کد خبر: 1200368
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۱
اکنون اقبال خوبی نسبت به مصرف دارو‌های گیاهی در کشور‌ها به خصوص کشور‌های آسیایی از جمله ایران که طب مکمل را در پیش گرفته‌اند، ایجاد شده‌است؛ هر چند که دارو‌های گیاهی تقلبی در بازار سیاه وجود دارد و از طریق مردم دست به دست می‌شود
جوان آنلاین: عطاری‌ها نمی‌توانند تحت هیچ شرایطی دارو‌هایی را که به هر شکل فرآوری شده در اختیار مشتریان قرار دهند، همچنین مردم باید بدانند در صورت مصرف همزمان دارو‌های گیاهی با شیمیایی امکان تداخل دارویی وجود دارد. 
 
مریم اخگری، عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: اکنون اقبال خوبی نسبت به مصرف دارو‌های گیاهی در کشور‌ها به خصوص کشور‌های آسیایی از جمله ایران که طب مکمل را در پیش گرفته‌اند، ایجاد شده‌است؛ هر چند که دارو‌های گیاهی تقلبی در بازار سیاه وجود دارد و از طریق مردم دست به دست می‌شود. 
وی هشدار داد: در مصرف همزمان دارو‌های گیاهی و شیمیایی ممکن است تداخل پیش بیاید، زیرا در آن‌ها مواد مؤثره‌ای وجود دارد که می‌تواند با دارو‌های مصرفی شیمیایی تداخل داشته‌باشد. 
عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: این تداخل دارویی به‌خصوص در افراد مسن که دارای فشار خون و دیابت هستند، ممکن است موجب مسمومیت یا گاهی هم موجب مرگ شود. 
وی ادامه داد: آنچه در عطاری‌ها به عنوان داروی گیاهی عرضه می‌شود، خلاف قوانین تولید و توزیع دارو است؛ بنابراین عطاری‌ها نمی‌توانند تحت هیچ شرایطی دارو‌هایی را که به هر شکلی فرآوری شده در اختیار مشتریان خود قرار دهند. اخگری با اشاره به تعریف داروی تقلبی از سوی سازمان بهداشت جهانی گفت: اگر مشخصات دارو با برچسب نصب شده روی آن هماهنگی نداشته‌باشد، دارو تقلبی محسوب می‌شود، مثل اینکه در برچسب قید شده باشد که دارو گیاهی است، اما در آن مواد شیمیایی یافت شود. همچنین در دیگر تعریف سازمان بهداشت جهانی درباره دارو‌های تقلبی آمده‌است که دارو مورد نظر فاقد مواد مؤثره ذکر شده در برچسب است به عنوان مثال در برچسب یک دارو به صورت قرص از مواد مؤثره استامینوفن نام برده شده در حالی که حاوی این ماده نیست. 
عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: دارو‌ها در عطاری‌ها بر اساس این تعاریف تقلبی محسوب می‌شوند همچنین ۶ تا ۱۰ درصد دارو‌های موجود و توزیع شده در دنیا بر اساس این تعاریف نیز تقلبی هستند و البته در ایران این آمار بیشتر است. 
به گزارش ایرنا، وی درباره مکمل‌های توزیعی افزود: در بررسی برخی مکمل‌ها مانند دارو‌های کاهش وزن آمده است که این دارو‌ها حاوی آمفتامین هستند و به دارو‌های گیاهی اضافه شده‌است، البته در بررسی‌های ما حتی نشان می‌دهد در پودر‌های گیاهی مثل آویشن و جعفری نیز این ماده موجود است، اما داخل آن‌ها دارو‌های تهدیدکننده حیات نیز یافت می‌شود که می‌تواند کشنده باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار