کد خبر: 943687
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۸
آمار‌های متفاوت و متناقض از موضوعی واحد ارائه شده است. در حالی که گزارش اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با تصریح بر بزرگنمایی در آسیب‌زابودن ازدوج در سنین پایین و اشاره به آمار پایین طلاق در این سنین با لایحه افزایش حداقل سن ازدواج مخالفت کرده است، روز گذشته معصومه ابتکار معاون زنان ریاست‌جمهوری در نشست خبری بار دیگر بر لزوم جلوگیری از این نوع ازدواج‌ها تأکید کرد و افزود: «شورای عالی انقلاب فرهنگی آماری ارائه کرده که نشان می‌دهد، میزان طلاق در اینگونه ازدواج‌ها بسیار بالاست.»
كبری فرشچی
سرویس جامعه جوان آنلاین: تناقض‌گویی‌های پیرامون ازدواج زیر ۱۸ ساله‌ها بالا گرفته است. طبق آمار رسمی سازمان ثبت احوال کشور، نسبت طلاق دختران در گروه سنی زیر ۱۴ سال به کل طلاق‌ها حدود ۶ /۰ تا ۷ /۰ در نوسان بوده است. این در حالی است که بیشترین آمار طلاق مربوط به گروه سنی ۲۵- ۲۹ سال با ۲۲ تا ۲۴ درصد است. همچنین بیشترین طلاق‌های ثبت شده در طول زندگی زوجین مربوط به طول زندگی کمتر از یک‌سال است که ادعای مبنی بر اینکه تعداد زیادی از طلاق‌ها در سنین بالا مربوط به افرادی است که در سنین پایین ازدواج کرده‌اند و بعد از گذشت چند سال طلاق گرفته‌اند را رد می‌کند. پیشتر نیز زهرا کهرام، دبیر سمینار ازدواج کودکان که خود از موافقان افزایش حداقل سن ازدواج است، گفته بود: «۸۲ درصد این افراد همچنان متأهل هستند.» این‌ها را وقتی در کنار اظهارات ابتکار می‌گذاریم، تناقض‌ها برایمان پررنگ‌تر می‌شود، اما معاونت زنان و خانواده رئیس‌جمهور می‌گوید: «شورای عالی انقلاب فرهنگی آماری ارائه کرده که نشان می‌دهد، میزان طلاق در اینگونه ازدواج‌ها بسیار بالاست، بنابراین لایحه‌ای آماده کردیم که به زودی ارائه خواهد شد. فراکسیون زنان مجلس نیز در تلاش هستند و ناامید نمی‌شویم.»

تلاش برای ممانعت از ازدواج زیر ۱۸ ساله‌ها
براساس ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی عقد نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال تمام شمسی و پسر قبل از رسیدن به سن ۱۵ سال تمام شمسی منوط به اذن ولی به شرط مصلحت با تشخیص دادگاه صالحه است. حالا در یکی دو سال اخیر این قانون به یک‌باره به یکی از جنجالی‌ترین قوانین حوزه زنان و خانواده تبدیل شده و برخی نمایندگان مجلس و معاونت زنان و خانواده در تلاش هستند تا حداقل سن ازدواج را به ۱۸ سال برسانند.
از نظر ابتکار ازدواج زیر ۱۸ ساله‌ها یا به‌زعم وی و دیگر طرفداران تصویب این طرح «کودک همسری» دارای دو بعد مهم است؛ مباحث حقوقی که وی درباره آن تأکید می‌کند: «همه تلاش خود را انجام می‌دهیم و نباید ناامید شد.»‌به گفته معاون زنان و خانواده رئیس‌جمهور همه درباره ازدواج زیر ۱۳سال متفق‌القول هستند که باید متوقف شود، چراکه آسیب‌های جسمی و روحی برای کودکان ایجاد می‌کند. ابتکار در ادامه در گزارشی از تلاش‌های این معاونت برای تصویب این لایحه می‌گوید: «در بعد فرهنگی نیز با علمای اهل سنت و علمای مناطق مرزی نشست‌هایی داشته‌ایم و روی این موضوع تأکید شده است. میان کودک همسری و بازماندگی از تحصیل ارتباط وجود دارد که به طور خاص معاونت زنان و خانواده با آموزش و پرورش در این زمینه در حال فعالیت است و همین مسائل فرهنگی می‌تواند مسائل کودک همسری را کاهش دهد.»

اسلام هیچ‌محدودیتی برای سن ازدواج ندارد
حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره محدودیت سنی ازدواج در اسلام اینگونه توضیح می‌دهد: «اسلام می‌گوید به محض اینکه غریزه جنسی بیدار شد، حتی هنوز کامل هم بیدار نشده ازدواج کنید. اصلاً اسلام شرط بلوغ را هم برای ازدواج نگذاشته است.» به گفته این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اسلام به قدری با مسئله رابطه دختر و پسر باز برخورد کرده که می‌گوید، حتی دختر و پسر دبستانی هم می‌توانند با هم ازدواج کنند. اصلاً حد سنی ندارد؛ نه از این طرف نه از آن طرف. رحیم پورازغدی می‌افزاید: «زن و مرد ۱۰۰ ساله هم می‌توانند با هم ازدواج کنند. اسلام منع نکرده است.» از منظر این کارشناس اصلاً اسلام محدودیت و عقده جنسی ایجاد نکرده و هیچ شرط سنی برای ازدواج نگذاشته است. وی تأکید می‌کند: «اسلام فقط گفته اگر بچه است، چون حواسش به حقوق و مصلحتش نیست، ولی او نظارت کند که سر او کلاه نرود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار