصولات نداشتیم و باید توجه کرد که قاچاق دارای دو بعد اقتصادی و سلامتی است و بعد سلامت مردم برای ما بسیار حائز اهمیت است. از آنجا که محصولات آرایشی و بهداشتی به صورت طولانی مدت مصرف میشوند میتوانند در حوزه سلامتی عوارض بسیاری بر افراد وارد کنند، البته در صورتی که اصالت آنها مورد تأیید نباشد.
شانهساز در پاسخ به سؤالی درباره حمایتهای بیمهای از برخی فرآوردههای آرایشی بهداشتی که برای بیمارانی، چون سوختگی قابل مصرفند، گفت: در این زمینه سازمانهای بیمهگر باید تصمیمگیری کنند. البته بخشی از بیمههای تکمیلی، برخی از این موارد مانند سوختگی را پوشش میدهند.