جوان آنلاین: متخصصان مؤسسه فرانسیس کریک (افسیآی) هشدار دادهاند که استعمال سیگار الکترونیکی در ۱۰ سال آینده «موج جدیدی از ابتلا به سرطان را به پا میکند». در بیانیهای که سهشنبه منتشر شد، محمد مویزو، رئیسجمهور مالدیو، به دولت خود دستور داد تا گامهای مشخصی برای ممنوعیت مصرف سیگارهای الکترونیکی بردارند.
به گزارش فارس، پیش از آن در ابتدای ژوئن (تیرماه) سال جاری نیز استرالیا عرضه، تولید، واردات، مالکیت تجاری یا فروش سیگارهای الکترونیکی در هر مکانی غیر از داروخانهها را ممنوع کرد. این ممنوعیت حتی در مورد سیگارهای الکترونیکی فاقد نیکوتین نیز اعمال میشود.
آمارهای سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که با وجود هشدار پزشکان درباره مضرات سیگارهای الکترونیکی، تنها ۳۴ کشور فروش این سیگارها را ممنوع کردهاند.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، سیگارهای الکترونیکی بسیار اعتیادآور و برای سلامت مضر هستند. این سازمان از کشورها خواسته است برای محافظت از کودکان و افراد غیرسیگاری، اقدام فوری برای کنترل سیگارهای الکترونیکی انجام دهند.
محسن نهاوندی، کارشناس پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، میگوید که «بیشتر مصرفکنندگان از میزان اعتیاد و ضررهای این محصول بیاطلاع هستند»، اما آموزش و اطلاعرسانی درست به خانوادهها و جوانان تا حدود زیادی میتواند اشتیاق به جایگزینکردن این سیگارها با سیگارهای معمولی را در جامعه امروزیمان کاهش دهد. اما روانپزشک مرکز ملی مطالعات اعتیاد علیرضا نوروزی میگوید که بعضاً جوانان و خانوادهها با علم به خطرناک بودن این سیگارها آن را مصرف میکنند، چراکه «امروزه صنایع تولیدکننده تنباکو به روشهای گوناگون سیگار الکترونیکی را به بازار معرفی میکنند» و آن را کمخطرتر از سیگار معمولی جلوه میدهند، دیگر آموزش جواب نمیدهد، باید جلوی مافیا این سیگارها را گرفت و از اساس آن را ریشهکن کرد.
مصطفی قانعی، فوقتخصص بیماریهای ریه و رئیس انجمن متخصصین ریه ایران، میگوید که متأسفانه بازار فروش دخانیات بهخصوص سیگار الکترونیک تبدیل به یک اقتصاد بزرگشده و هیچ سازمانی نظارهگر آن نیست. لازم است دولتها برای این مسئله برنامه داشته باشند و جلوی مافیا دخانیات و گسترش بازار سیگار الکترونیک را بگیرند، چراکه اگر امروز مصرف سیگار الکترونیک را در کشور جدی نگیریم مجبوریم در آیندهای نزدیک با قوانین جدیتری وارد عمل شویم.