کد خبر: 935837
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۲
۹ خط تولید داروی ضدسرطان با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۰۰ میلیون یورو راه‌اندازی شد تا افتتاح بزرگ‌ترین کارخانه تولید دارو‌های ضدسرطان خاورمیانه به طور رسمی کلید بخورد.
زهرا چيذری
۹ خط تولید داروی ضدسرطان با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۰۰ میلیون یورو راه‌اندازی شد تا افتتاح بزرگ‌ترین کارخانه تولید دارو‌های ضدسرطان خاورمیانه به طور رسمی کلید بخورد.

بیماران و بیش از همه بیماران خاص، شاید بیشتر از سایر گروه‌های جامعه اخبار مرتبط با تحریم‌ها را پیگیری می‌کنند؛ اخباری که نشان می‌دهد برخلاف معاهدات بین‌المللی دارو و تجهیزات پزشکی از تیغ تحریم‌ها در امان نبوده‌اند و برخلاف ادعا‌های امریکا نوک پیکان تحریم‌ها قلب بیماران ایرانی را نشانه گرفته است. اما راهکار همان راهی است که از ابتدای انقلاب تاکنون تجربه‌اش را داشته‌ایم و آن چیزی نیست جز دستیابی به خودکفایی و حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی که روزگذشته با افتتاح بزرگ‌ترین کارخانه تولید داروی ضدسرطان در خاورمیانه با حضور وزیر بهداشت بخشی از این اهداف محقق شد و بیماران سرطانی دیگر دغدغه تأمین داروهای‌شان را در تنگنای تحریم‌ها نخواهند داشت.

حمایت از صادرات دارو به نفع مردم!
دکتر سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت در حاشیه افتتاحیه این خطوط دارویی گفت: چنانچه در زمینه تولید داروی داخلی، پشتکار کافی وجود داشته باشد اشتیاق بازار‌های منطقه نیز بیش از پیش برانگیخته شده و مایل خواهند بود تا از این محصولات بهره‌مند شوند، بنابراین در این زمینه باید از سوی وزارت امور خارجه و بانک مرکزی همکاری بیشتری صورت گیرد. دانشمندان ایرانی نیز باید سعی کنند با کسب دانش روز، محصولات با کیفیت، بازار پسند و با قیمت مناسب تولید و وارد بازار کنند.
در حالی که چندی پیش سازمان غذا و دارو صادرات دارو را منوط به دریافت مجوز و عدم نیاز داخلی عنوان کرده و بخشنامه‌ای هم برای تحقق این هدف صادر کرده بود، اما هاشمی موضع حمایتی خود از صادرات دارو را به طور صریح اعلام کرد. وزیر بهداشت در عین حال تأکید کرد: در مورد صادرات تا جایی که به بازار داخل آسیب وارد نشود، حمایت خواهیم کرد. چنانچه صادرات دارویی به ضرر بازار داخلی تمام شود، این اقدام را انجام نخواهیم داد. برای مثال، در حال حاضر در مورد شیرخشک با تحریم مواجه شده‌ایم و در این زمینه طبیعی است که اقلام صادراتی را بررسی خواهیم کرد، اما در مورد صادرات دارو تاکنون با مشکلی مواجه نشده‌ایم و تصور می‌شود در آینده نیز با مشکلی روبه‌رو نشویم.
از نگاه آقای وزیر، چنانچه دارو‌های ایرانی بتوانند در سطح بین‌المللی و خارج از مرزها، بازار بیشتری پیدا کنند به نفع مردم ایران است؛ چراکه با بزرگ‌ترین کمپانی‌های بین‌المللی رقابت داشته و از این جهت کیفیت و قیمت دارو باید در سطح مطلوبی باشد که با بزرگ‌ترین غول‌های اقتصادی دارویی در دنیا رقابت کند. وی تصریح کرد: بنابراین سعی می‌کنیم محدودیتی برای صادرات دارو قائل نشویم به جز در مواردی که قاچاق صورت می‌گیرد، در این صورت بروز قاچاق نیز با کمک قوه‌قضائیه و نیروی انتظامی برخورد‌های شدیدی صورت خواهد گرفت.

حمایت از شرکت‌هایی که به دنبال «خامه‌گیری» نیستند!
هاشمی با انتقاد از شرکت‌هایی که فقط به سمت دارو‌های بایوتکنولوژی، گران و پرسود می‌روند خطاب به رئیس سازمان غذا‌و‌دارو گفت: حتماً این موضوع را در ارائه مجوز‌ها مورد توجه قرار دهند و شرکت‌هایی را که به دنبال خامه‌گیری نیستند و فقط به سود فکر نمی‌کنند و در اقلام شان تنوع دیده می‌شود، به صورت پررنگ‌تر مورد حمایت قرار دهند.
هاشمی با همان ادبیات همیشگی‌اش با تأکید بر لزوم رقابت در بازار دارو از رانت‌هایی که در این حوزه وجود دارد، پرده برداشت و افزود: لازم است رقابت در حوزه دارو گسترده شود، اما به شرط اینکه رقابت‌ها در سطح بازار باشد. یکی از بدبختی‌های ما این است که به جای رقابت در بازار در بالا‌ها رقابت می‌کنیم و دست‌و‌پای یکدیگر را می‌گیریم و رانت ایجاد می‌شود. اتفاقاً باید به کسانی که در رده‌های بالا هستند بیشتر سخت گرفت، اما با عدالت. بنابراین صنایع دارویی باید در بازار رقابت کنند و کیفیت جنس و قیمت‌شان را به نحوی ساماندهی کنند که بهترین باشند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار