کد خبر: 1204182
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
در هیئت دولت تصویب شد
ز سیاست‌های کشور‌ها در نشان دادن عزم جدی برای افزایش تبادلات خارجی، جذب سرمایه‌گذاران خارجی و همچنین جذب گردشگران بیشتر، اتخاذ سیاست در‌های باز از طریق تسهیل روادید برای شهروندان و تجار سایر کشورهاست. یکی از شیوه‌های تسهیل روادید، موضوع لغو روادید یک‌طرفه با کشور‌های منتخب است که می‌تواند به تحقق اهداف مدنظر کمک شایانی داشته باشد
مصطفی شاه کرمی

جوان آنلاین: انتظار می‌رود لغو روادید ۳۳ کشور برای سفر به ایران دستاورد‌های مطلوبی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و گردشگری به همراه داشته باشد.
پس از اعلام خبر تصویب لغو روادید یک‌طرفه با ۳۳کشور، علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در توضیح این خبر و همچنین اهداف و دلایل لغو یک‌طرفه روادید با این کشور‌ها گفت: از سیاست‌های کشور‌ها در نشان دادن عزم جدی برای افزایش تبادلات خارجی، جذب سرمایه‌گذاران خارجی و همچنین جذب گردشگران بیشتر، اتخاذ سیاست در‌های باز از طریق تسهیل روادید برای شهروندان و تجار سایر کشورهاست. یکی از شیوه‌های تسهیل روادید، موضوع لغو روادید یک‌طرفه با کشور‌های منتخب است که می‌تواند به تحقق اهداف مدنظر کمک شایانی داشته باشد.
شالبافیان بیان کرد: انتظار می‌رود این اقدام بی‌سابقه دستاورد‌های مطلوبی در زمینه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و گردشگری به همراه داشته باشد. از آن جمله می‌توان به نشان دادن عزم جدی ایران برای تعامل با کشور‌های مختلف دنیا، نمایش قدرت فرهنگی و دیپلماسی فعال ایران برای پذیرش گردشگران مختلف دنیا، نمایش پیشرفت‌ها و واقعیت امروزی ایران و بهبود تصویر ذهنی شهروندان بین‌المللی از ایران و کمک به ارزآوری از طریق افزایش گردشگران ورودی اشاره داشت.
اواسط تیرماه سال جاری شالبافیان از طرح پیشنهادی این وزارتخانه به منظور لغو روادید با ۶۰کشور به دفتر ریاست‌جمهوری خبر داد. البته وی در ابتدای آبان‌ماه در گفتگو با برخی خبرگزاری‌ها اعلام کرد که لیست ۶۸کشور را برای لغو ویزای یک‌طرفه به وزارت امور خارجه پیشنهاد کرده است. به هر حال فعلاً هیئت دولت با لغو یکطرفه ویزای ۳۳ کشور موافقت کرده و این مسئله از جوانب متنوعی قابل بررسی است. واقعیت این است که تسهیل و لغو روادید مسافرتی بین کشور‌ها از ابتدایی‌ترین مراحل رشد گردشگری برای هر کشوری خصوصاً در زمینه همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌الملل محسوب می‌شود. در حقیقت کشور‌ها با اتخاذ این سیاست آمادگی لازم را در جهت افزایش تبادلات خارجی دارند و با اعمال سیاست در‌های باز از طریق لغو روادید، عزم خود را برای پذیرش گردشگران ورودی به کشورشان نشان می‌دهند.
این مسئله در مورد کشور ما هم صادق است و اگرچه ایران تنها با هفت کشور لغو روادید دوطرفه دارد، اما این رویکرد در بین کشور‌های منطقه تعداد بالاتری را نشان می‌دهد، به طور مثال ترکیه با ۸۲کشور لغو روادید یک‌طرفه و دوطرفه دارد، همین موضوع را امارات با ۱۳۰کشور انجام داده، قطر با ۹۴کشور، عمان با ۱۰۳کشور، قزاقستان ۷۲کشور و گرجستان با ۹۴ کشور لغو روادید انجام داده‌اند. بنابراین حرکت در این مسیر راه رفته و تجربه اندوخته شده بسیاری از کشور‌های جهان است که مسئولان کشور بایستی با به کار گرفتن تجربیات دیگر کشور‌ها حداکثر فایده و آورده را برای کشورمان برنامه‌ریزی کنند.
همچنین توجه به نکات و چالش‌های احتمالی که چنین اقداماتی می‌تواند برای کشور ایجاد کند بایستی با اعمال ملاحظات امنیتی، سیاسی و اقتصادی این مسئله مورد توجه و دقت قرار بگیرد؛ چالش‌هایی مانند امکان «رسوب شهروندی» (افرادی که به کشور دیگری رفته و بر نمی‌گردند و به صورت غیرقانونی مشغول کار و زندگی می‌شوند).
روشن است که مهیا کردن زیر ساخت‌های لازم و شرایط میزبانی از گردشگران خارجی در کشورمان باید قبل از عملیاتی کردن چنین تصمیماتی صورت بگیرد تا کاستی‌ها و کمبود‌های احتمالی باعث نقض غرض نشود. البته گنجاندن و اولویت دادن به کشور‌های همسایه و حوزه تمدنی ما که عمدتاً کشور‌های حاشیه خلیج فارس و کشور‌های آسیای میانه هستند در کنار کشور‌هایی که عضو سازمان‌های بین‌المللی همچون بریکس یا شانگ‌های هستند که از آن‌ها با تعبیر اقتصاد‌های نوظهور یاد می‌شود، در این لیست نشان‌دهنده هدف‌گذاری و چشم‌انداز مثبتی است که باید به آن اشاره کرد.
از مجموع کشور‌هایی که در این لیست قرار دارند، ۱۷کشور آسیایی، شش کشور آفریقایی، پنج کشور اروپایی و پنج کشور هم از منطقه امریکای لاتین هستند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار