کد خبر: 1274379
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۴۰
زمان دقیق تولید لامپ ۶۰ وات مورد بحث و سال روشن‌شدن آن برای اولین‌بار کمی نامشخص است، اما طبق رکورد‌های جهانی گینس، این لامپ که با نام «لامپ صدساله» شناخته می‌شود، قدیمی‌ترین لامپ روشن‌مانده در جهان است. 

جوان آنلاین: کانال تلگرامی «زومیت» خبر داد: از زمان اختراع لامپ‌های تجاری در اواخر قرن نوزدهم، یک لامپ از بقیه بیشتر روشن مانده است. اگر این لامپ همچنان در سال ۲۰۲۵ نیز روشن بماند، می‌تواند وارد ۱۲۴مین سال زندگی کاری خود شود. 
زمان دقیق تولید لامپ ۶۰ وات مورد بحث و سال روشن‌شدن آن برای اولین‌بار کمی نامشخص است، اما طبق رکورد‌های جهانی گینس، این لامپ که با نام «لامپ صدساله» شناخته می‌شود، قدیمی‌ترین لامپ روشن‌مانده در جهان است. 
به‌گزارش ساینس آلرت، لامپ صدساله در‌حال‌حاضر درخشش نارنجی ضعیفی در ایستگاه آتش‌نشانی کالیفرنیا ایجاد می‌کند که مانند یک چراغ خواب است و به ندرت در تمام سال‌های زندگی خود خاموش شده است. 
روشنایی مداوم لامپ صدساله گواهی بر استحکام و طول عمر اولین لامپ‌های تجاری جهان است. این لامپ سالیان متمادی است که به‌شکل زنده و آنلاین در برابر چشم همگان روشن است. براساس مقاله در سال ۲۰۱۶ در مجله نیویورکر، لامپ صدساله از سه وب‌کم مدرنی که از آن فیلم‌برداری می‌کردند، بیشتر عمر کرده است. 
در سال ۲۰۱۵، بنیاد آتش‌نشانان لیورمور جشن صدمین سالگرد روشن‌بودن لامپ را برای بیش از یک میلیون ساعت خدمات جشن گرفت. در سال ۲۰۲۱ مهندسی به نام مارتین کیکتا، آناتومی لامپ صدساله را مطالعه و پیش‌بینی کرد، اگر لامپ چهاروات یا کمتر تابش کند، می‌تواند تا یک قرن دیگر نیز دوام بیاورد. 
لامپ صدساله در دهه ۱۹۷۰، وقتی روزنامه هرالد نیوز با انتشار مقاله‌ای تحقیقی، آن را قدیمی‌ترین لامپ روشن جهان معرفی کرد، به شهرت رسید. طبق گزارش‌های محلی، لامپ صدساله برای اولین‌بار در سال ۱۹۰۱ به ایستگاه آتش‌نشانی لیورمور در کالیفرنیا اهدا شد و با‌اینکه مکان آن چند بار در طول دهه‌ها تغییر کرد، لامپ هنوز در اختیار آتش‌نشانی محلی است. 
گزارش خبری سال ۱۹۷۲ ادعا کرد، لامپ در سال ۱۹۰۲ روشن شد، اما رکورد رسمی گینس بیان می‌کند که از سال ۱۹۰۱ روشن است. لامپ صدساله فقط در مواقع ضروری یا تصادفی خاموش شده است. 
رئیس آتش‌نشانی لیورمور در مقاله هرالد نیوز در سال ۱۹۷۲ به مایک دانستان، خبرنگار، توضیح داد لامپ ۲۴ ساعته روشن بود تا به داوطلبان آتش‌نشانی کمک کند، راه خود را در تاریکی پیدا کنند. به جز استثنا، ازجمله حدود یک هفته در دهه ۱۹۳۰ که اداره پیشرفت کار پرزیدنت روزولت (WPA) ایستگاه آتش‌نشانی را بازسازی کرد و چند مورد قطع برق، لامپ هرگز خاموش نشد. 
امروزه، لامپ‌های رشته‌ای به خاطر عمر کوتاهشان بدنام هستند، اما این امر تا حدی به این دلیل است که به طور مرتب روشن و خاموش می‌شوند و سیم تنگستن داخل آنها در معرض انبساط و انقباض سریع قرار می‌گیرد. 
لامپ صدساله ازسوی شرکتی به نام شلبی ساخته شده و دارای رشته کربنی است که به راحتی تنگستن فرسوده نمی‌شود. با‌این‌وجود، تنگستن همچنان گزینه مورد علاقه سازندگان لامپ در قرن بیستم باقی ماند زیرا بهتر می‌تواند قرار‌گیری در معرض اکسیژن را تحمل کند. لامپ شلبی با دست ساخته شده و سیم کربنی ضخیم آن در یک محفظه خلأ قرار دارد، به‌طوری که با حفظ شرایط پایدار، نوری کم‌مصرف و مداوم تولید می‌کند. 
هنوز هیچ‌کس نمی‌داند آیا لامپ‌های LED می‌توانند عملکرد بهتری نسبت به لامپ شلبی داشته باشند، یا خیر، اما گفته می‌شود که نور LED به طور متوسط تا ۵۰هزار ساعت دوام می‌آورد که تقریباً شش سال است. حتی اگر آنها تا ۱۰۰هزار ساعت دوام بیاورند (که برخی گمان می‌کنند ممکن است)، این زمان فقط یک دهه است؛ درنتیجه LED-‌ها برای رقابت با لامپ صدساله راه درازی در پیش دارند.

برچسب ها: لامپ ، علم ، گینس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار