کد خبر: 600729
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۸
پيشنهاد افزايش حقوق اعضاي پارلمان تا 70 هزار پوند در دست بررسي است
يك عضو ارشد پارلمان انگليس افزايش حقوق نمايندگان را باعث بدنامي بيشتر آنان دانست.
يك عضو ارشد پارلمان انگليس افزايش حقوق نمايندگان را باعث بدنامي بيشتر آنان دانست.
«آدام آفريه» عضو ارشد پارلمان انگليس هشدار داد افزايش پيشنهادي در حقوق و دستمزد نمايندگان پارلمان اين كشور تا بيش از 70 هزار پوند اين نمايندگان را بيش از پيش در چشم مردم بدنام مي‌كند.

آفريه افزود، به 90 درصد نمايندگان پارلمان انگليس علاوه بر حقوق پولي براي سفر، اقامت، امرار معاش و ديگر هزينه‌ها پرداخت مي‌شود و در واقع آنان يارانه دريافت مي‌كنند.
عضو ارشد پارلمان انگليس تصريح كرد، افزايش حقوق نمايندگان نمونه ديگري از هزينه ماليات مردم در امور غير‌ضروري و مخفيانه است كه در واقع برخي علت بروز اين اتفاق‌ها را به ملكه اليزابت منصوب مي‌كنند.

پارلمان بريتانيا يا پارلمان پادشاهي متحد بريتانيا و ايرلند شمالي‏ بالاترين نهاد قانون‌گذاري در بريتانيا و متعلقات است. اين پارلمان به تنهايي حق قانوني حكومت به ساير نواحي را دارد. بالاترين مقام در اين پارلمان ملكه اليزابت دوم است، گرچه انگليسي‌ها مدعي هستند اين مقام تشريفاتي است و ملكه از فعاليت سياسي و هرگونه دخالت يا تصميم‌گيري در امور كشوري منع شده‌ است.
اين پارلمان از دو مجلس عوام و اعيان تشكيل شده‌است. مجلس عوام مجلس نمايندگاني است كه اعضاي آن هر پنج سال يك‌بار   از سوي مردم برگزيده مي‌شوند. مجلس اعيان شامل  كشيشان بلندپايه و لُردها است؛ به طور كلي اعضاي مجلس اعيان توسط مردم انتخاب نمي‌شوند. اين دو مجلس در تالارهاي متفاوت در كاخ وست‌مينستر واقع در وست‌مينستر در لندن تشكيل جلسه مي‌دهند. براي اين تالارها نام «خانه مجلس» نيز استفاده مي‌شود.

آنها مي‌گويند يكي از ويژگي‌هاي نظام دموكراسي پارلماني در بريتانيا، وجود رابطه تنگاتنگي ميان قوه مجريه و قوه مقننه است: اعضاي دولت، كابينه و هيئت وزيران از ميان نمايندگان مجلس انتخاب مي‌شوند و نخست‌وزير نيز خود يكي از نمايندگان مجلس عوام و رهبر حزب اكثريت است.
ريشه پارلمان كنوني در شوراهاي آغاز سده‌هاي ميانه بوده. اين شوراها وظيفه رايزني حكومتي را بر عهده داشتند. به طور نظري، قدرت اصلي قانون‌گذاري در دست «ملكه حاضر در پارلمان» است ولي در زمان معاصر، قدرت واقعي به مجلس عوام واگذار شده و ملكه معمولاً طبق توصيه نخست‌وزير عمل مي‌كند و قدرت مجلس اعيان نيز محدود شده ‌است. 

پارلمان بريتانيا گاه به عنوان «مادر مجالس» نيز ناميده مي‌شود زيرا ارگان‌هاي قانون‌گذاري بسياري از كشورها به‌ويژه كشورهاي همسود از روي الگوي آن تشكيل شده‌ است. پارلمان بريتانيا همچنين بزرگ‌ترين ارگان قانون‌گذاري انگليسي‌زبان در جهان است. با اين حال افزايش ناكارآمدي اين مجالس صداي برخي نمايندگان را در آورده است. 
بيشتر نمايندگاني كه در حال حاضر در برخي محافل ملكه را به دخالت در همه امور كشور محكوم مي‌كنند، معتقدند وي به طور پنهاني مجلس را اداره مي‌كند. با اين حال در قانون بريتانيا آمده است ‏ مقام سلطنت حق ورود به صحن مجلس عوام را- كه «خانه مردم» ناميده مي‌شود- ندارد. محل جايگاه سلطنتي در مجلس اعيان است كه نمايندگان مجلس عوام براي شنيدن سخنان ملكه در لژ كنار صحن آن حضور مي‌يابند. 

مقام سلطنت سخنان افتتاحيه خود را هميشه با عبارت «دولت من...» آغاز مي‌كند و سپس لوايح اصلي دولت براي ارائه به پارلمان را برمي‌شمارد. سپس با همان شكوه و جلال به كاخ محل سكونت خود بازمي‌گردد. متن سخنراني مقام سلطنت در هنگام گشايش پارلمان، نخست در دفتر نخست وزير و بدون مشورت با دربار تهيه شده ‌است و پس از شكل‌گيري به دربار ابلاغ مي‌شود.
مقام سلطنت در بريتانيا، گرچه رسماً شخص اول كشور به شمار مي‌رود ولي در تمام مراسم رسمي، چه در داخل كشور يا هنگام سفرهاي رسمي خارجي، نماينده دولت منتخب است و متن تمام سخنراني‌هاي رسمي او را كارگزاران دولت تهيه مي‌كنند.
منبع: وولف شراين
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار