کد خبر: 1266199
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۸
دبیر کمیته هنر و رسانه مجلس گفت: متأسفانه پس از این‌که مسئولیت امر نظارت بر نمایش خانگی به طور مشخص بر عهده صداوسیما قرار گرفت، فقدان قانون جامع برای نهاد تنظیم‌گر، مهم‌ترین عامل رشد ابتذال در شبکه نمایش خانگی شد.

جوان آنلاین: پررنگ‌شدن ابتذال در شبکه نمایش خانگی، مطالبه مردم و جامعه نخبگانی از دولت، مجلس و قوه قضائیه را برای پایان‌دادن به این نابسامانی در پی داشت. مطالبه‌ای که فقط در سامانه فارس من ۵۳ هزار امضا به پایش نشست و حامیان آن خواستار تدوین قوانین شفاف، نظارت حرفه‌ای، حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مخاطبان و برخورد قاطع با تخلفات شدند تا روند رو به ابتذال در شبکه نمایش خانگی کاهش پیدا کند و متوقف شود. با گسترش روزبه‌روز پلتفرم‌های نمایش خانگی، نظارت جامعی بر تولیداتی که در این سکو‌ها به نمایش درمی‌آیند انجام نگرفته است.

به گزارش فارس، در این شرایط برخی تولیدکنندگان سریال‌های نمایش خانگی از فقدان قانون سوءاستفاده می‌کنند و به‌جای ترویج ارزش‌های اخلاقی و فرهنگی ایرانی و اسلامی بر جنبه‌های حاشیه‌ای و جنجالی تمرکز می‌کنند تا مخاطب بیشتری جذب کنند. در ادامه پیگیری از نمایندگان مجلس دررابطه‌با حل معضل بی‌قانونی در شبکه نمایش خانگی پای صحبت‌های حمید رسایی دبیر کمیته هنر و رسانه مجلس نشسته‌ام تا از راهکار‌های مجلس برای حل این چالش بشنویم.

فقدان قانون، 

عامل اصلی رشد ابتذال در نمایش خانگیحمید رسایی مهم‌ترین دلیل ابتذال در شبکه نمایش خانگی را نبود نظارت بر این تولیدات می‌داند و می‌گوید: متأسفانه برای مدت‌ها، وزارت ارشاد از یک‌سو و صداوسیما از سوی دیگر خود را متولی این موضوع می‌دانستند. پس از این‌که مسئولیت این امر به طور مشخص بر عهده صداوسیما قرار گرفت، فقدان قانون جامع برای نهاد تنظیم‌گر، مهم‌ترین عامل رشد ابتذال در شبکه نمایش خانگی شد.

ساترا توانسته تسلط قابل‌توجهی بر بخش‌های صوت و تصویر پیدا کند

دبیر کمیته هنر و رسانه مجلس در پاسخ به این سؤال که عملکرد مسئولان ساترا در نظارت بر تولیدات نمایش خانگی را چطور ارزیابی می‌کنید، می‌گوید: مسئولان ساترا تلاش کرده‌اند تا در دوره فقدان قانون مناسب، با ساختار موجود تسلط نسبی و قابل‌توجهی بر بخش‌های مختلف صوت و تصویر پیدا کنند. علاوه بر این رصد ۲۴ ساعته این حوزه به ساترا کمک کرده تا شناخت بهتری از آسیب‌ها و چالش‌های موجود در این زمینه به دست آورد.

دولت برای رفع خلأ قانونی ساترا لایحه بدهد

خلأ قانونی در نمایش خانگی یک چالش جدی است. در فقدان قانون تولیداتی به نمایش در می‌آید که با فرهنگ ایرانی تطابق ندارد. رسایی در پاسخ به این سؤال که برای پر کردن این خلأ قانونی چه پیشنهادی دارید، گفت: در این خصوص، لازم است لایحه‌ای از سوی دولت ارائه شود. اگر در ارائه این لایحه تأخیری رخ دهد، مجلس باید سریعاً با ارائه طرح این خلأ قانونی را پر کند. رسایی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی و کمیسیون فرهنگی قطعاً برای پر کردن خلأ قانونی اقدام خواهند کرد، اظهار کرد: در این دوره، انسجام خوبی بین اعضای کمیسیون فرهنگی وجود دارد که این امر به‌عنوان یک ظرفیت برای عبور از این خلأ‌های قانونی محسوب می‌شود.

ساترا در مسیر قانونمند شدن تلاش کرده است

این نماینده مجلس در پاسخ به این سؤال که چرا ساترا تلاشی برای قانونمند کردن فعالیت خود انجام نمی‌دهد، گفت: این موضوع باید توسط مسئولان ساترا پاسخ داده شود، ولی تا جایی که من مطلع هستم، آنها تلاش‌های لازم را دراین‌خصوص انجام داده‌اند.

هر دستگاه موظف است تکالیف قانونی خود را به‌موقع انجام دهد

یکی از دلایل مهم خلأ قانونی نمایش خانگی عدم ارائه اساسنامه ساترا از سوی سازمان صداوسیما است. عضو کمیسیون فرهنگی در پاسخ به این پرسش که در صورتی که همچنان صداوسیما در ارائه اساسنامه ساترا تعلل کند مجلس چه اقدامی انجام می‌دهد، تأکید کرد: در کمیسیون فرهنگی بررسی می‌کنیم هر دستگاهی تکلیف قانونی داشته باشد، وظیفه دارد تکلیفش را در موعد تعیین‌شده انجام دهد. وظیفه نظارتی مجلس، پیگیری اجرای قانون است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار