جوان آنلاین: رئیس فدراسیون تکواندو در آستانه شروع بازیهای المپیک از عملکرد تیمهای ملی ابراز رضایت کرد. تکواندوی ایران در بازیهای ۲۰۲۴ چهار نماینده خواهد داشت. آرین سلیمی، مهران برخورداری، ناهید کیانی و مبینا نعمتزاده هوگوپوشانی هستند که در پاریس به امید کسب مدالهای خوشرنگ روی شیاپچانگ خواهند رفت.
انتظار میرود چهار جوان باانگیزه تیمملی در پاریس طلسم ناکامی تکواندوی کشورمان را در المپیک بشکنند و دوباره یکی از رشتههای مدالآور ایران در این رویداد مهم باشند. نشست خبری هادی ساعی روز یکشنبه برگزار شد و اصحاب رسانه سؤالاتشان را که همگی پیرامون المپیک بود رودررو از رئیس فدراسیون پرسیدند.
روحیه خوب
کمتر از یک ماه پیش بود که تیمملی مردان پس از هشت سال بر بام آسیا ایستاد و سرحالبودن تیم مجید افلاکی را به رخ حریفان کشید، این در حالی است که بانوانمان نیز دو مدال کسب کردند و در بخش پاراتکواندو نمایندگان ایران روی سکوی قهرمانی ایستادند. هادی ساعی در ابتدای نشست خبری به موفقیتهای اخیر اشاره کرد: «در قهرمانی آسیا در هر سه بخش موفقیتهای خوبی را کسب کردیم. در کیورگی (مبارزه) دوره قبل با سه فینالیست پنجم شده و طلا نگرفته بودیم. در این دوره با بازیکنان جوان سه طلا گرفتیم و پس از هشت سال قهرمان شدیم. این کار بزرگ به همت تلاش بازیکنان و کادرفنی رخ داد، آن هم در سال المپیک که همه قهرمانان آسیا و جهان حضور داشتند. در پاراتکواندو هم خوش درخشیدیم و هم آقایان و هم بانوان قهرمان آسیا شدند. همچنین بهترین مربیان و ورزشکاران از ایران بودند. این نتایج به همه ما قبل المپیک روحیه خوبی داد.»
نتایج آسیا ملاک نیست
رئیس فدراسیون بار دیگر بر تفاوتهای زیاد رقابتهای آسیایی و المپیک تأکید کرد و از همه خواست انتظاراتی معقول از تکواندو داشته باشند: «المپیک با قارهای و حتی مسابقات جهانی متفاوت است. نباید نتایج آسیا را ملاک ارزیابی المپیک قرار داد. در المپیک حتی اوزان هم متفاوت است و شرایط خاصی دارد. تلاشمان برای گرفتن مدال در المپیک است. برای موفقیت در المپیک چهار سال زمان نیاز است و ما دو سال است کار را تحویل گرفتهایم. در ابتدای راه کسب سهمیه چیزی نداشتیم، فقط یک نفر در رنکینگ داشتیم. با تلاش مضاعف سهمیههای لازم را به دست آوردیم. کار بسیار سختی بود. فشار زیادی روی فدراسیون بود ولی به آن چیزی که میخواستیم رسیدیم.»
نارضایتی از تیم بانوان
ساعی نتایج تیم بانوان در قهرمانی آسیا را ضعیف خواند: «از نتایج بانوان راضی نبودیم. دستمان در این بخش باز نیست و نمیتوانیم ورزشکاران را راحت جایگزین کنیم، البته ناهید کیانی و نعمتزاده در دو سال گذشته در همه مسابقات بودند تا برای کسب سهمیه امتیاز بگیرند، این اتفاق هم افتاد، منتها خستگی روی عملکردشان تأثیر داشت. تمام تلاشمان را برای ارتقای ناهید در رنکینگ انجام دادیم تا نفر دوم جهان شود. جایگاهش تثبیت شده است. برای نعمتزاده هم به اهدافمان رسیدیم. با مدال خستگی از تنمان درمیرود. سالهای گذشته نتایج خوب نبود و در حال تلاش هستیم دست پر از المپیک برگردیم.»
مشکلی نداریم
برخلاف دیگر رشتهها شرایط تکواندو برای حضور موفق در المپیک پاریس رضایتبخش است. رئیس فدراسیون تکواندو در پاسخ به سؤال «جوان» در خصوص اعتراض برخی رشتهها و نارضایتیشان از عدمتوجهات و رسیدگیها، بر وضعیت مطلوب این رشته رزمی پیش از بازیهای پاریس تأکید کرد: «خوشبختانه مشکلی نداریم و برای برطرفکردن مشکلاتمان منتظر کمکهای دیگران نیستیم. هر جا کمبودی باشد، خودمان آنها برطرف میکنیم. نمیگوییم کمبودی نیست، ولی کار را با توجه به شرایط کشور پیش میبریم. کمیتهملی المپیک و وزارت ورزش هم همراه ما هستند. خسرویوفا، رئیس کمیته همراه و پیگیر وضعیت تکواندو است و لطف زیادی به تکواندو دارد. بیشتر از این هم توقع حمایت نداریم و برخی موضوعات را بیان نمیکنیم و تلاش میکنیم با همان امکانات ادامه دهیم.»
ناهید را راحت بگذارید
انتظارات زیاد از ناهید کیانی و فشار زیاد رسانهها به این ملیپوش، نکته دیگری بود که ساعی به آن اشاره داشت: «رسانهها فشار را از روی ناهید بردارند و اجازه دهند کارش را انجام دهد. ما هم نگران هستیم. او در این مدت مسابقات زیادی داشت و تنها ورزشکارمان بود که از رنکینگ سیستم سهمیه گرفت؛ در دو جهانی و قهرمانی آسیا، بازیهای آسیایی، گرندپری و گرنداسلمها حضور داشته است، حیف بود که از رنکینگ سهمیه نگیرد. باخت او در آسیایی خوب بود و خوشحالم که او شکست خورد، چون در دوران افت خود بود و ورزشکار نمیتواند یک سال در اوج باشد. فراز و نشیبهایی را هم به خاطر تغییر اوزان داشت.»
هادی ساعی همچنین از اختصاص پاداش یکمیلیارد، ۶۰۰ میلیونو۴۰۰ میلیون تومانی به مدالآوران طلا، نقره و برنز تکواندو در المپیک خبر داد.