جوان آنلاین: وزرای «امور اقتصادی و دارایی» و «راهوشهرسازی» به صورت جداگانه با دستیار ارشد رئیسجمهور روسیه و نماینده ویژه وی، درباره تکمیل کریدورهای حملونقل و راهآهن شمال- جنوب مذاکره و گفتگو کردند.
«ایگور لویتین» دستیار ارشد رئیسجمهور روسیه و نماینده ویژه وی، در دهمین سفر خود به ایران در دیداری با «فرزانه صادق» وزیر راه و شهرسازی ایران، درباره تکمیل کریدورهای حملونقل و راهآهن شمال- جنوب گفتگو کرد. این دیدار بخشی از تلاشهای دو کشور برای تقویت همکاریهای زیرساختی و توسعه مسیرهای حملونقل بینالمللی است که نقش کلیدی در بهبود ارتباطات اقتصادی و تجاری منطقهای ایفا میکند. طبق اعلام وزارت راهوشهرسازی، لویتین که پیش از این هشت سال وزیر راه روسیه بوده است، از اهمیت لجستیک حملونقل ریلی سخن گفت. وزیر راه و شهرسازی ایران نیز در این دیدار بر ضرورت استفاده حداکثری تجاری از ظرفیتهای ریلی موجود تأکید کرد.
همچنین از وزارت اقتصاد، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد نیز در دیدار با این مقام روسی بر اجراییشدن هر چه سریعتر پروژه کریدور شمال به جنوب به عنوان یک مسیر ترانزیتی مناسب برای تقویت همکاریهای میان جمهوری اسلامی ایران، روسیه، هند و کشورهای حاشیه خلیجفارس تأکید کرد و گفت: انتظار داریم روسیه از پروژه بزرگ کریدور شمال - جنوب به صورت جدی حمایت کند.
وی تأکید کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران از سرمایهگذاری سایر کشورها در این مسیر حمایت میکند و آمادگی دارد با ارائه مشوقهای خاص سرمایهگذاری، مشارکت سایر کشورها در این پروژه را تسهیل کند. امیدواریم شاهد گسترش سرمایهگذاریهای روسیه در ایران و به خصوص در نفت و پروژههای زیرساخت لجستیکی و ترانزیتی باشیم.
روسیه برای راهآهن رشت- آستارا بودجه اختصاص میدهد
طبق اعلام وزارت اقتصاد، دستیار ارشد رئیسجمهور روسیه نیز از اختصاص بودجهای برای اجرای پروژه رشت به آستارا از سوی رئیسجمهور این کشور خبر داد و گفت: حجم باری که از محل این پروژه قابل انتقال است، بالغ بر ۱۵میلیون تن است که تا ۳۰ و ۵۰میلیون تن نیز قابلیت بهرهبرداری دارد. وی از دستور ویژه رئیسجمهور کنفدراسیون روسیه برای اجرای هر چه سریعتر پروژه کریدور شمال- جنوب خبر داد و گفت: مطابق دستور، اجرای این پروژه شروع شده و بانک «وتب» روسیه در حال اجرای آن است. لویتین اظهار داشت: در حال حاضر بخش اول پروژه کریدور شمال- جنوب و در واقع بخش فنی آن به پایان رسیده است و ما نیازمند هماهنگی با وزارت اقتصاد بابت ورود به بخش اجرا هستیم.
کریدور شمال- جنوب که بر اساس امضای توافقنامه ۱۲سپتامبر سال۲۰۰۰ (۲۲شهریور۱۳۷۹) بین دولتهای ایران، روسیه و هند شکل گرفته است، اکنون بین ۱۳کشور جمهوریآذربایجان، بلاروس، بلغارستان، ارمنستان، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، عمان، روسیه، تاجیکستان، ترکیه و اوکراین به تصویب رسیده است که اروپایشمالی و غربی، فدراسیون روسیه، قفقاز، خلیج فارس (مسیر غربی)، آسیای مرکزی، خلیجفارس (مسیر شرقی) و دریای خزر، ایران، خلیجفارس (مسیر مرکزی) را به یکدیگر متصل میکند.