کد خبر: 1161925
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۲
غربی‌ها که نتوانستند در اوکراین، روسیه را شکست دهند دنبال امتحان کردن مسیر‌های دیگری هستند تا شاید بتوانند موفقیتی را در برابر رقیب سنتی خود کسب کنند؛ چیزی که سرگئی لاوروف هم آن را تأیید کرد و گفت که غرب دنبال گشودن جبهه دوم علیه مسکو است که گویا آسیای مرکزی برای این هدف انتخاب شده است.

به گزارش «جوان»، درحالی که برخی بازیگران خارجی سعی دارند با ارائه پیشنهادات صلح به جنگ شانزده ماهه اوکراین پایان دهند، امریکا حاضر نیست این بحران خودساخته را تمام کند. پس از تصرف ۱۵ درصد از خاک اوکراین توسط روس‌ها و ناامیدی از موفقیت اوکراینی‌ها برای آزادسازی این مناطق، غربی‌ها به ابتکارات جدیدی روی آورده‌اند تا روس‌ها را در جبهه‌های متعدد درگیر کنند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شامگاه دو شنبه به‌صورت تلویحی کشور‌های اروپایی را مسئول شروع جنگ اوکراین توصیف کرد. لاوروف طی بازدید از پایگاه ۲۰۱ ارتش روسیه در سفر به تاجیکستان گفت: «روسیه در جنگی که اروپا آغاز کرد به دنبال رسیدن به اهداف خود است. غرب به دنبال گشودن جبهه دوم علیه روسیه از جمله در آسیای مرکزی است.» به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، لاوروف تأکید کرد: «قابل توجه است که غرب با ر‌ها کردن رژیم اوکراین و ادامه ارسال پیشرفته‌ترین سلاح‌ها برای آن، دائماً به دنبال حوزه‌های دیگری است که بتواند فدراسیون روسیه را عصبانی کند و جبهه دوم و سوم را باز کند. هدف تجزیه روسیه قبلاً توسط بسیاری از دانشمندان علوم سیاسی و سیاستمداران آشکارا اعلام شده است. آسیای مرکزی به همراه قفقاز یکی از این جبهه‌ها نامیده شده است، البته به طور غیر رسمی، اما همه آن را می‌دانند.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه درباره ارائه هواپیما‌های جنگی توسط کشور‌های غربی به کی‌یف اظهار داشت: «ما باید در نظر داشته باشیم که یکی از مدل‌های اصلاح‌شده جنگنده اف-۱۶ می‌تواند تسلیحات هسته‌ای را در خود جای دهد و بحران را تشدید می‌کند. اگر آن‌ها این را درک نمی‌کنند، پس به عنوان استراتژیست و برنامه‌ریز نظامی بی‌ارزش هستند.» طبق این گزارش، لاوروف توضیح داد: «مفهوم سیاست خارجی ما می‌گوید که اروپا راه جنگ با ما را انتخاب کرده است. ما البته اهمیتی نمی‌دهیم که با آن‌ها در کنار هم زندگی کنیم، اما اگر این یک جنگ است، پس باید به اهداف خود برسیم.» وی ضمن اشاره به دستورکار ضد روسیه کشور‌های غربی، افزود: «شما از برنامه‌هایی که غرب نه تنها در حال ایجاد آن است بلکه آشکارا در رابطه با کشور ما اعلام می‌کند، مطلع هستید. ما هیچ شکی نداریم که این نقشه‌ها محقق نمی‌شود.»
اظهارات لاوروف درحالی است که امریکا و برخی کشور‌های اروپایی از همان ابتدای جنگ اوکراین دنبال گشودن جبهه‌های جدید برای ضربه زدن به روسیه بودند و آسیای مرکزی به دلیل نزدیکی به مرز‌های این کشور یکی از گزینه‌های روی میز بود و برخی منابع هم در آن زمان گزارش دادند که تحرکات مقامات واشنگتن در آسیای مرکزی افزایش یافته است. باتوجه به همجواری آسیای مرکزی با افغانستان، مقامات کاخ سفید تلاش می‌کنند ناامنی‌های این کشور را به جمهوری‌های شوروی سابق که مستعد بی‌ثباتی و ناامنی‌ها هستند، انتقال داده و روسیه را در مرز‌های جنوبی خود درگیر کند. درگیر شدن روسیه در چندین جبهه سبب می‌شود بخشی از توان نظامی این کشور در اوکراین برای مهار بحران‌ها در آسیای مرکزی صرف شود و این فرصت خوبی برای واشنگتن و متحدانش است تا بتوانند رقیب خود را تضعیف کنند. روی آوردن غرب برای گشودن جبهه دوم، به خاطر شکست‌هایی است که در اوکراین متحمل شده‌اند. جیمز ریکاردز، مشاور سابق «سیا» هم دیروز در مقاله‌ای به این مسئله اشاره کرد که غرب قافیه بازی را در برابر مسکو باخته است و امیدی به پیروزی ندارد.
مقامات کرملین بار‌ها نسبت به جنگ‌افروزی امریکا و اروپایی‌ها در اوکراین هشدار داده‌اند که ارسال تسلیحات پیشرفته به ویژه جنگنده‌های اف-۱۶ می‌تواند خطر درگیری بین مسکو و ناتو را افزایش دهد. اما غربی‌ها مصمم هستند که این نوع تسلیحات را در اختیار کی‌یف قرار دهند تا به خیال خود بتوانند موازنه میدانی را به نفع خود تغییر دهند. روس‌ها گفته‌اند که این تسلیحات جزو اهداف مشروع این کشور خواهد بود و قبل از عملیاتی شدن نابود خواهند شد و حتی ارسال جنگنده‌ها را مقدمه شروع جنگ بین مسکو و ناتو اعلام کرده‌اند. امریکا سعی دارد با تجهیز اوکراین به انواع سلاح‌ها، روسیه را شکست دهد، اما مقامات مسکو گفته‌اند تلاش برای شکست این کشور عاقبت خوشی نخواهد داشت و آن‌ها برای دفاع از تمامیت ارضی خود مجبور هستند به سلاح هسته‌ای متوسل شوند.
هرچند تحرکات غرب به سمت درگیری احتمالی با مسکو پیش می‌رود، اما تشدید تنش‌ها به ضرر کشور‌های اروپایی تمام خواهد شد و خود غربی‌ها هم به این مسئله معترف هستند. بن هاجز، فرمانده سابق واحد اروپای ارتش امریکا روز دو شنبه در مصاحبه به واشنگتن پست گفت: «تن‌ها معیار مهم برای بازدارندگی سریع این است که ما سریع‌تر از روس‌ها بتوانیم به یک موضع تعیین‌کننده برسیم و ما همچنان نمی‌توانیم چنین کاری کنیم.» روس‌ها پیش‌تر گفته بودند توان این را دارند که در مدت کوتاهی تمام اروپا را نابود کنند و حتی حمله اتمی به لندن را هم شبیه‌سازی کردند تا نشان دهند که اگر ماجراجویی‌ها در اوکراین ادامه داشته باشد، تاوان سنگینی را خواهند پرداخت.
خرسون زیر آب رفت
با تشدید درگیری‌ها بین نیرو‌های روسی و اوکراینی، برخی مناطق حساس و کلیدی هم از این حملات در امان نماندند و روز سه شنبه سد «کاخوفکا» در منطقه خرسون مربوط به دوران شوروی در بخش تحت کنترل روسیه در جنوب اوکراین منفجر شد که باعث جاری شدن سیل در این منطقه جنگی شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، هر دو طرف یکدیگر را مقصر خسارت به این سد می‌دانند. در اثر این انفجار نیروگاه برق‌آبی «کاخوفکا» به کلی از کار افتاده است. این سد با ۳۰متر ارتفاع و ۲/۳ کیلومتر طول در سال ۱۹۵۶ بر روی رودخانه دنیپرو به عنوان بخشی از نیروگاه برق‌آبی «کاخوفکا» ساخته شد. این سد دارای یک مخزن به اندازه ۱۸ کیلومتر مکعب است که همچنین آب شبه‌جزیره کریمه و نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را تأمین می‌کند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هم پس از این انفجار، دستور نشست فوق‌العاده امنیتی را صادر کرد تا ابعاد این موضوع را بررسی کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار