کد خبر: 1246943
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۰
۵ راهکار برای تبدیل شدن به یک آدم بهتر‌
ما اغلب افراد خوب را کسانی می‌دانیم که حاضرند برای دیگران فداکاری کنند. در ذهن بسیاری، این چیزی است که یک فرد را «خوب» می‌کند. با این حال، به دلیل ارتباط بین نوعدوستی و رفاه عاطفی، کار‌های خوب نیز می‌توانند ما را از نظر روحی به افراد بهتری تبدیل کنند
نیره محمودی

جوان آنلاین: بسیاری از ما گاهی از خود می‌پرسیم آیا واقعاً زمانی که سن‌مان بیشتر شد، می‌توانیم به فرد بهتری تبدیل شویم؟ پاسخ کاملاً مثبت است. همیشه راه‌هایی برای بهبود وجود دارد. با این حال، پاسخ به این سؤال، سؤالات بیشتری را در پی دارد: مثلاً اینکه چگونه می‌توانید خود را ارتقا دهید تا فرد بهتری باشید؟ ساده‌ترین رویکرد چیست؟ مهم‌ترین جنبه‌ها برای بهبود چه چیز‌هایی هستند؟ شاید بهتر باشد راهکار‌هایی را در دستور کار قرار دهیم که در عین در نظر گرفتن رفاه خودمان، منافع دیگران را نیز تأمین کند. اینجا برخی از مهم‌ترین راه‌ها برای تبدیل شدن به یک انسان بهتر را برشمرده‌ایم.  

۱) خشم را رها کنید:

همه ما خشم را در زندگی خود تجربه می‌کنیم، اما خشم کنترل نشده می‌تواند مشکلاتی را در روابط و حتی سلامتی ما ایجاد کند. خشم می‌تواند منجر به استرس بیشتر و مشکلات اضافی شود، زندگی را پیچیده کند و ما را از بهترین شدن باز دارد، به همین دلیل است که یادگیری مدیریت خشم و در نهایت رها کردن خشم برای تبدیل شدن به یک فرد بهتر بسیار مهم است. کنار گذاشتن خشم همیشه آسان نیست، اما اولین قدم در واقع یادگیری در مورد شناخت خشم و دانستن این است که وقتی در زندگی خود احساس خشم و عصبانیت می‌کنید چه کاری انجام دهید. ابتدا باید سعی کنید متوجه شوید که ناراحت هستید یا نه و بعد تصمیم بگیرید این احساس را مدیریت کنید، نه اینکه آن را انکار یا برای مقابله با آن به دیگران حمله کنید. سعی کنید بر زمانی که خشمگین هستید و چرایی آن تمرکز کنید و دریابید که بین احساس عصبانیت و عمل کردن بر اساس آن عصبانیت تفاوت وجود دارد. سپس گزینه‌های خود را بررسی کنید. همچنین می‌توانید روی محرک‌های خشم تمرکز و آن‌ها را تا حد امکان حذف کنید. برای مثال، اگر زمانی که باید عجله کنید ناامید و عصبانی می‌شوید، روی ایجاد فضا و زمان بیشتر در برنامه خود کار و سعی کنید این محرک را از بین ببرید. یا اگر شخص خاصی شما را عصبانی می‌کند، سعی کنید نقش او را در زندگی خود محدود کنید. همچنین یاد بگیرید کینه و خشم را هر روز کنار بگذارید. اجازه ندهید کسی که به شما ظلم کرده است نقش مهمی در زندگی شما داشته باشد. اگر تلاش کنید تا حد امکان در لحظه حال بمانید، این کار آسان‌تر می‌شود.  

۲) به دیگران کمک کنید:

ما اغلب افراد خوب را کسانی می‌دانیم که حاضرند برای دیگران فداکاری کنند. در ذهن بسیاری، این چیزی است که یک فرد را «خوب» می‌کند. با این حال، به دلیل ارتباط بین نوعدوستی و رفاه عاطفی، کار‌های خوب نیز می‌توانند ما را از نظر روحی به افراد بهتری تبدیل کنند. طبق تحقیقات، بخشیدن بهتر از گرفتن است، بنابراین در حالی که ممکن است برای کمک به دیگران گاهی احساس استرس کنید یا مشغله زیادی داشته باشید، تمرکز بر نیاز‌های دیگران واقعاً می‌تواند به شما نیز کمک کند. در واقع نوعدوستی پاداش خودش است و می‌تواند به شما در کاهش استرس کمک کند. یک مطالعه روی بیماران مبتلا به ام‌اس نشان داد افرادی که از سایر بیماران ام اس حمایت همتایانه دارند، نسبت به همتایان تحت حمایت خود بهبود‌هایی داشتند، از جمله بهبود بارزتر اعتماد به نفس، خودآگاهی، عزت نفس و عملکرد روزانه. افرادی که حمایت کردند عموماً دریافتند زندگی آن‌ها به طرز چشمگیری به سمت بهتر شدن حرکت کرده است، بنابراین کمک به دیگران علاوه بر اینکه دنیا را به مکانی بهتر تبدیل می‌کند، می‌تواند شما را به فردی شادتر و دلسوزتر تبدیل کند.  

۳) از نقاط قوت خود استفاده کنید:

از دست دادن زمان هنگام انجام کار یا فعالیت جذاب، یا چیزی که روانشناسان از آن به عنوان «جریان» یاد می‌کنند، برای بیشتر ما یک حالت آشناست. جریان زمانی اتفاق می‌افتد که شما عمیقاً درگیر یک سرگرمی، یادگیری یک مهارت یا موضوع جدید می‌شوید. این وضعیت در واقع ترکیبی از چالش و سهولت در فعالیت‌هاست. وقتی بیش از حد دچار چالش می‌شویم، احساس استرس می‌کنیم. وقتی همه چیز خیلی آسان است، ممکن است خسته شویم. در هر صورت، یافتن نقطه دلپذیر بین این دو حالت، ما را به وضعیتی مناسب رهنمود می‌کند. وضعیت جریان، نشانگر خوبی است برای اینکه آیا یک فعالیت برای شما مناسب است یا خیر. وقتی در حالت جریان هستید، تلاش خواهید کرد از نقاط قوت خود استفاده کنید و این برای سلامت عاطفی و شادی شما عالی است. وقتی یاد بگیرید بهترین نقاط قوت شما چیست و دریابید که چگونه از آن‌ها به نفع دیگران استفاده کنید، در راه تبدیل شدن به فرد بهتر و همچنین شادتر هستید.  

۴) تلاش کنید آدم بهتری باشید:

روابط ما می‌تواند پناهگاهی برای استرس ایجاد و به ما کمک کند تا در عین حال افراد بهتری شویم. در عین حال این روابط اگر با درگیری همراه باشد می‌تواند منبع مهم استرس هم باشد. زیبایی این کار این است همان طور که برای تبدیل شدن به یک دوست، شریک و عضوی مؤثر در خانواده تلاش می‌کنید، این کار می‌تواند راهی برای تبدیل شدن به یک فرد بهتر هم باشد. برای بهبود روابط خود مهارت‌های حل تعارض را بیاموزید. این مهارت‌ها شامل شنونده خوب بودن، درک طرف مقابل هنگام درگیری و تکنیک‌های کنترل خشم است. این چیز‌ها می‌توانند به ما کمک کنند تا نسخه‌های بهتری از خودمان باشیم. این روش‌ها همچنین می‌توانند استرسی را که در روابط تجربه می‌کنیم به حداقل برسانند و این روابط را قوی‌تر کنند. روابط نزدیک معمولاً فرصت‌های زیادی را برای تمرین این مهارت‌ها فراهم می‌کند، در عین حال می‌توانید روی بهبود این روابط هم کار کنید، بنابراین شاید حتی بتوانید از فرصت‌ها قدردانی و کمتر احساس ناراحتی کنید.  

۵) مراقب خود باشید:

ممکن است همیشه بر شرایطی که با آن روبه‌رو هستید کنترل نداشته باشید، اما می‌توانید کنترل کنید که چگونه مراقب خود باشید تا بر سطح استرس خود تأثیر گذاشته و قادر شوید زمانی که با چالش‌های سختی مواجه می‌شوید، به جای اینکه دچار مشکل شوید، از آن چالش بهره بگیرید و حتی رشد کنید. هنگام مواجهه با عوامل استرس‌زای اجتناب ناپذیر، خودمراقبتی برای ایجاد انعطاف پذیری حیاتی است. زمانی که خسته هستید، معمولاً بد غذا می‌خورید یا احتمالاً نسبت به استرسی که دارید، حساس‌تر می‌شوید. برعکس، وقتی به خوبی از خود مراقبت کنید (هم از سلامت جسمی و هم سلامت روانی)، می‌توانید بیشتر با هر آنچه پیش می‌آید درگیر باشید، از منابعی که در زندگی خود دارید استفاده کنید و به کمک چالش‌هایی که با آن روبه‌رو هستید رشد کنید. مراقبت مناسب از بدن، روح و ذهن می‌تواند شما را در حالت بهینه برای مدیریت استرس نگه دارد. این به شما انعطاف‌پذیری بیشتری می‌دهد تا آن چالش‌هایی را که همه ما در زندگی با آن‌ها مواجه هستیم و همچنین چالش‌هایی را که ممکن است مختص شما باشد، مدیریت کنید.

برچسب ها: سبک زندگی ، اخلاق ، رفتار
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار