سرویس جامعه جوان آنلاین – مهسا گربندی: شاید در گذشته موضوع شرطبندی و قمار بهندرت اتفاق میافتاد و این مسائل به راحتی در دسترس نبود. اما با ورود به دنیای مدرنیته و گسترش فعالیتهای اینترنتی دیگر لازم نیست برای شرطبندی به قمارخانه بروید و کافیست با نشستن پشت یک رایانه یا حتی تلفن همراه (!) شرط بندی کنید و تمام زندگی تان را یک شبه به باد بدهید.
به تازگی محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات در صفحه توئیتر خود با اشاره به سرنوشت یک راننده تاکسی که دارایی اش توسط سایتهای قمار از بین رفته است، نوشته: «واقعا قمار زندگیها را نابود میکند، هرچند چند لایه و پیچیدهاند، اما باید شرطبندیها و بختآزماییها را در فضایمجازی متوقف کنیم.»
برخورد و مقابله با سایتهای قمار و گردانندگان این سایتها مدتهاست که از سوی پلیس فتا رصد و پیگیری میشود، اما هنوز هم شاهد فعالیت برخی از این سایتهای قمار هستیم. حالا با تاکید وزارت ارتباطات به لزوم توقف فعالیت قمار اینترنتی به نظر میرسد که با همکاری این وزارتخانه و پلیس فتا امکان ریشهکن شدن سایتهای قمار باشیم.
سرهنگ مصطفی نوروزی، رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا ناجا در پاسخ به این سوال خبرنگار «جوان آنلاین» مبنی بر اینکه آیا سایتهای قمار و شرطبندی را با همکاری پلیس فتا و وزارت ارتباطات ریشهکن خواهد شد، بیان میدارد: «با توجه به روند تغییرات و تنوع شگردهای ارتکاب جرایم و اینکه جرایم به صورت مستمر از حالتی به حالت دیگر تغییر پیدا میکنند برنامهریزیهای لازم در زمینه همکاری با وزارت ارتباطات در راستای برخورد مناسب با قمار اینترنتی در دستور کار میباشد.»
این مقام مسئول میگوید: «تبلیغ تارنماهای قمار و شرطبندی از مصادیق مجرمانه بوده و رصد، شناسایی و برخرود با فعالان در این زمینه تبلیغات سایتهای مذکور به صورت مستمر توسط این پلیس صورت میپذیرد که تاکنون تعداد زیادی از مدیران صفحات و اکانتهای تبلیغکننده به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
سرهنگ نوروزی تصریح میکند: «بهدلیل گستردگی فضای مجازی و تنوع شگردهای مجرمین در این حوزه مقابله هدفمند با قمار اینترنتی نیازمند عزم ملی بوده و تمامی نهادها نظیر بانک مرکزی جمهوری اسلامی، قوه قضائیه، قوه مجریه، پلیس، صدا و سیما و ... باید در راستای رفع چالشها و مشکلات موجود در این حوزه به صورت مشترک فعالیت کنند.
او ادامه میدهد: «مجرمان در این حوزه از روشهای مختلفی جهت انتقال وجوه و شارژ حساب کاربری اعضای سایتها استفاده میکنند، لیکن ارائه درگاه بانکی آشکار به سایتهای قمار با پیگیریهای دادستانی کل کشور و این پلیس به حداقل رسیده و امیدواریم که با اجرایی شدن کامل آئیننامه الزامها، ضوابط و فرآیند اجرایی فعالیت پرداخت یاران و پذیرندههای پشتیبانی شده در نظام پرداخت کشور، ارائه درگاههای بانکی به سایتهای قمار و شرطبندی به صفر برسد.
رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا ناجا مهمترین رکن در حوزه قمار اینترنتی و ریشهکن نمودن آن را فرهنگسازی در بین جوانان و نوجوانان در راستای عدم فعالیت در این سایتها و کنار گذاشتن رویای پوچ رسیدن به ثروت کلان بدون زحمت میداند و میگوید: «این مهم بایستی در خانوادهها و از طریق رسانههای عمومی محقق شود.»