کد خبر: 1262311
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۰
«اسرار آیت» در آیینه یک پژوهش
اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، به بازخوانی تحلیلی حیات سیاسی شهید دکتر سید حسن آیت پرداخته است. این پژوهش از سوی جواد موگویی انجام شده و انتشارات اشراق حکمت به انتشار آن همت گماشته است
 شاهد توحیدی

جوان آنلاین: اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، به بازخوانی تحلیلی حیات سیاسی شهید دکتر سید حسن آیت پرداخته است. این پژوهش از سوی جواد موگویی انجام شده و انتشارات اشراق حکمت به انتشار آن همت گماشته است. تارنمای انتشارات شهید کاظمی طی یادداشتی، درباره موضوع این کتاب آورده است: «جواد موگویی در این کتاب، ابتدا به ادوار مختلف زندگانی شهید دکتر سید حسن آیت از دوران کودکی تا تحصیل در دانشگاه و وارد شدن به فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی در دوران قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره نموده و برخی از افشاگری‌های وی در زمینه مقاصد ضدانقلابی برخی گروه‌ها و افراد ضد انقلاب مانند ابوالحسن بنی صدر را - که منجر به ترور شدن وی به دست ضد انقلاب شد- شرح داده است. نویسنده به نگرانی‌های آیت در مورد دست‌اندازی برخی نیرو‌های معاند در تضعیف انقلاب اسلامی اشاره نموده و برخی از خاطرات نقل شده در این زمینه را منعکس کرده است. به عبارت دیگر در کتاب تلاش شده است از مقطع نوجوانی این شهید تا مقولاتی مانند ورود به حزب زحمتکشان و ارتباط با دکتر مظفر بقایی، تشکیل گروه زیرزمینی در ارتش شاهنشاهی، مخالفت با جریان‌های به اصطلاح ملی‌گرایی و چند سال آخر عمر این شهید، تحلیلی ارائه شود. مؤلف کتاب بر این باور است، زمانی که آیت تصمیم به کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری می‌گیرد، جامعه مدرسین حوزه علمیه او را کاندیدای خود اعلام می‌کند و بعد از آن جلال‌الدین فارسی نیز به عنوان نماینده حزب جمهوری اسلامی معرفی می‌شود. این‌ها در شرایطی است که جامعه روحانیت مبارز، ابوالحسن بنی صدر را به عنوان کاندیدای اصلی خود معرفی می‌کند. این کتاب تأکید دارد آیت برای به وجود نیامدن اختلاف، از کاندیداتوری ریاست جمهوری به عنوان نماینده جامعه مدرسین حوزه علمیه کناره‌گیری کرد و سپس به صورت انفرادی کاندیدا شد. نویسنده همچنین درباره انگیزه آیت از کاندیداتوری در انتخابات معتقد است او به دنبال استفاده از شرایطی بود که در مناظرات بتواند هویت واقعی بنی‌صدر را برای مردم آشکار کند...». 
جواد موگویی نیز در مقدمه خویش بر «اسرار آیت»، اشاره به نکته‌ای مهم را از نظر دور نداشته است: «بی‌شک سناریوی پیچیده نوار آیت، تنها برای القای توطئه علیه رئیس‌جمهور و تخریب شخصیت دکتر آیت طراحی نشده بود، بلکه هدف اصلی آن زمینه‌سازی برای اخراج وی از مجلس بود. آنچه وی را از دیگر نمایندگان متمایز می‌کرد، جریان شناسی ویژه‌اش در شرایط غبارآلود پس از انقلاب بود. از طرف دیگر، پیش از افتتاح مجلس و با توجه به حضور موفق آیت در هیئت رئیسه مجلس خبرگان قانون اساسی، زمزمه‌هایی در میان برخی نمایندگان در مورد انتخاب او به ریاست مجلس شورای اسلامی به راه افتاده بود. آیت با تحصیلات عالیه در چندین رشته دانشگاهی، تجربه در دبیری مجلس خبرگان قانون اساسی، دبیری سیاسی بزرگ‌ترین حزب کشور که مناصب کلیدی را در دست داشت و همچنین کسب آرای بالا در انتخابات مجلس، شانس بسیاری برای کسب ریاست مجلس یا نایبی آن را داشت. وی در کسوت ریاست مجلس در برابر قانون‌شکنی‌های بنی‌صدر، سد محکمی می‌شد. به همین سبب طیف بنی‌صدر توطئه نوار را کلید زدند تا بدین وسیله با رد اعتبارنامه آیت، او را از مجلس اخراج کنند و در صورت محقق نشدن این هدف، حداقل از انتخابش به ریاست یا نایب رئیسی مجلس جلوگیری کنند....»

برچسب ها: دکتر آیت ، غربگرا ، کتاب
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها