با گذشت بیش از ۶۰ روز از آغاز طوفانالاقصی وتشدید جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین روند تحولات این جنگ به دلیل ایستادگی ومقاومت مردم در برابرعملیات سبعانه صهیونیستها وحامیان غربی اش سبب شده است که صهیونیستها وحامیانش نتوانند هیچ چشمانداز روشنی را برای آینده ترسیم وبا توجه به تشدید مشکلات داخلی، شکست در میدان عملیات زمینی و افزایش نفرت جهانی از صهیونیسم روز به روز در این باتلاق گرفتارتر شوند. در نقطه مقابل، اما روند عملیات طوفانالاقصی و گسترش مبارزات فلسطینیها به کرانه باختری و دیگر حوزهها، اکنون این جسارت را به مردم فلسطین داده که با حمایت قاطعانه دیگر گروههای مقاومت برای بهدست آوردن حق خود، یعنی تعیین سرنوشت سرزمین مادریشان در مقابل غاصبان مبارزه کنند. اگر چه حامیان رژیمصهیونیستی سعی دارند هرگونه ایده برای تحقق این حقخواهی را ناشدنی و غیرمعقول جلوه دهند وحتی نهادهای بینالمللی را در انجام بدیهیترین وظایف اولیه خود مسلوب الاختیار کنند.
متأثر از این روند رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در روز هشتم آذرماه در دیدار بسیجیان با ایشان با اشاره به عملیات طوفانالاقصی وآثار آن، بار دیگر بر راهبرد پیشین خودبرای حل مسئله فلسطین از طریق همهپرسی تأکید ویاد آورشدند: به توفیق الهی، مسئله فلسطین به سمت حل [شدن]دارد حرکت میکند. «حلّ مسئله فلسطین» یعنی چه؟ یعنی تشکیل حاکمیت فلسطینی در همه سرزمین [فلسطین]. ما طرحمان را مطرح کردهایم «طرح همهپرسی از فلسطینیها» البتّه آنهایی که اشغالگرند حقّی ندارند، امّا خود فلسطینیها، چه در سرزمین فلسطین، چه در کشورهای همسایه فلسطین داخل اردوگاهها، چه در جاهای دیگر، هر جا هستند ــ چندین میلیون فلسطینی هستند ــ اینها میتوانند نظر بدهند. [همهپرسی]یک منطق دنیاپسند و قابل قبول و متمدنانه برای اداره فلسطین است.»
در زمینه تحقق این راهبرد نظام به چند نکته میتوان اشاره کرد:
۱. اصل تعیین سرنوشت از جمله اساسیترین اصول شناخته شده در حقوق بینالملل است که در ماده ۲ منشور ملل متحد و اعلامیه مجمع عمومی ملل متحد درخصوص اصول حقوق بینالملل در زمینه روابط دوستانه و همکاری میان کشورها مورد توجه قرار گرفته است. این در حالی است که درواقع حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت در زمان اعلام موجودیت رژیمصهیونیستی در سرزمین اشغالی فلسطین و هم پس از آن بهطور مستمر در حال نقض شدن است. بهعبارت دیگر، حق تعیین سرنوشت بهعنوان یک حق بنیادین و غیرقابل انکار در نظام بینالمللی حقوقبشر و بهعنوان قاعده عامالشمول در حقوق بینالملل عمومی، در بسیاری از اسناد بینالمللی بهرسمیت شناخته شده است. با عنایت به ماهیت این حق بهعنوان قاعده عامالشمول، تمامی دولتها موظف به رعایت تعهدات ناشی از آن و فراهم آوردن زمینههای مساعد برای تحقق آن هستند.
۲. مطابق آماری که مرکز آمار فلسطین در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده است جمعیت فلسطینیان در سراسر جهان بیش از ۱۴ میلیون نفر است. مطابق این آمار تعداد فلسطینیان در کرانه باختری و قدس شرقی اشغالی سهمیلیون نفر، در نوار غزه بیش از دومیلیون نفر و در خارج از مرزهای سرزمینهای اشغالی حدود هفتمیلیون نفر است. حدود دومیلیون نفر نیز در سرزمینهای اشغالی تحتعنوان شهروندان رژیمصهیونیستی زندگی میکنند که اعراب اسرائیلی نامیده میشوند. ایده عادلانه برای تعیین سرنوشت فلسطینیان این است که مجموع فلسطینیان حاضر در مرزهای فلسطین و آوارگان فلسطینی درمورد شیوه مدیریت آینده سرزمین خود پای صندوقهای رأی بروند و تصمیمگیری کنند. تصمیمگیریای که اجازه به همه یا بخشی از صهیونیستها برای سکونت در سرزمینهای اشغالی یا عدم سکونتشان یا شرایط و چگونگی سکونت احتمالیشان را نیز شامل میشود.
۳. طرح جمهوری اسلامی مبنی بر همهپرسی از همه فلسطینیان برای تعیین دولت حاکم بر سرزمین فلسطین که با مشارکت تمامی فلسطینیان اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان و فرزندان پیشنهاد ودر اسناد سازمان ملل به ثبت رسیده است، شامل چهار مرحله اصلی است که به ترتیب عبارتاند از «اعمال حق بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین تاریخی خود»، «برگزاری یک همهپرسی ملی در میان مردمان فلسطین شامل پیروان همه ادیان که قبل از بیانیه بالفور در فلسطین ساکن بودهاند برای تعیین سرنوشت و تعیین نوع نظام سیاسی»، «تشکیل نظام سیاسی مورد نظر اکثریت مردم فلسطین» و در نهایت هم «تصمیمگیری درخصوص وضعیت ساکنان غیربومی فلسطین توسط نظام سیاسی منتخب اکثریت».
۴. نکتهای که در مورد این طرح جمهوری اسلامی ایران مطرح میشود، عدم پذیرش آن از سوی رژیم حاکم بر سرزمینهای اشغالی است که البته چاره آن نیز در مقاومت نهفته است، نکتهای که آثار آن این روزها در روند تحولات منطقه ومقاومت فلسطینیها ودر کنارآن پشتیبانی نیروهای مقاومت از مردم فلسطین وشکلگیری اوج نفرت جهانی از صهیونیستها آشکار شده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در همین دیدار به راه حل آن اشاره ویادآور شدند: حالا بعضیها میگویند «خب این [چیزی را]که شما مطرح میکنید رژیم صهیونیستی قبول نمیکند و زیر بار نمیرود»؛ خب بله، میدانیم زیر بار نمیرود، امّا زیر بار رفتن او در اختیار خودش نیست، دست خودش نیست؛ گاهی یک چیزی را یک دولتی، یک کشوری دوست ندارد، امّا به او تحمیل میشود، ناچار میشود. اگر این قضیه دنبال بشود ــ که انشاءالله دنبال هم خواهد شد ــ اگر همین هستههای مقاومت اراده خودشان را، عزم راسخ خودشان را، خواست خودشان را به طور جدّی دنبال کنند، این تحقّق پیدا خواهد کرد؛ در این تردیدی نیست. پس بنابراین، حل مسئله فلسطین هم یکی از خصوصیاتی است که این غرب آسیای جدید انشاءالله به خود خواهد دید.»