جوان آنلاین: در روزهایی که مردم از لابهلای افشاگری اهالی فوتبال از بخشی از فساد و واقعیتهای این رشته آگاه میشوند، فدراسیون فوتبال با همان فرمان قبلی پیش میرود و در بیانیه جدیدش اخبار منتشر شده را پمپاژ رسانههای معاند میخواند، درحالیکه طی این مدت رسانههای داخلی نیز ابعاد گسترده پرونده فساد را منتشر کرده و اخبار آن را پوشش دادهاند.
چند ساعت از انتشار تکذیبیه فدراسیون نگذشته بود که یک عضو کمیته انضباطی در یک گفتگو بخشی از جزئیات پرونده فساد باشگاه مسرفسنجان را بیان کرد. افشاگریهای رضا جاودانی در شرایطی بازتاب گستردهای در رسانهها و جامعه داشته که پیش از این، خبر احضار و دستگیری خود او نیز منتشر شده بود.
پرونده فساد باشگاه مسرفسنجان از طریق مراجع قضایی در حال بررسی است و تاکنون نیز پای افراد مهمی به ماجرا باز شده است. سهیل مهدی رئیس پیشین سازمان لیگ، خداداد افشاریان رئیس پیشین کمیته داوران و فریبرز محمودزاده مسئول پیشین کمیته نقلوانتقالات سازمان لیگ و مسئول وقت مسابقات لیگ دسته اول از شناخته شدهترین مدیران فدراسیون هستند که به واسطه دست داشتن در این پرونده دستگیر شدهاند. طبق اخبار منتشر شده ابعاد پرونده فوق بسیار گسترده است و چند باشگاه مطرح و برخی افراد شناخته شده دیگر نیز در آن دخالت داشتهاند.
با این وجود فدراسیون فوتبال و کمیتههای انضباطی و اخلاقش برای مبرا کردن خود از هرگونه مسئولیت و احتمالاً اتهام به شکل مستمر اقدام به صدور تکذیبیه میکنند. در این اوضاع کمتر کسی انتظار داشت یکی از اعضای کمیته انضباطی، جزئیاتی از فعالیتهای غیرقانونی فوتبال را رسانهای کند. جاودانی با اشاره به سکههای توزیع شده، بحث روابط خارج از عرف را مطرح کرد: «تنها بحث دادن سکه مطرح نیست، یکسری روابط خارج از عرف وجود داشت که باید به آن رسیدگی شود. آنطور که من شنیدهام ۶ میلیارد تومان صرف یک جادوگر شده است. ۷۵۰ سکه به دستور سرمربی وقت مس رفسنجان بین افراد مختلف پخش شده است. در این پرونده به یک مجری معروف صداوسیما ماشین داده شده که همان ماشین اکنون گم شده است! پول میدادند تا فردی در یکی از شهرهای شمالی کشور روابط غیرشرعی برای آنها رقم بزند. سکهها لای پسته داده میشدند. از آن مدیر پرسیدند میدانستی سکه لای پستهها بوده و او این موضوع را تکذیب کرده است.»
دست داشتن سهیل مهدی، رئیس پیشین سازمان لیگ نیز در نوع خود جالب توجه است: «در بحث رسانه در شهرک بنفشه کرج یک خانه به یکی از اهالی رسانه به علاوه یک دستگاه خودرو داده شده است. به یکی از تهیهکنندههای برنامههای ورزشی ساعت ۶۰۰ میلیون تومانی دادند. به همان تهیهکننده یک واحد تجاری در میدان پالیزی هم اهدا شد که البته من خودم میدانستم، اما از حوزه کاری ما خارج بود و نمیشد کاری کرد. در قشم و کیش خانه و آپارتمان دادهاند. از سهیل مهدی شنیدم که گفته بود مشاور میخواستند، اما طبق ماده ۷۲ نباید ارکان فدراسیون سمتهایی اینچنینی بگیرند. ۷۰ میلیارد تومان در ساخت ورزشگاه رشوه دادهاند به یک مسئول سازمان لیگ که از طریق اقوام نزدیک چند داور به این داورها پول داده شده است. همچنین ۴۰۰ سکه در سه صرافی به دلار برای داوران تبدیل شده است.»
همانطور که انتظار میرفت، مدیران فدراسیون برای تکذیب اظهارات مطرح شده خیلی زود دست به کار شدند. به رغم اینکه همه میدانند کمتر کسی در فوتبال ما قوانین را رعایت میکند، اما رئیس کمیته انضباطی اظهارات جاودانی را خلاق مقررات خواند. ابوالفضل حسنزاده با تأکید بر اینکه حرمت و آبروی افراد باید حفظ شود، گفت: «حفظ حرمت و آبروی افراد مورد تأکید ما بوده و هست. از طرف دیگر با عنایت به اصل برائت و اینکه تنها رکن قانونی رسیدگی به جرائم اشخاص حقیقی و حقوقی مرجع قضایی صالحه است، با توجه به صحبتهای مطرح شده از سوی رضا جاودانی در مصاحبه با یک رسانه، این اظهارات صرفاً دیدگاه شخصی وی بوده و هیچگونه ارتباطی با جایگاه تشکیلاتی نامبرده نداشته، ندارد و نخواهد داشت. ارکان قضایی فدراسیون طبق قوانین و آییننامههای فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا از هرگونه مصاحبه و گفتگو ممنوع شدهاند. اگر هم اطلاعاتی وجود دارد باید در اختیار مراجع قضایی قرار گیرد و در این باره فدراسیون فوتبال هم کمافیالسابق همکاریهای کامل و تنگاتنگی با مراجع ذیربط خواهد داشت.»