به گزارش «جوان»، مراسم تجلیل از هنرمندان راوی حماسه خرمشهر با حضور جمعی از مدیران، مقامات و هنرمندان در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد. در بخشی از این آیین پیمان جبلی، رئیس صداوسیما در سخنانی گفت: افتخار میکنم در شب سالگرد حماسه ماندنی آزادی خرمشهر و فتح خونین شهر مهمان شما هستم. شاید قرنها بود که وقتی از تاریخ معاصر صحبت میکردیم باید سر را به زیر میانداختیم. عادت کردهبودیم در هر دورهای از تاریخ معاصر وقتی به رویدادهای آن مقطع فکر میکنیم، شرمگین باشیم. انگار سرنوشت ما این چنین نوشته شده بود که در هر دوره حکومتی یک برگ شرمندگی وجود داشته باشد.
جبلی تصریح کرد: زمانی سرزمین هرات، زمانی باکو و بحرین را از دست دادیم با فاصلههای زمانی کم این سرزمینها را از دست دادیم تا اینکه دوران پرافتخار انقلاب بر ما ارزانی شد.
رئیس صداوسیما یادآور شد: افتخاراتی جوانان این کشور رقم زدند و اجازه ندادند یک میلی متر از خاک این کشور به یغما رود. افتخار میکنیم که این دوران پرافتخار را درک میکنیم. آزادی خرمشهر را جشن گرفتیم و قابهایی در ذهنمان مانده که با بزرگانی در این جمع پیوند خوردهاست. وی همچنین گفت: تمام آنچه تا الان از ابتدای روزهای انقلاب از تاریخهای به یادماندنی ایام دفاع مقدس در فیلم و داستانها و هنر ثبت و ضبط شده قطرهای است از اقیانوس حماسهآفرینیهای دفاع مقدس.
رئیس صداوسیما تصریح کرد: تا سالهای سال هر چه بنویسند و فیلم و سریال بسازند باز هم در مقابل حماسهآفرینان خرمشهر عقب هستیم. ما در آثار ثبتشده هنری دفاع مقدس هیچگاه با واژه شکست روبهرو نبودیم. فتوحات ملی در این دوران رخ داد و هنرمندانی، چون لطیفی و درویش آثار فاخر دفاع مقدس را در دست نگارش و تهیه دارند، اما این مقاطع مهم دفاع مقدس را باید همچنان در دست تولید داشته باشیم، امیدوارم در این مسیر خسته نشویم.
وی در ادامه با بیان اینکه استکبار همچنان دوران تجاوزگری را در ذهن دنیا به عنوان نجات اخلاق، انسانها ثبت میکند، گفت: از جنایت، انساندوستی و نجات فلان سرباز خلق میکنند، اما ما از تاریخ واقعی رشادت و حماسه آنطور که باید و شاید نتوانستیم خلق کنیم. امیدوارم خداوند به جامعه هنری از نگارش داستان و فیلمنامه تا شعر و موسیقی و تئاتر و سینما و تلویزیون به همه این توفیق ادای وظیفه و قدرشناسی نسبت به شهدا را عنایت کند.
در ادامه سردار کارگر در جایگاه حاضر شد و در سخنانی عنوان کرد: یکی از غفلتهایی که در انقلاب و دفاع مقدس شد این بود که نقش امام را نتوانستیم در دفاع مقدس نشان دهیم. وی اضافه کرد: امروز هر چه از دفاع مقدس در حافظه مردم است، از هنرمندان است. آقای درویش، آقای گلریز اینجا هستند یا آقای لطیفی که فیلم غریب را ساختهاند. اگر دفاع مقدس را در قاب هنر نیاوریم نمیتوانیم موفق شویم باید در هنر، سرود و شعر بیاید. یک فیلم سینمایی یک عملیات را معرفی میکند. ما در جنگ حتی سیم خاردار هم وارد میکردیم و امروز ما را متهم میکنند که موشک و پهپاد میسازیم. نظام جمهوری اسلامی آینده فوقالعاده درخشانی دارد، اما این سختیها هم هست.
در ادامه این مراسم گلعلی بابایی، نویسنده «همپای صاعقه»، زهرا حسینی نویسنده کتاب «دا»، سمیه شریف لو و سیده فوزیه مدیح نویسنده و راوی کتاب «زیباترین روزهای زندگی»، لیلا محمدی و مینا کمایی نویسنده و راوی کتاب «دختران ا. پی. دی»، فائزه ساسانیخواه نویسنده کتاب «چراغهای روشن شهر»، بهناز ضرابیزاده نویسنده کتاب «ساجی»، اسماعیل ساعی فر از خانواده حمید سبزواری، محمد گلریز، طاهره شیخالحکمایی، اصغر بختیاری و مرتضی شعبانی عوامل مستند «شهری در آسمان»، بیژن نوباوه، رضا کامرانی و غلامرضا کوچک به عنوان خبرنگاران حوزه دفاع مقدس و سازندگان مستند «پل آزادی» تجلیل شدند.