کد خبر: 1277737
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۲:۲۰
در سایت العربیه در دسامبر ۲۰۱۵ اعلام شد، ذخیره نقدی عربستان در طول دوره ۱۰ساله پادشاهی ملک عبدالله با رشد ۳۸۰درصدی به ۲هزارو۷۹۰ میلیارد ریال عربستان رسیده است
جوان آنلاین: جواد میرگلوی‌بیات در رشته توئیتی نوشت: تقریباً ۱۰ سال از پادشاهی ملک سلمان از سال ۲۰۱۵ می‌گذرد، در این رشته نگاهی به شاخص‌های کلان اقتصادی عربستان داریم. بن سلمان و پدرش ۹۰۰درصد به بدهی‌های عمومی افزودند، ذخایر نقدی داخلی را ۴۱درصد و ذخایر خارجی را ۳۳درصد کاهش دادند و در بیشتر سال‌ها کسری بودجه داشتند. 
 
 کاهش ذخایر نقدی داخلی و خارجی 
در سایت العربیه در دسامبر ۲۰۱۵ اعلام شد، ذخیره نقدی عربستان در طول دوره ۱۰ساله پادشاهی ملک عبدالله با رشد ۳۸۰درصدی به ۲هزارو۷۹۰ میلیارد ریال عربستان رسیده است. این عدد در سال ۲۰۰۵ که ملک عبدالله به روی کار آمد ۵۸۰میلیارد ریال عربستان بود. این رقم پس از ۱۰سال پادشاهی ملک سلمان و پسرش محمدبن سلمان به استناد به سایت ارقام و بنا به اعلام بانک مرکزی عربستان سعودی، به هزارو۶۳۹ میلیارد ریال رسیده است. یعنی در این مدت نه تنها بر این ذخایر افزوده نشده، بلکه هزارو۱۵۱ میلیارد ریال از آن کاسته شده است. 
 
 کاهش ذخایر نقدی خارجی در ۱۰ سال
مقدار ذخایر خارجی عربستان از ۷۲۶میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ به تقریباً ۴۲۰میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رسیده است. این عدد در سال ۲۰۱۵ که سلمان به پادشاهی رسید، تقریباً ۶۱۰ میلیارد دلار بود و تا پایان سال ۲۰۲۴ به تقریباً ۴۱۰میلیارد دلار رسیده است. 
 
 بدهی‌های عمومی دولت عربستان 
در سایت مرکز ملی اداره بدهی‌ها آمده است که بدهی عمومی در سال به روی کار آمدن ملک سلمان ۱۴۲میلیارد ریال عربستان و ۵/۷ درصد GDP بود. اما این عدد در ابتدای ۲۰۲۵ با رشد ۹۰۰درصدی به هزارو۲۱۵ میلیارد ریال عربستان رسیده که تقریباً ۳۰درصد GDP است. اما نکته مهم این است که تمام بدهی‌های عمومی دولت عربستان در ۲۰۱۵ بدهی داخلی بود ولی در ابتدای ۲۰۲۵، بدهی خارجی به مقدار ۴۴۷میلیارد ریال رسیده است. 
 
 کسری بودجه مداوم دولت عربستان 
نسبت کسری بودجه عربستان به GDP از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ نشان می‌دهد، دولت عربستان فقط در سال ۲۰۲۲ کسری بودجه نداشته است. کسری بودجه ۲۰۲۴ نیز بیش از ۵درصد GDP است. پیش‌بینی می‌شود، سال‌های آینده نیز کسری بودجه داشته باشند. فقط در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ نرخ رشد واقعی از سال ۲۰۱۵ بیشتر بوده است. البته نرخ رشد عربستان به شدت تابع مقدار و قیمت فروش نفت است. در زمان کرونا یا پایبندی به سهمیه نفتی اوپک رشد بخش نفتی را کاهش می‌دهد. بخش نفتی به طور مستقیم تقریباً ۴۰درصد از اقتصاد عربستان را تشکیل می‌دهد
 
 کاهش سرمایه‌گذاری خارجی و افزایش خروج سرمایه 
سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در هر سال در دوره پادشاهی ملک سلمان و پسرش از ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ فقط یک سال از مقدار سال ۲۰۱۵بیشتر بوده است. از سوی دیگر خروج سرمایه در این مدت فقط دو سال از ورود سرمایه کمتر بوده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار