کد خبر: 1238210
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
حزب محافظه‌کار انگلیس در انتخابات سراسری روز پنج‌شنبه، شکست سنگینی را تجربه کرد و ناچار شد پس از ۱۴سال، قدرت را به حزب کارگر واگذار کند. بر اساس نتایج آرای انتخابات پارلمان انگلیس، حزب کارگر ۴۱۲کرسی، حزب محافظه‌کار ۱۲۱کرسی، حزب لیبرال دموکرات ۷۱کرسی، حزب ملی اسکاتلند ۹ کرسی و بقیه احزاب هم ۳۵ کرسی را از آن خود کرده‌اند
مهرزاد اصغريان

جوان آنلاین: تداوم مشکلات اقتصادی و مسائل ناشی از سیاست‌های اروپایی محافظه‌کاران، سرانجام باعث شد در جریان انتخابات سراسری انگلیس، حزب محافظه‌کار که بیش از یک دهه در این کشور قدرت را در اختیار داشت، صندلی نخست‌وزیری را در اختیار نماینده حزب کارگر قرار دهد. 

حزب محافظه‌کار انگلیس در انتخابات سراسری روز پنج‌شنبه، شکست سنگینی را تجربه کرد و ناچار شد پس از ۱۴سال، قدرت را به حزب کارگر واگذار کند. بر اساس نتایج آرای انتخابات پارلمان انگلیس، حزب کارگر ۴۱۲کرسی، حزب محافظه‌کار ۱۲۱کرسی، حزب لیبرال دموکرات ۷۱کرسی، حزب ملی اسکاتلند ۹ کرسی و بقیه احزاب هم ۳۵ کرسی را از آن خود کرده‌اند. تصاحب این میزان کرسی از میان ۶۵۰ کرسی پارلمان که در مقایسه با سال ۲۰۱۹، دست‌کم بیش از دو برابر افزایش را نشان می‌دهد، اکثریت قاطعی را نصیب حزب کارگر کرد. همچنین حزب محافظه‌کار با از دست دادن ۲۴۰کرسی نسبت به انتخابات سال ۲۰۱۹، صاحب ۱۲۱ کرسی شد. به این ترتیب، «کی‌یر استارمر»، رهبر حزب کارگر دیروز پس از اینکه «چارلز سوم» پادشاه انگلیس او را مأمور تشکیل کابینه کرد، رسماً پنجاه‌وهشتمین نخست وزیر این کشور شد. استارمر در سخنرانی پیروزی خود از پایان هرج‌ومرج و آغاز فصل جدیدی از تغییرات در انگلیس خبر داد. نخست‌وزیر جدید این کشور پنج‌شنبه شب، در جمع هواداران حزب کارگر، به عنوان نخست‌وزیر آینده کشورش، پیروزی در انتخابات را جشن گرفت و نتیجه به‌دست آمده را یک پیروزی بزرگ برای مردم دانست و گفت: «گفتیم که هرج‌ومرج را تمام می‌کنیم و تمام خواهیم کرد. گفتیم که ورق را برمی‌گردانیم، و برگردانده‌ایم. از امروز فصل جدیدی آغاز شده است. کار تغییر را شروع می‌کنیم، مأموریت بازسازی ملی را بر عهده می‌گیریم و شروع به بازسازی کشورمان می‌کنیم.» استارمر گفت: «من به شما قول نمی‌دهم که کار آسانی در پیش داشته باشیم. ایجاد تغییر در کشور مانند زدن یک کلید نیست و کار زیادی باید انجام شود. باید صبور و مصمم بود و کار کرد. ما باید فوراً حرکت را آغاز کنیم.» ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس که پیش‌تر شکست را پذیرفته بود، در سخنرانی خود اعلام کرد که از سمتش به عنوان رهبر حزب محافظه‌کار استعفا می‌دهد، اما تا وقتی که رهبر حزب کارگر به عنوان نخست‌وزیر زمام امور انگلیس را به دست بگیرد، در رأس دولت باقی می‌ماند. سوناک همچنین اعلام کرد: «حزب کارگر در انتخابات پارلمانی روز پنج‌شنبه پیروز شده و من به کی‌یر استارمر تبریک گفتم.» وی تصریح کرد: «امروز قدرت به شیوه‌ای مسالمت‌آمیز و بر اساس نظم و قانون و همچنین با حسن‌نیت از سوی همه طرف‌ها واگذار می‌شود. در این میان آموزه‌ها و تأملات زیادی وجود دارد که باید از آن درس بگیریم. من مسئولیت شکست و از دست رفتن فرصت برای بسیاری از نامزد‌های سختکوش محافظه‌کار را می‌پذیرم... متأسفم.»

 چالش برگزیت و معضلات اقتصادی 
بی‌شک، خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) یکی از کلیدی‌ترین مسائلی است که گریبان بازندگان این انتخابات را گرفته است. مسئله دیگری که در ذهن رأی‌دهندگان برجسته است، همه‌گیری کووید۱۹ و شیوه مدیریت آن است که در کنار معضلات اقتصادی، از عوامل مؤثر در شکل‌گیری این نتیجه است. این نکته را هم نباید از نظر دور داشت که این کشور اروپایی بالاترین میزان مالیات پس از جنگ جهانی دوم را تجربه می‌کند به طوری که بدهی خالص تقریباً با تولید اقتصادی سالانه برابری می‌کند، سطح زندگی کاهش یافته و خدمات عمومی به ویژه خدمات بهداشت عمومی تحت تأثیر اعتصابات، در آستانه فروپاشی است. کی‌یر استارمر قصد دارد برخی برنامه‌های حزب کارگر را بازنگری کند و بر عدم افزایش مالیات برای طبقه کارگر تأکید کرده است. نخست‌وزیر آینده انگلیس در زمینه سیاست خارجی هم با چالش‌هایی مواجه است. پیروزی حزب کارگر نشان داد برخلاف فرانسه که حزب راست افراطی اجتماع ملی در انتخابات یک‌شنبه گذشته به دستاورد‌های تاریخی دست یافت، مردم انگلیس عموماً به دنبال یک حزب چپ میانه برای ایجاد تغییر هستند. علاوه بر این، استامر در شرایطی که از یک طرف، تمایل به راستگرایان افراطی در اروپا افزایش یافته است و این موضوع به خودی خود فراز و نشیب‌های قابل‌توجهی را پیش روی وی قرار می‌دهد، باید آماده باشد که اگر پس از انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا، دونالد ترامپ در ایالات متحده، قدرت بگیرد، با رئیس‌جمهور جمهوریخواه امریکا هم وارد تعامل شود. ضمن اینکه استارمر وعده داده است که در برنامه محافظه‌کاران مبنی بر فرستادن پناهجویان به رواندا که انتقاد‌های فراوانی را متوجه لندن کرده بود، تجدید‌نظر کند و چنین رویکردی را کنار می‌گذارد. البته مهاجرت موضوعی مهم در جامعه انگلیس و به تبع آن در انتخابات این کشور است و به نظر نمی‌رسد که او به راحتی بتواند این وعده را عملی کند. ضمن اینکه ورود ده‌ها هزار پناهجو از مسیر کانال مانش هم چالش کوچکی پیش روی استامر نخواهد بود. اگرچه نخست‌وزیر جدید می‌خواهد روابط کشورش را با اتحادیه اروپا بهبود بخشد، اما به نظر نمی‌رسد که حمایت همه‌جانبه لندن از کی‌یف در جنگ علیه روسیه تغییر کند، چرا که رویکرد رئیس حزب کارگر در بسیاری از مسائل خارجی، مشابه سیاست‌های ریشی سوناک است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار