جوانآنلاين: محمد خوشچهره، كارشناس مسائل اقتصادي در گفتوگو با «جوانآنلاين» با اشاره به لغو تحريمها و اقتصاد پسا تحريم گفت: در يك تحليل ساده از اقتصاد ايران و بحث تحريمها و نقش تحريمها بايد گفت اقتصاد ايران يك آهنگ حركتي داشته كه اين آهنگ حركت متكي بر اقتصاد نفتي بوده است و ضمن اينكه واردات گسترده، كمتوجهي به بنيانهاي اصلي توليد ملي و در كنار آن اقتصاد سنتي و متغيرهاي كلان و به طور كل اقتصاد كلان متاثر از اين وضعيت بوده است.
وي ادامه داد: برخي از اشتباهاتي در اين آهنگ حركت وجود داشته كه كاسبي از درآمدهاي نفتي و خام فروشي و همچنين تاكيد در نوعي رفتار مصرفي نشان از اين اشتباهات دارد.
خوشچهره افزود: بعد از جنگ فضايي ايجاد شد تحت عنوان گسترش شهرها و شهرنشيني و فرهنگ بيرويه مصرف كه تحريمها كند كننده آن آهنگ حركت اصلي بود و بنابراين با لغو برجام ميتوان انتظار داشت در بهترين حالت دوباره آن آهنگ گذشته تداعي شود و تحولي صورت نگيرد.
اين كارشناس مسائل اقتصادي اظهار داشت: به دليل نوع عينكي كه در رويكرد حاكميتي در نظام تصميمگيري، سياستگذاري،برنامهريزي و مديريت كلان اقتصادي قبل از دوران دفاع مقدس و در اهداف قانون اساسي و در ديدگاه حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري بوده بايد تحولاتي در اقتصاد كلان صورت گيرد كه اگر شاهد تغييري در آن نباشيم هر نوع گشايشي با واقعيت اقتصاد ملموس ما زاويه بسيار گستردهاي دارد.
وي در پايان يادآور شد: اجراي برجام در بهترين حالت دوباره تشديد واردات و ايجاد فضاهاي حاكم در خود در اوج كاركرد متغيرهاي با همان مكانيسم خواهد بود اما در يك نگاه غير واقعي اگر تغيير رويكرد شود ميتوان قضاوت كرد كه برداشتن موانع اين تغيير رويكرد تحليل ديگري را در بردارد كه فعلا از تحليل آن اجتناب ميكنم.