وی با بیان این که کالای استراتژیک برنج به عنوان یکی از مهمترین کالاهای اساسی و مصرفی مردم و آخرین کالای اصلی و ارزبر در کشور است که تاکنون ثبت سفارشات آن به دلیل پیچیدگیهای خاص و متفاوت با سایر کالاها، به صورت دستی و محاسبهای اولیه انجام میشده است، گفت: سیستمی شدن به معنای بررسی خودکار فرمتهای ثبت سفارش شرکتها بر اساس مبانی تعریف شده (اعم از بررسی اصالت مدارک و سقف قیمتی و سایر موارد مؤثر) و تأیید یا رد خودکار و حذف فرایند چالشی بررسی دستی و احتمال نسبی خطای انسانی است، که به زودی در محصول برنج اجرایی میشود.
جاهدی به پیگیری مستمر و برگزاری نشستهای هماهنگی و فنی بین نهادها با حضور مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت (سامانه جامع تجارت)، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) و وزارت جهاد کشاورزی در سوم خرداد اشاره کرد و گفت: مقرر شد با همکاری بیندستگاهی، سیستمی شدن ثبت سفارشات برنج از اواخر خرداد ماه سال جاری اجرایی شود.
وی با بیان این که سیستمی شدن ثبت سفارشات برنج با تأخیر ۵ ساله از توافق قبلی، انجام میشود، بیان کرد: این تأخیر باعث بروز مشکلات عدیده کمبود یا بیشبود ثبت سفارشات سالانه، عدم محاسبه دقیق سهم بازار شرکتها و عدم امکان رصد مناسب جریان ورود کالا به کشور (غیر از مسائل ارزی) شده و مورد انتقاد واردکنندگان، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قرار گرفته بود.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: فاز اول اجرای این پروژه طبق توافق با مدیران مرتبط سامانه جامع تجارت و سازمان غذا و دارو مقرر شده تا از اواخر ماه جاری در محصول برنج اجرایی شود، این مهم گام مؤثری در مدیریت مناسب و بررسی جریان ورود کالا به کشور و عمل به قانون ضد انحصار و مبارزه با فساد و شفافیت خواهد بود.