جوان آنلاین: کانال تلگرامی «حقوق برای همه» نوشت: گاهی پیش میآید، پس از معامله یک ملک طرفین پشیمان میشوند و با یکدیگر توافق میکنند، معامله را برهم بزنند و قرارداد خود را منحل کنند و برای این کار از پاره کردن قرارداد استفاده میکنند درحالیکه اگر طرف مقابل قصد بر هم زدن قرارداد را نداشته باشد این کار بیهوده است و باعث از بین رفتن قرارداد و توافق نمیشود. با توجه به اینکه در بیشتر قراردادهایی که تنظیم و امضا میشوند بندی وجود دارد که تمامی خیارات قانونی با توافق طرفین سلب و ساقط میشود، پس اگر شما جلوی طرف مقابل قراردادتان را پاره هم کنید آن قرارداد اعتبار خود را از دست نمیدهد زیرا اعتبار قرارداد به سالم ماندن برگه قرارداد نیست.
چطور میتوان قرارداد را منحل کرد و برهم زد؟
برای این کار باید طرفینی که با یکدیگر قرارداد را منعقد کرده و بستهاند یک صورتجلسه آماده و تهیه کنند که به آن اقاله گفته میشود و در متن آن طرفین اقرار کنند با توافق همدیگر قراردادی را که در تاریخ مشخصشده و شماره مشخصشده منعقد کردهاند اقاله میکنند.
اقاله چیست؟
اقاله یکی از راههای برهم زدن قرارداد و به معنای توافق دو طرف عقد بر برهم زدن قرارداد است. بنابراین حتماً در اقاله در رابطه با نحوه بازگرداندن ثمن معامله که فروشنده باید به خریدار پس دهد و نحوه بازگرداندن و تحویل ملک به فروشنده تعیین تکلیف شود. تا هیچگونه دردسری برای فروشنده و خریدار به وجود نیاید.