سرویس جامعه جوان آنلاین: ایران عزیز در هفتههای اخیر میزبان کم نظیرترین و کم سابقهترین جریان سیلاب و آبگرفتگیهای خرد و کلان و وسیع بوده که شاید هم بی سابقه است.
گستره جغرافیایی، اما محدودیت شدید زمانی بارشها سبب شد هم جریان سیلابها شدیدتر باشد و هم انرژی تخریب انها افزایش یابد.
اما این حوادث هم درسهایی تازه دارد و هم نمایشی از جلوه و حماسه انسانی با نام اسوه ایرانی اسلامی با رویکرد بسیج.
یک ملت و یک حماسه زیبنده این حضور انسانی است و ایران هم مهد تمدن حماسه ساز است که در هیچ کجای دنیا مثال و نظیر ندارد.
در دنیا معمولا سیل زدهها تنها میمانند مثل کشور امریکا، اما در ایران عزیز جامعه انسانی هرگز هموطن خود را تنها نگذاشته است و نمیگذارد و این حماسه ملت ایران از تدبیرها و برنامه ریزیهای عادی عبور میکند و حضور بسیجیان عاضق ملت و سرزمین هرگز اجازه نداده است منتظر کمک منت گرایانه خارجیها باشیم و این حماسه است که وطن را میسازد و همه بسیجیان و جهادگران عرصه خدمات رسانی به سیل زدهها آرزوی چشم انتظاری به خارجیها را در گور خواهد کرد و بیگانگان به ویژه دشمنان این آرزوی پست را به گور خواهند برد.
از طریف دیگر سیلابهای طبیعی بخشی از مزیتهای جغرافیایی محسوب میشوند و با مدیریت یکپارچه میتوان سیلابها را به عامل توسعه و رونق اقتصاد سرزمین تبدیل کرد که درس بزرگ این حوادث طبیعی است.
در بخشهای وسیعی از جهان به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک تنها سیلابهای پراکنده، سرمایه منابع آب را تشکیل میدهد.
با توجه به وقوع خشکسالی در سالهای گذشته؛ سیلاب در ایران باید به پدیدهای خوش یمن تبدیل شود با حدقال خسارت مالی.
تغذیه آبخوانها، پر شدن مخازن اکوسیستمهای آبی و تقویت حیات در مسیر رودخانهها بسته به وقوع این سیلابها دارد.
مدیریت یکپارچه سیلاب میتواند تعادل و توازن منطقی بین توسعه در سیلاب دشتها و خطرات ناشی از سیل ایجاد و به توسعه پایدار در چنین مناطقی کمک شایانی کند.
در مناطق زیادی از تالابها به دلیل نرسیدن آب خشک شده و حیات در آن از بین رفته بود، اما با وقوع سیلابها این منطقهها جان تازهای پیدا کرده است.
به موضوع سیلابها نباید همواره با دید منفی و از زاویه بدبینانه نگریست هر چند خسارات اقتصادی ناشی از بروز سیلابها در سطح جهانی به ویژه در دهههای اخیر به شکل نگران کنندهای افزایش یافته است، اما در بخشهای وسیعی از جهان تنها حجم آب حاصل از سیلابهای پراکنده سرمایه منابع آب آنها را تشکیل میدهد.
ایجاد زیرساختهای لازم از بعد سازهای وغیرسازهای موجب کاهش اثرات منفی سیلابها میشود و اقداماتی نظیر طرحهای گسترده آبخیزداری؛ آبخوان داری؛ ایجاد سامانههای تغذیه مصنوعی؛ سدهای تاخیری و سامانه هشدار سیل میتوانند اثرات منفی سیلابها را کاهش دهند و در مقابل آثار مثبت آن با ارزش افزوده قابل توجهی توام شود.
اما اگر سیلابها و بسترهای آرامش سازی انها تخریب شود به تهدید تبدیل خواهند شد.
حماسه ملت ایران و حضور بسیجی گونه در صحنه حتما در آینده میتواند جریان سیلابها را به جای تهدید به فرصت تبدیل کند و باید این حماسه را پاس داشت.
ارزش و مزیت ناب خدمات رسانی بسیجیان هم در این است که هرگز دنبال نمایش و تماشاگری نیستند، بازیگری فداکار و ایثارگر هستند، منت نمیگذارند، طلب کار از نظام نیستند و همواره اماده ایثار و خدمات رسانی هستند و لبیک بموقع به ندای رهبری عزیزشان میباشند.
آری این کشور و این نظام با وجود بسیجیان هرگز به بن بست نمیرسد.