سرویس جامعه جوان آنلاین – مهسا گربندی: بهمن ماه سال گذشته بود که بزرگترین مرکز ترک اعتیاد به نام «مرکز بازپروری صیانت و اشتغالزایی شهید زیادیان» با حضور سردار غلامحسین غیبپرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار محمدرضا یزدی فرمانده سپاه محمد رسولالله (ص) تهران بزرگ و سردار اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و به همت قرارگاه جوادالائمه سپاه محمد رسولالله (ص) تهران بزرگ افتتاح شد. در واقع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج تلاش کردهاند تا با راه اندازی این مرکز برای ساماندهی معتادان متجاهر و مهارتآموزی آنها نگاه جدید و حمایتگرانه به این افراد داشته باشند و این دسته از معتادان پس از ترک بتوانند جذب اجتماع شوند.
مرکز ترک اعتیاد شهید زیادیان برای معتادانی که انگیزهای برای زندگی ندارند
بهادر زائری، معاون فرهنگی آموزشی مرکز ترک اعتیاد شهید زیادیان در این باره به خبرنگار «جوان آنلاین» میگوید: «ما با توجه به نیاز کشور به این مسئله ورود پیدا کردهایم و مراکز ترک اعتیادی را برای معتادانی که که انگیزهای برای زندگی ندارند یا کارتن خواب هستند و خانوادهای نیست که آنها را بپذیرد را راهاندازی کردیم.»

زائری با بیان اینکه مرکز ترک اعتیاد شهید زیادیان پذیرش برای عموم ندارد، ادامه میدهد: «در واقع معتادان مرکز، توسط نیروی انتظامی جمعآوری شدهاند و پس از دستگیری و آن هم با حکم قاضی دستگیری وارد مرکز اینجا شدهاند که البته پس از بهبودی و مجددا با حکم قاضی از اینجا ترخیص خواهند شد.»
ارتقای ظرفیت از ۵۰۰ نفر به ۵ هزار نفر در آیندهای نزدیک
او اظهار میدارد: «ظرفیت مرکز شهید زیادیان در حال حاضر ۵۰۰ نفر است، اما در آیندهای نزدیک قرار است که این ظرفیت به ۵ هزار نفر ارتقاء پیدا کند. به امید خدا ما توان این را خواهیم داشت که ۵ هزار مددجو را با سبک جدیدی تحت پوشش خودمان قرار دهیم؛ و البته قرار است که خانوادههای این مددجویان نیز مورد حمایت ما قرار بگیرند.»
معاون فرهنگی آموزشی مرکز ترک اعتیاد شهید زیادیان درباره هزینههای درمان و ترک معتادان در این مرکز میگوید: «هزینهها کاملا رایگان است. یعنی از لحظه اول که مددجو وارد مرکز میشود تا لحظهای که تحویل خانواده داده میشود هیچ هزینهای را پرداخت نخواهد کرد؛ و تمام این هزینهها توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تامین میشود.»
بستههای ارزاق حمایتی برای خانواده مددجویان
زائری با اشاره به اینکه مرکز شهید زیادیان با شعار ترک اعتیاد، صیانت و اشتغال راه اندازی شده است، تصریح میکند: «ما همانطور در حین درمان مددجویان، بستههای ارزاق حمایتی نیز به خانوادههای آنها میدهیم. همچنین بعد از درمان این افراد، وظیفه اصلی این مرکز شروع میشود و آن هم حمایت شغلی و حمایتهای عاطفی از آنهاست که برای خانوادهها و خود این افراد برگزار میکنیم.»
او در تشریح حمایتهای شغلی و عاطفی مددجویان میگوید: «برگزاری کلاسهای روانشناسی، سبک زندگی و سبک رفتار با همسر و فرزندان بخشی از خدماتی است که بعد از ترک معتادان در دستور کار قرار میگیرد. از طرفی مرکز شهید زیادیان دغدغه اشتغال معتادان پس از ترک را نیز دارد، زیرا که یکی از بزرگترین مشکلات این افراد عدم اشتغال و عدم اعتماد به آنهاست و جامعه به سختی این قشر را میپذیرد؛ بنابراین ما سعی کردیم با ایجاد تولیدیها، کارگاهها و کارخانهها برای این عزیزان اشتغال ایجاد کنیم که به امید خدا به مراحل خوبی دست یافتهایم.»
معتادانی که پس از ترک با مهارتآموزی به جامعه باز میگردندزائری اظهار میدارد: «حرفهآموزی و مهارت آموزی بخشی از اقدام مثبتی است که برای معتادان این مرکز پس از ترک اتفاق میافتد. مهمترین مسئلهای که مرکز شهید زیادیان در طول درمان سعی به محقق کردن آن دارد بخش هویت بخشی به این عزیزان است تا هویت از دست رفته آنها بازگردد. زیرا که بسیاری از این افراد پیشتر اسم و رسمی برای خودشان داشتند، اما در اثر یک اشتباه زندگیشان را دگرگون کردهاند؛ بنابراین تلاش میکنیم که در طول درمان سه الی شش ماهه انگیزه و شخصیت از دست رفتهشان را به آنها بازگردانیم. تا به آینده برای زندگی امید داشته باشند.»
اراده معتادان از زور مواد مخدر بیشتر استمعاون فرهنگی آموزشی مرکز ترک اعتیاد شهید زیادیان با اعلام این خبر که مرکز شهید زیادیان فعلا مختص به آقایان است، اما در کمتر از یکسال دیگر بخش بانوان نیز راهاندازی خواهد شد، میگوید: «معتادان فکر میکنند که زور مواد خیلی زیاد است و قدرت رهایی از آن را ندارند. ما میخواهیم به آنها یاد بدهیم که اراده آنها از زور مواد بیشتر است و بهطور حتم از عهده آن برخواهند آمد. پس اگر اراده کنند در کنار حمایتهایی که جامعه باید از آنها داشته باشد میتوانند به روال زندگی عادی خود بازگردند.»