کد خبر: 965966
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۵
رفع توقیف نفتکش ایرانی از سوی دادگاه جبل الطارق بعد از ۴۲ روز
«نفتکش ایرانی گریس ۱ رفع توقیف شد» این خبری بود که روز گذشته در رسانه‌های داخلی و خارجی بازتاب داشت و نشان داد انگلیسی‌ها برخلاف آنچه ادعا می‌کنند در برابر خواسته‌های حداکثری یک کشور مقتدر سر تعظیم فرود می‌آورند و مقابل آن حاضر به کرنش خواهند شد.
سرويس سياسی جوان آنلاين: «نفتکش ایرانی گریس ۱ رفع توقیف شد» این خبری بود که روز گذشته در رسانه‌های داخلی و خارجی بازتاب داشت و نشان داد انگلیسی‌ها برخلاف آنچه ادعا می‌کنند در برابر خواسته‌های حداکثری یک کشور مقتدر سر تعظیم فرود می‌آورند و مقابل آن حاضر به کرنش خواهند شد.

رفع توقیف نفتکش ایرانی پس از ۴۰ روز را حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در لندن پنج‌شنبه شب در صفحه شخصی خود منتشر کرد و نوشت: «لحظاتی پیش با تصمیم مقامات جبل‌الطارق و تأیید دادگاه، نفتکش حامل نفت ایران از توقیف غیرقانونی آزاد گردید. کشورمان در تمامی۴۰روز گذشته با مشارکت نهاد‌های ذیربط داخلی تحت مدیریت وزارت خارجه گفتگو‌های مستمری در سطح سیاسی، حقوقی و فنی با طرف انگلیسی برای رفع این اقدام غیرقانونی انجام داد.»
وی ادامه داد: «امریکا با تلاش‌های مذبوحانه آخرین لحظه خود قصد داشت مانع رفع توقیف نفتکش شود که با شکست تحقیرآمیزی مواجه شد. با تلاش‌های روز‌های گذشته تمام مقدمات و تمهیدات فنی لازم برای حرکت نفتکش به دریای آزاد نیز تأمین شده است و کشتی به زودی منطقه جبل‌الطارق را ترک خواهد کرد.» این در حالی است که با وجود پافشاری دولت امریکا برای ادامه توقیف «گریس۱» در نهایت فابین پیکاردو، رئیس دولت محلی جبل‌الطارق عصر پنج‌شنبه گذشته پس از ۴۰ روز حکم توقیف این کشتی را لغو کرد.
این تصمیم دولت محلی جبل‌الطارق به دنبال صدور حکم دیوان عالی در روز پنج‌شنبه انجام شد و بر همین اساس این ابرنفتکش اجازه یافت تا به حرکت خود در آب‌های بین‌المللی ادامه دهد.

۴۰ سال تحقیر غرب در برابر انقلاب

هر چه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فاصله گرفته‌ایم، شکست‌های غرب و به ویژه امریکا و انگلیس در رویارویی با جمهوری اسلامی ایران سطح و گستره بیشتری به خود گرفته است و دستگیری چندین باره ملوانان دریایی این دو کشور در آب‌های خلیج فارس به دلیل نقض مقررات بین‌المللی طی چند سال اخیر از این نمونه‌هاست.
یکی از شکست‌های ویژه غرب در برابر جمهوری اسلامی ایران نیز شکست نیرو‌های تروریستی (داعش) تحت هدایت غرب در کشور‌های سوریه و عراق و استمرار حکومت بشار اسد در سوریه به رغم حمایت‌های لجستیک، اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک و نظامی کشور‌هایی نظیر امریکا و انگلیس بود.
سرنگونی پهپاد گران‌قیمت امریکا در تنگه هرمز و توقیف کشتی انگلیسی به دلیل نقض مقررات حقوق بین‌الملل در آب‌های خلیج فارس طی هفته‌های اخیر از آخرین نمونه‌های دیکته کردن اقتدار جمهوری اسلامی ایران به کشور‌های غربی است.

مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز درباره آثار و ابعاد آزادی نفتکش ایرانی گریس ۱ گفت: جمهوری اسلامی ایران مدارای زیادی ظرف مدت اجرای برجام با طرف‌های غربی داشته و بعد از خروج امریکا از آن در طول یک سال گذشته شاهد هستیم که جمهوری اسلامی بیشتر صبر راهبردی کرده است.
در طول این مدت تلقی طرف‌های مقابل آن بود که عدم اقدام جدی جمهوری اسلامی از موضوع ضعف و ناتوانی است، اما بعد از اتمام حجت‌های لازم با امریکا غرب و طرف‌های مقابل جمهوری اسلامی از حالات مقاومت و مبارزه منفی به وضعیت مقاومت فعال بازگشت. امریکایی‌ها و انگلیسی‌ها بار‌ها در خلیج‌فارس، دریای عمان و تنگه هرمز غفلت می‌کردند، اما ما بعضاً چشم‌پوشی می‌کردیم، انگلیسی‌ها نفتکش گریس ۱ را بدون هیچ دلیل و توجیه قانونی متوقف کردند و در حیطه حاکمیتی جبل‌الطارق این اتفاق رخ نداد. ما اسناد و مدارک این موضوع را داریم که در آب‌های اسپانیا و با فشار امریکا این کشتی متوقف شده است، البته بخشی از این اسناد و مدارک را به دادگاه جبل‌الطارق دادیم.

دوران اغماض و تساهل گذشته است

ذوالنوری گفت: در آینده و در روزگار بعد هم هر قدرتی در منطقه یا هر کشور خارجی در خلیج‌فارس و منطقه تحت پوشش امنیتی جمهوری اسلامی تخلفی داشته باشد با قوت با آن‌ها برخورد خواهیم کرد چراکه دوران اغماض و تساهل گذشته است. بدترین دورانی که در تاریخ انگلیس سراغ داریم مربوط به زمانی است که آن‌ها به عنوان یک کشور مستقل عمل نمی‌کنند و بدترین تحقیر مردم انگلیس، رفتار‌های غیرمستقل دولتمردان انگلیسی است که متأسفانه آن‌ها مجری سیاست‌ها و اراده امریکایی‌ها هستند نه منافع خودشان. انگلیسی‌ها باید رفتار غیرقانونی و غلط را کنار بگذارند و از زاویه تعامل با جمهوری اسلامی ورود کنند.
وی گفت: حمل‌و‌نقل انرژی و تردد در آب‌هایی است که در حیطه قدرت جمهوری اسلامی می‌باشد که می‌توانم به تنگه هرمز و جزایر سه‌گانه (تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی) خلیج‌فارس و دریای عمان اشاره کنم، اگر آن‌ها با جمهوری اسلامی تعامل نداشته باشند با مقابله فعال ایران مواجه خواهند شد.

آزادی «گریس ۱» پیروزی ایران و شکستی برای امریکا

عبدالباری عطوان نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در سرمقاله خود در روزنامه رأی الیوم به موضوع آزادی نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق پرداخت و نوشت: آزادی نفتکش گریس ۱ نه تنها یک پیروزی بزرگ برای رهبران ایران بود، بلکه شکستی نیز برای امریکا بود. رهبران ایران این بحران را با قدرت و صلابت و زیرکی مدیریت کردند. امریکا تلاش کرد که جلوی آزادی این کشتی را بگیرد و برای همین منظور درخواست رسمی برای توقف آن داد، اما این درخواست با تحقیر و بی‌توجهی نزدیک‌ترین همپیمانش روبه‌رو شد.

وی در ادامه مطلب خود می‌نویسد: جان بولتون مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا سه روز پیش به لندن رفت و با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دیدار و فشار زیادی وارد کرد تا برای حفظ آبروی ترامپ و دولتش جلوی آزادی نفتکش گرفته شود، اما همه این تلاش‌ها به شکست انجامید. عبدالباری عطوان در ادامه می‌نویسد: توقیف نفتکش ایرانی با تحریک دولت ترامپ و به دلایل تحریک‌آمیز و غیرقانع‌کننده، اشتباه بزرگ دولت انگلیس بود که این اشتباه خود را در ارزیابی نادرست از واکنش ایران نشان داد، زیرا لندن فکر می‌کرد که مسئولان ایرانی با التماس خواهند آمد و طلب عذر و بخشش خواهند کرد.

مسئولان انگلیس دو بار اشتباه کردند؛ یک بار وقتی که به دستورات امریکا تن دادند و نفتکش را توقیف کردند و بار دوم وقتی که این اشتباه را اصلاح نکردند و تهدید‌های ایران را به اندازه کافی جدی نگرفتند. این نویسنده عرب‌زبان در پایان می‌افزاید: نفتکش‌های ایران از امروز به بعد در تنگه‌های بین‌المللی از جمله تنگه جبل‌الطارق با آزادی کامل تردد خواهند کرد، زیرا هیچ کشوری از جمله امریکا جرئت توقیف آن را نخواهد داشت، زیرا می‌داند که پاسخ ایران آماده خواهد بود، همانطور که برای انگلیس و برزیل روی داد. دولت ترامپ دور اول جنگ را از جنبه نظامی و روحی باخت و خود را ناتوان از گرفتن انتقاد سرنگونی پهپاد خود دید و وقتی مدعی سرنگونی یک پهپاد ایرانی شد و گفت که ویدئوی آن را منتشر خواهد کرد، اعتبار خود را از دست داد.

روحیه خودباوری، اقتدار را به دنبال دارد

رفع توقیف نفتکش ایرانی بار دیگر اثبات کرد که برای تأمین منافع ملی کشور و مبارزه با زیاده‌خواهی غرب تنها رویکرد تاثیرگذار، پیروی از منطق مقاومت است؛ منطقی که ریشه در عناصر گفتمان سیاست انقلاب اسلامی دارد. بار‌ها تجربه شده است که پیروی از مؤلفه‌های مهم گفتمان انقلاب اسلامی که مهم‌ترین آن مبارزه با استکبارستیزی و تکیه بر ظرفیت‌ها و توان داخلی است نه تنها سطح وسیعی از دشمنی غرب از جمله تهدید و تحریم را بلااثر می‌کند بلکه جایگاه بین‌المللی ایران را به صورت چشمگیری افزایش خواهد داد. اینکه جمهوری اسلامی ایران بدون کمترین دغدغه و نگرانی‌ای با موشک‌های ساخت داخل پهپاد امریکا را متوقف می‌کند و با قایق‌های تندرو ساخت متخصصان داخلی، نفتکش انگلیسی را مقابل چشم ناو جنگی این کشور متوقف می‌کند نمایانگر این مسئله است که روحیه خودباوری و تکیه بر توان داخلی قطعاً خودکفایی داخلی و اقتدار بین‌المللی را به دنبال دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار