جوان آنلاین: رئیس پلیس راهور فراجا در پاسخ به پرسش «جوان» درباره نحوه تعامل پلیس و دولت برای کاهش سوانح رانندگی گفت: حوزه راه و خودرو نقش مهمی در افزایش و کاهش سوانح رانندگی دارند و دولت گذشته خوشبختانه گامهای خوبی در این راه برداشت و پلیس از دولت جدید انتظار دارد برای حفظ جان مردم در تصادفات رانندگی پای کار بیاید و ایمنی تردد، ایمنسازی خودروها و ارتقای فرهنگ رانندگی را در اولویت قرار دهد.
سردار تیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا صبح دیروز در جلسه هماهنگی اجرای طرحهای ویژه ترافیکی سال ۱۴۰۳ پیرامون هماهنگی اقدامات طرح ترافیکی اربعین حسینی (ع) امسال گفت: سال گذشته مأموریت خوبی را پشت سر گذاشتیم و در کمال نظم و امنیت مراسم اربعین برگزار شد و امسال بیش از ۸۰ هزار نفر از دستگاههای مختلف و ۱۲ هزار نیروی پلیس برای برقراری نظم و روان کردن ترافیک در آمادهباش خواهند بود. این نیروها به صورت شبانهروزی در تمامی محورها مستقر و فعال خواهند بود.
استفاده از خودروی شخصی
سردار سید تیمور حسینی با درخواست از زائران اربعین حسینی برای استفاده از خودروهای شخصی برای تردد به مرزها ادامه داد: سال قبل ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برای شرکت در پیادهروی مراسم اربعین از مرزهای ایران عبور کردند و امسال شاهد هستیم که این رقم رو به افزایش است. احتمال میدهیم رشدی ۱۰تا۱۵ درصدی خواهیم داشت و بیش از ۴ میلیون زائر ایرانی در پیادهروی اربعین شرکت خواهند کرد. از آنجایی که ناوگان عمومی ما توانایی جابهجایی این حجم از زائران را ندارد، به مردم توصیه میکنم برای تردد به مرزها از وسایل نقلیه شخصی استفاده کنند. خوشبختانه مثل سالهای گذشته در پایانههای مرزی پارکینگ هم برای خودروهای شخصی در نظر گرفته شدهاست.
کاپوتاژ ممنوع
فرمانده راهور فراجا درباره مجوز خودروهای شخصی از مرز به سمت عراق گفت: هر ساله با نزدیک شدن به ایام پیادهروی اربعین تعداد زیادی در خواست مجوز برای عبور از مرز با خودروهای شخصی خود میکنند که این مجوز به دلایلی صادر نمیشود. عملاً با توجه به وضعیت ترافیکی و راههای کشور عراق و مشکلات دیگر، ورود خودروهای شخصی به کشور عراق غیرممکن است. به زائران عزیز توصیه میکنیم دنبال کاپوتاژ نباشند، چون این امکان در حال حاضر وجود ندارد.
اتوبوسهای پاکستانی
رئیس پلیس راهور فراجا درباره عبور خودروهای پاکستانی هم از داخل ایران به سوی مرزهای عراق گفت: اتوبوسهای زائران پاکستانی هر سال در ایام اربعین حسینی از مرزهای شرقی وارد ایران میشوند و به سمت عراق حرکت میکنند. امسال هم برای این خودروها مجوز تردد صادر میشود، چون ناوگان عمومی در داخل کشور قادر به ارائه خدمت به همه زائران نیست. البته ما برای عبور اتوبوسهای پاکستانی برنامه داریم و قرار است در همان ابتدای ورود به مرز رانندگان نسبت به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توجیه شوند. مأموران پلیس پس از تجمیع این خودروها مثلاً هر ۱۰ دستگاه را تا خروج از مرز ایران اسکورت میکنند تا از حادثههای احتمالی جلوگیری شود.
سردار حسینی گفت: پیشبینی میشود پیک رفت زائران اربعین در روزهای ۲۵، ۲۶ و ۲۷ مرداد باشد و در روزهای ۴ و ۵ شهریور هم شاهد پیک بازگشت زائران باشیم.
وی با بیان اینکه همه تلاش ما این است که سلامت زائران در سفرهای اربعین حسینی را تأمین کنیم، اظهار داشت: خط قرمز پلیس تخلفات حادثهساز است و برخورد با افرادی که از سرعت غیر مجاز عبور میکنند، در اولویت ما است. در این ایام سرعت متوسط و سرعت لحظهای کنترل میشود و با متخلفان برخورد خواهد شد.
تردد ایمن و وظیفه دولت
سردار سید تیمور حسینی در حاشیه این جلسه در پاسخ به پرسش جوان مبنی بر اینکه تعامل پلیس و دولت برای کاهش سوانح رانندگی با توجه به استقرار دولت جدید چگونه دنبال خواهد شد، گفت: دو حوزه خودرو و راه در وقوع تصادفات مرگبار نقش مهمی دارند. نقاط حادثه خیز راهها و ایمن نبودن خودروها دو موضوعی بود که پلیس چند سالی است برای رفع آن دست به دامن وزارت راه و وزارت صمت شده و پلیس از هیچ تلاشی فروگذار نکردهاست و خوشبختانه در دولت گذشته هم گامهای خوبی در این زمینه برداشتهشد. البته هنوز راه بسیاری برای ارتقای ایمنی خودروها و بر طرف کردن نقاط حادثهخیز ماندهاست و به همین دلیل انتظار ما از دولت برای کاهش جانباختگان تصادفات رانندگی این است که ایمنی تردد، ایمنسازی خودروها و ارتقای فرهنگ رانندگی را در اولویت قرار دهد. وزارت راه و وزرات صمت متولی راهها و خودروها هستند و انتظار جدی ما این است برای حفظ جان مردم پای کار بیایند.