کد خبر: 1287552
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
فرایند‌هایی فسادزا در سازمان شیلات ایجاد شده است که نمایندگان تحقیق و تفحص کننده از این سازمان معتقدند هر کسی در رأس این سازمان قرار بگیرد دچار انحرافات می‌شود. 
 
به گزارش تسنیم در حالی که گوشت ماهی یکی از بخش‌های مهم هرم غذایی افراد باید باشد این محصول در کشورمان تبدیل به کالایی لوکس شده است و در صورتی که برای خرید این محصول اقدام کنید برای خرید این محصول باید حداقل در حدود هر کیلوگرم ۲۰۰ هزار تومان تا بالای یک‌میلیون تومان هزینه کنید که این امر باعث خروج این محصول از سبدغذایی بسیاری از خانوار‌ها شده است. 
در برنامه‌های پنج ساله توسعه کشور هرساله میزان توسعه‌ای برای تولید آبزیان در کشور دیده شده است، اما در پایان این برنامه موفق نمی‌شود. در برنامه ششم توسعه تولید یک‌میلیون‌و ۶۰۰‌هزار تن انواع آبزیان هدف گذاری شده، اما میزان تولید این آبزیان در سال ۱۴۰۲ به ۶۵۰‌هزار تن رسید که فاصله عمیقی با برنامه‌ریزی‌ها دارد. با وجود این عدم‌موفقیت برنامه تولید آبزیان در برنامه هفتم توسعه ۸/۱ میلیون تن هدف‌گذاری شده است که با ادامه روند فعلی این مهم نیز محقق نخواهد شد. علی‌اکبر خدایی، دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران مهم‌ترین مشکلات صنعت شیلات را چنین برشمرده است: خردبودن اقتصاد و کوچک بودن واحد‌های تولیدی و تجاری، نداشتن استراتژی‌های بلندمدت، فقدان حکمرانی منسجم مطلوب و پراکندگی، از هم گسیختگی و تعدد مراکز تصمیم‌گیری، عدم‌شفافیت اطلاعات و آمار و فقدان نظام آماری قابل اتکا، نبود صندوق سرمایه‌گذاری و ساختار بنیادین تأمین مالی (به میزان کافی با نرخ مطلوب در زمان مناسب)، نداشتن انسجام و وحدت در بخش خصوصی و عدم‌تمایل به‌کار جمعی برای برندسازی و حضور یکپارچه در بازار‌های جهانی. 
 
 شفاف نبودن فرایند تخصیص ارز در سازمان شیلات
بنابراین گزارش حامد یزدیان، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان شیلات ایران از سال ۱۳۹۰ تاکنون گفت: شفاف‌سازی در فرایند تخصیص ارز ترجیحی، واردات نهاده‌های تولیدی آبزیان، عملکرد سازمان شیلات ایران در زمینه صید ماهیان، بررسی ابهام‌های موجود در زمینه‌های ساخت واگذاری و مدیریت بنادر صیادی در راستای اجرای اصل ۴۴، دلایل ناکارآمدی و شکست طرح‌های سازمان شیلات ایران در زمینه‌های مختلف آبزی‌پروری، عملکرد سازمان شیلات ایران در زمینه‌های مختلف مرتبط با صید و صیادی، بررسی فرایند و چگونگی توزیع سهمیه و یارانه سوخت تخصیص یافته برای ناوگان صیادی در سال‌های مذکور از سوی سازمان شیلات ایران و دستگاه‌های مسئول از جمله مواردی است که باعث شده است تحقیق و تفحص از سازمان شیلات ایران شکل بگیرد. 
 
 فرایند‌های فسادزا در سازمان شیلات
بنابراین گزارش تحقیق و تفحص‌کنندگان در مجلس شورای اسلامی فرایند‌های فسادزا را در سازمان شیلات مورد توجه قرار داده‌اند و معتقدند هر کسی در رأس این سازمان قرار بگیرد دچار انحرافات می‌شود. در این ارتباط گلایه‌هایی نیز از سوی بخش خصوصی بر این مبنا وجود دارد که مدیران سابق سازمان شیلات با توجه به ارتباطاتی که داشتند، امروز برای خود شرکت‌های بزرگی زده و ابتکار عمل را در این صنعت به دست گرفته‌اند. سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره لزوم تحقیق و تفحص از سازمان شیلات کشور گفت: عملکرد سازمان شیلات باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد. یکسری فرایند‌های فسادزا متأسفانه در سازمان شیلات شکل گرفته و، چون عملکرد‌های آن متخلف‌گرایانه است، هر کسی در رأس این سازمان قرار بگیرد دچار انحرافات می‌شود. 
وی ادامه داد: سازمان شیلات در سال ۱۳۳۲ شکل گرفته است. در حال حاضر متأسفانه توان تولید بین ۹۰۰‌هزار تا یک‌میلیون تن گوشت را داریم. در جمهوری اسلامی ایران که ۴۰ درصد مرز‌های آن آبی است، سالانه در حوزه پروتئین گوشت ماهی یک‌میلیون تن برداشت آبی داریم. ماهی به عنوان یک غذای لوکس به حساب می‌آید و این زیبنده کشور ما نیست. بنابراین گزارش ۵۰۰‌هزار هکتار منابع آبی، حدود ۶۵۰ میلیون دلار ارز آوری، ۲۵۰‌هزار صیاد و بهره‌بردار مستقیم در صنعت شیلات کشور وجود دارد، اما فعالان بخش تولید وضعیت تسهیل‌گری‌ها از سوی سازمان شیلات به عنوان متولی را مناسب نمی‌دانند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار