نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی معتقد است طرح نشاندار کردن مالیاتها گامی ارزشمند برای توسعه متوازن کشور است و این طرح در تأمین مالی پروژههای مناطق محروم، شفافیت مالیاتی و ایجاد انگیزه در مؤدیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ نقشی مهم دارد.
رمضانعلی سنگدوینی، نایب رئیس اول کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره طرح نشاندارکردن مالیاتها به «جوان» گفت: این طرح اقدام مثبتی است که میتواند به توسعه و آبادانی مناطق محروم کمک کند. از زمان اجرا، این طرح تاکنون موفق به تأمین مالی کامل هزارو ۳۲۳ پروژه در ۱۶ استان شده است، همچنین به مؤدیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ این امکان را میدهد در تخصیص مالیاتهایشان به پروژههای مورد نیاز و اولویتدار مناطق محروم سهمی داشته باشند و همین موضوع به آنها انگیزه بیشتری برای پرداخت مالیات بموقع و دقیق میدهد.
وی افزود: این اقدام، انگیزه مؤدیان را به دلیل دیدن آثار مثبت مالیات پرداختی خود افزایش میدهد. بسیاری از این افراد، به خصوص فعالان کسبه و تولیدکنندگان، وقتی بدانند مالیاتشان در جهت منافع جامعه و توسعه مناطق محروم صرف میشود، با دلگرمی بیشتری آن را پرداخت میکنند. آنها مطمئن میشوند مالیاتی که میدهند، به مصارفی، چون ساخت مدارس، زمینهای ورزشی و زیرساختهای موردنیاز آن منطقه اختصاص مییابد که این امر از دیدگاه آنان هم مفید است و هم برکت دارد.
نایب رئیس اول کمیسیون انرژی، طرح نشاندارکردن مالیاتها را فرصتی برای تأمین نیازهای متنوع هر منطقه دانست و گفت: با اجرای این طرح، نیازهای مختلف منطقه از جمله بهبود شرایط تحصیلی، امکانات رفاهی و بهداشتی و موارد دیگر، با توجه به اولویتهای منطقهای برطرف میشود. این موضوع خود میتواند به روند توسعه آن منطقه کمک کند و در عین حال موجب رضایت مردم و افزایش انگیزه پرداخت مالیات شود. علاوه بر آن، این فرایند، مالیاتدهندگان دیگر را نیز ترغیب میکند در پرداخت مالیات بموقع همکاری کنند.
وی همچنین بر نقش دولت و سازمانهای اقتصادی کشور در نظارت بر این طرح تأکید کرد و افزود: «دولت، وزارت اقتصاد، سازمان امور اقتصادی و دارایی و همچنین سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور باید دقت کنند در تخصیص منابع مالیاتی به مناطق مختلف، عدالت رعایت شود. این عدالت برای مناطق محروم که هنوز به سطح مناسبی از توسعه نرسیدهاند، به ویژه برای استانهای کمبرخورداری مانند سیستانوبلوچستان، گلستان و ایلام ضروری است، به همین دلیل، بخشهایی از درآمد مالیاتی کل کشور میتواند به این مناطق اختصاص یابد تا برخی از مشکلاتی که ناشی از کمبود زیرساختهای آموزشی، رفاهی و درمانی است، برطرف شود.»
سنگدوینی در پایان با تأکید بر ضرورت حمایت دستگاههای نظارتی و سازمانهای توزیعکننده امکانات گفت: «این طرح در کنار سایر اقدامات حمایتی، اگر به درستی پیادهسازی و نظارت شود، به توزیع عادلانه منابع در سطح کشور کمک میکند و موجب میشود مناطقی که از توسعه عقب ماندهاند نیز از امکانات بیشتری بهرهمند شوند. این گام میتواند به بهبود شرایط زندگی مردم در این مناطق کمک کند و به نوعی باعث رفع شکافهای موجود میان مناطق برخوردار و کمبرخوردار شود.»