کد خبر: 1284366
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
با توقف آزادی ۶۰۲ اسیر فلسطینی برای امتیازگیری از حماس 
آخرین دور مبادله اسرا در مرحله اول اجرای توافق آتش‌بس در غزه درحالی روز شنبه به پایان رسید که این بار فقط اسرای صهیونیست به آغوش خانواده‌هایشان بازگشتند و ۶۰۲ خانواده فلسطینی که چشم‌انتظار دیدن فرزندان خود بودند به دلیل کارشکنی‌های کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل همچنان در حسرت در آغوش گرفتن فرزندان‌شان ماندند. 

جوان آنلاین: به‌رغم حسن‌نیت حماس در آزادی شش اسیر صهیونیست، کابینه نتانیاهو به تعهداتش عمل نکرد و با توقف آزادی صد‌ها اسیر فلسطینی، زیر توافقات آتش‌بس زد. تل‌آویو در توجیه این اقدام ادعا کرده تا زمانی که حماس تضمین نکند در مراسم تحویل اسرا از «اقدامات تحقیرآمیز» خودداری می‌کند، اسرای فلسطینی آزاد نخواهند شد. 

آخرین دور مبادله اسرا در مرحله اول اجرای توافق آتش‌بس در غزه درحالی روز شنبه به پایان رسید که این بار فقط اسرای صهیونیست به آغوش خانواده‌هایشان بازگشتند و ۶۰۲ خانواده فلسطینی که چشم‌انتظار دیدن فرزندان خود بودند به دلیل کارشکنی‌های کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل همچنان در حسرت در آغوش گرفتن فرزندان‌شان ماندند. 
دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی روز یک‌شنبه اعلام کرد که نتانیاهو تصمیم گرفته است آزادی هفتمین گروه از اسرای فلسطینی را در چارچوب مرحله نخست تبادل اسرا متوقف کند. طبق گزارش روزنامه العربی‌الجدید، در این بیانیه آمده است که این تصمیم تا زمان اطمینان از آزادی گروه جدید اسرای صهیونیست بدون برگزاری آنچه «مراسم تحریک‌آمیز» خوانده است، ادامه خواهد داشت. همچنین، این بیانیه مدعی شد که حماس بار‌ها این توافق را از طرق مختلف، از جمله برگزاری «مراسم تحریک‌آمیز و استفاده تبلیغاتی از اسرا»، نقض کرده است. وب‌سایت آکسیوس نیز به نقل از یک مقام ارشد صهیونیست گزارش کرد که این تصمیم پس از دو نشست امنیتی که نتانیاهو شامگاه شنبه برگزار کرد، اتخاذ شد. این مقام صهیونیست گفت که مقامات ارشد امنیتی تل‌آویو توصیه کرده بودند که آزادی اسرای فلسطینی به تعویق نیفتد و نتانیاهو نیز ابتدا با این نظر موافق بود، اما پس از دیدار با «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ، «گدعون ساعر» وزیر خارجه و «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی موضع خود را تغییر داد. 

واکنش تند حماس
این اقدام اسرائیل واکنش تند حماس را در پی داشته است. «عبداللطیف القانوع» سخنگوی حماس شنبه شب اعلام کرد که پایبند نبودن رژیم صهیونیستی به آزادی هفتمین گروه از اسرای فلسطینی در زمان مقرر، نقض آشکار توافق محسوب می‌شود. وی در بیانیه‌ای تأکید کرد: «در حالی که حماس برای موفقیت‌آمیز بودن روند تبادل اسرا با تلاش‌های میانجی‌ها همراهی کرده است، نتانیاهو جنایتکار جنگی همچنان سیاست وقت‌کشی و تعلل را در پیش گرفته و آزادی اسرا را به تعویق می‌اندازد.» القانوع از میانجی‌ها و تضمین‌کنندگان توافق خواست که برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به اجرای توافق آتش‌بس در غزه و پایبندی به مفاد آن، بدون هرگونه تعلل و وقت‌کشی، فشار وارد کنند. با وجود کارشکنی تل‌آویو، القانوع خاطرنشان کرد: ما آماده انجام مذاکرات درخصوص مرحله دوم توافق غزه هستیم. ما با میانجیگران در ارتباط هستیم و نشانه‌های مثبتی برای آزادی اسرا وجود دارد. سخنگوی حماس تأکید کرد: «در صورت توقف کامل تجاوزات، عقب‌نشینی کامل اشغالگران و آغاز بازسازی آماده تحویل اسرا در یک مرحله هستیم.»
علاوه بر واکنش فلسطینیان، خانواده‌های اسرای صهیونیست هم نتانیاهو را به کارشکنی در روند تبادل اسرا به منظور جلب رضایت شرکای ائتلافی خود متهم کردند. به گزارش الجزیره، این خانواده‌ها در بیانیه‌ای اعلام کردند: ما شاهد تلاش‌هایی برای مختل کردن مرحله دوم تبادل اسرا و رها کردن آنهایی هستیم که همچنان در اسارت باقی مانده‌اند. آنها همچنین گفتند: «ابتدا باید اسرای ما بازگردانده شوند و سپس به سایر مسائل پرداخته شود.»
نتانیاهو سعی دارد با این اقدامات، در مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس، امتیازاتی از حماس بگیرد، اما رهبران این جنبش بار‌ها هشدار داده‌اند که در چارچوب توافقات قبلی با دشمن اشغالگر مذاکره خواهند کرد. نتانیاهو و دوستانش، تحویل اسرای صهیونیستی را در حضور هزاران فلسطینی و با رژه نیرو‌های القسام، نشانه شکست و تحقیر خود می‌دانند و رسانه‌های عبری نیز بار‌ها از این فرصت برای هجمه‌های تند به کابینه بهره برده‌اند. کارشکنی وزرای افراطی تل‌آویو نشان‌دهنده شکنندگی توافق آتش‌بس و اهمیت پایبندی طرفین به تعهدات خود برای حفظ صلح و ثبات در منطقه است. تصمیم نتانیاهو برای تعلیق آزادی اسرای فلسطینی، نه‌تنها می‌تواند توافق آتش‌بس را به خطر بیندازد، بلکه پیامد‌های جدی در سطح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد داشت. اگر این وضعیت ادامه یابد، احتمال بازگشت به درگیری‌های شدید و تشدید بحران در غزه افزایش خواهد یافت.

برچسب ها: آتش بس ، حماس ، صهیونیست
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار